Ukrajinský fašismus, český fašismus, ruský fašismus...

Přes různá tvrzení Moskvy, různých Nigrinů a dalších rusofilů, že se v Kyjevě dostali k moci fašisté, jsou kandidáti pravice podle průzkumů naprostými autsidery. Šéf nacionalistické strany Svoboda Oleg Ťahnybor se pohybuje v předvolebních průzkumech okolo tří procent.    

Adam B. Bartoš s Václavem Klausem (2010)

Kandidát Pravého blogu Dmytro Jaroš se pohybuje dokonce okolo jednoho procenta. Podle těchto průzkumů je už víc než jasné, že budoucí prezident Ukrajiny se jmenuje Petro Porošenko s 47%.  Pokud se někdo domnívá, že se jedná o fašistu, tak by se měl vrátit do ZŠ.

Na Ukrajině je "fašistů" asi tolik jako v jakékoliv jiné evropské zemi, včetně České republiky. Ovšem když přihlédneme k výrokům předsedy hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury: "Ať si Cikáni založí vlastní stát, nejlépe v Indii", tak to bude u nás možná vyšší procento než na Ukrajině. Chtěl bych protifašistickým bojovníkům připomenout Sládkovi republikány. Národní stranu, která založila Národní gardu a v Letech u Písku,  koncentračního tábora pro Romy, měla protiromskou akci. Dále nám velmi známou Dělnickou stranu, která vytvářela ochrané sbory Dělnické strany, a  po zákazu se přejmenovala na Dělnickou stranu sociální spravedlnosti.

Dalším kdo se v poslední době dostává do popředí je Adam B. Bartoš, který jako jednička strany Ne Bruselu - Národní demokracie, kandiduje do Evropského parlamentu. Na svém webu Čechy Čechům s podtitulem : "Nedospusťme, aby se z naší vlasti stal nový Izrael", publikuje seznam Židů. Seznamu říká Dvorana židovské slávy. K jeho slávě mu napomohl i Václav Klaus, který ho už dříve pochválil za jeho seznam "pravdoláskařů".  Bartoš taky píše do Hájkova "Protiproudu". Za to ho Václav Klaus ocenil: "V posledních letech jsem považoval Bartošovy analýzy a komentáře situace v Evrpospké unii a v české politice za mimořádně bystré a mimořádně kvalitní. Z šedi českého tisku zřetelně vyčnívaly...

A ani Rusku se této metly nevyhnulo. Například Ruská národní jednota (Ruskoje nacionalnoje jedinstvo, RNS). vydvihuje biologický rasismus, používá lehce modifikované nacistické symboly a propaguje zuřivý antisemitismus spojený s konspiračními teoriemi. Další takovou stranou je Hnutí proti nelegální migraci (Dviženije protiv nelegalnoj imigraciji, DRNI)  

 

Tisíce Rusů v čele s nacionalisty a fotbalovými chuligány se 13.10. 2013 zapojili do etnických nepokojů na jižním předměstí Moskvy. Rasisté útočili na imigranty a na jejich obchody.

Na moskovské pereferii Birjuljevo, neslavně proslulém pogromem proti provozavatelům a zaměstnancům místního Ovocného trhu, nalezli tělo jednoho z nich - občana Uzbekistánu a prodavače ve stánku s ovocem a zeleninou. Stal se obětí pogromu Rusů proti "neslovanským migrantům" v Moskvě. Byl zavražděn několika ranami nožem. Tato zpráva agentury Interfax ovšem zapadla a nevzbudila v Rusku žádné emoce. K přepadením a rasistickým vraždám totiž dochází v Moskvě každou noc.

Můžeme jít od jednoho evropského státu ke druhému, a vždy najdeme strany se sklonem k fašismu. Povětšinou se podpora těchto stran pohybuje od 1% do 5%. Jedinou zemí, která se vymyká těmto počtům je Maďarsko. Hnutí za lepší Maďarsko - Jobbik, které je protiromské a hlásá změnu hranic (Velké Maďarsko) získala v letošních volbách 20,22% a skončilo na třetí místě. Nevzpomínám si, že by zde někdo o tom psal a burcoval. Přitom tato strana ohrožuje hranice sousedního Slovenska. 

Heslo Jobbiku: "Maďarsko patří Maďarům"

 

 

 

Podle množství  blogů podporujících Rusko, mě napadá, že už za tzv. socialismu Sověti kupovali přes nastrčené firmy nebo lidi západní noviny, aby mohli ovlivňovat mínění obyvatelstva. V dnešní době to mají jednodušší. Mínění obyvatelstva je možné ovlivňovat na dálku, nebo přes ty kteří nezapomněli na své členství v SČSP a podobných organizací.

Jedním z těchto hrdinných bojovníků je Miroslav Nigrin, který má na svém blogu napsané motto: "Chci žít v zemi, kde říkat pravdu není odvaha, ale samozřejmost." Ale sám nemá ani tu odvahu otevřít pod svým blogem diskuzi. Proč?

Autor: Vladislav Svoboda | pondělí 12.5.2014 9:40 | karma článku: 25,53 | přečteno: 1153x
  • Další články autora

Vladislav Svoboda

Nová podoba?

11.4.2024 v 9:43 | Karma: 9,16

Vladislav Svoboda

V. díl Pouštění žilou

8.4.2024 v 8:32 | Karma: 10,55

Vladislav Svoboda

IV. díl Chaos

5.4.2024 v 9:13 | Karma: 11,03

Vladislav Svoboda

III. díl Náměstek

4.4.2024 v 8:55 | Karma: 11,09

Vladislav Svoboda

Vrána k vráně sedá

2.4.2024 v 9:35 | Karma: 25,88