Nenáviděná EU - dojná kráva

V poslední době je módou nadávat na zlou Evropskou unii. Na druhou stranu děláme vše proto, aby jsme ji  dřeli nebo spíše okrádali jak se dá.

Most v Kolíně

Nejvíce o tom ví ti, co o dotacích z evropských fondů rozhodují. Především ti, co měli či mají o dotacích rozhodovat. A jako v mnoha jiných případech které se týkají státu, se právě oni velmi rychle zorientovali, a začali se na nich nestoudně kapsovat. Ne nadarmo bylo v poslední době několik lidí odsouzeno (díky bohu) k několika letům vězení. Mluvit o Ústeckém či Karlovarském kraji je myslím nošení dřeva do lesa.

Kmotři z ODS i ČSSD rozhodovali hlavně podle přátelských vztahů a vlivu žádajících, a ne podle potřeby státu - tedy nás všech. Proto máme tolik welness hotelů, tenisových kurtů a golfových areálů, kde se tito "taky politici" scházejí u skleničky a dohadují kdo další bude potřebovat dotaci z evropských fondů.

Ale nejen kmotři se přiživují na evropských fondech, ale především naše vlády. Není pro ně důležité jaký přínos fondy přináší, ale aby se co nejvíc utratilo. Tím se naše vlády snaží zamaskovat svou neschopnost připravit odpovídající kvalitní plány rozvoje státu. Plány jejíchž základem by měla být podpora tvorby pracovních míst, a technický rozvoj státu a ne pouhá podpora montoven. 

Jinak by se nemohlo stát, že se postaví v Kolíně železniční zvedací most, který se nezvedá, za 1,2 miliardy korun. Z toho z EU přišlo devět set milionů. Na druhou stranu nechápu čemu se Němci diví. Stačí se podívat kdo most stavěl. K našemu nepřekvapení most stavěl bývalý ministr dopravy Aleš Řebíček, který nám tak nečekaně, za dobu svého ministrování, zbohat. Naštěstí to vypadá, že své "těžce" vydělané peníze utopí v nemohoucí Slávii. Ovšem co dělala vláda? Neměla by být postavena před soud? Vždyť v Deggendorfu postavili most dlouhý 470 metrů - o 340 metrů delší než v Kolíně - za cenu o cca 270 milionů korun nižší!

Aby jsem zjistili, proč je náš stát tak zadlužený, stačí srovnat některé ceny za které stát staví. Například tři kilometry cyklostezky Rokytka v Praze -Libni stál desetkrát víc než ve spolkových zemích Severní Porýní-Vestfálsko nebo Braniborsko. Přitom cykostezka v Libni končí v kopřivách. Což je možná lepší, protože jakýkoliv kilometr navíc by nás dál zadlužoval. A tak to je bohužel ve všem. Nesmyslné utrácení peněz za nesmysly se stalo národním sportem, v kterém chce být každý vítěz. Ale my všichni prohráváme! A to ještě - naštěstí- nestačí vybrat všechny nabízené peníze

Jako po x-té opět končím svou parafrázy citátu Cata staršího: "Ostatně soudím, že ODS a ČSSD musí být zničeny!"

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vladislav Svoboda | čtvrtek 3.4.2014 10:22 | karma článku: 20,51 | přečteno: 687x
  • Další články autora

Vladislav Svoboda

Nová podoba?

11.4.2024 v 9:43 | Karma: 9,53

Vladislav Svoboda

V. díl Pouštění žilou

8.4.2024 v 8:32 | Karma: 10,55

Vladislav Svoboda

IV. díl Chaos

5.4.2024 v 9:13 | Karma: 11,03

Vladislav Svoboda

III. díl Náměstek

4.4.2024 v 8:55 | Karma: 11,09