Nebezpečí pro evropskou demokracii Angela Merkelová

Angela Merkelová se narodila v rodině luteránského kněze, v které se naučila lásce k bližnímu. Ale taktéž vyrostla v totalitní Německé demokratické republice. Zdá se, že oboje mělo silný vliv na její politickou kariéru a myšlení. 

Když se objevila v Evropě vlna uprchlíků z jiného kulturního a civilizačního prostředí,  zvítězil u Merkelové pocti lásky k bližnímu a proto prohlásila, že přijme všechny uprchlíky. To byl signál pro sta tisíce uprchlíků, aby se dali do pohybu. Zároveň to byl signál pro převaděčské gangy a prodejce záchranných vest a gumových člunů, že se může jednat o kšeft století. Angela Merkelová se pro ně, ač různého náboženství, stala modlou.

Jenomže těch uprchlíků bylo přece jenom moc. Takže převážila její totalitní zkušenost, kdy bez jakékoliv konstruktivní diskuze s ostatními, především východoevropskými evropskými státy, začala po evropských státech vynucovat přerozdělení uprchlíků. 

Tato veskrze demokratka, jak se ráda reprezentuje, způsobila vznik populistických, krajně nacionálně pravicových stran, které k údivu evropských elit, získaly během krátké doby velkou voličskou základnu. 

Díky své politice má problém i na domácí politické scéně, kde se Alternativa pro Německo stala třetí nejsilnější stranou a Angela Merkelová má obrovský problém sestavit vládu. Právě pohled na množství uprchlíků či slučování rodin stojí za koncem prvních námluv. A nelze se divit FDP, která se dostala po čtyřech letech nazpět do parlamentu, že si nechce uprchlíky podvázat další volby a pád do politické nicoty.

Nyní probíhají další jednání, které pravděpodobně skončí pokračováním velké koalice a dosavadní politiky. To bude voda na mlýn právě těch stran, které Merkelová odsuzuje. A nebo jednání nebude korunováno dohodou a budou předčasné volby. A to bude konec Angely Merklové v politice. Což může pomoci (k údivu) demokratickým stranám.  Pokud bude pokračovat velká koalice, bude zajímavé, jak dopadnou příští volby v Německu. Aby Evropa nebyla překvapena. 

Nejenom v Německu parlamentní volby zatřásly stále stejnou, poklidnou politickou scénou. Stačí se podívat na výsledky u nás. Okamurova SPD se dostala do parlamentu právě díky své proti přistěhovalecké politice, která ji vynesla až do parlamentu. Ale kromě ní bylo minimálně dalších pět stran, které tuto politiku měly ve svém programu (DSSS. Blok proti Islámu atd.) Tím nevědomky Angela Merkelová, demokratka,. napomohla a napomáhá vzrůstu silně pravicových až fašistických stran a hnědnutí Evropy. Nezbývá než doufat, že to Němci brzy pochopí a zvolí si nový politický idol.

Autor: Vladislav Svoboda | čtvrtek 30.11.2017 11:51 | karma článku: 34,70 | přečteno: 1608x
  • Další články autora

Vladislav Svoboda

Nová podoba?

11.4.2024 v 9:43 | Karma: 9,16

Vladislav Svoboda

V. díl Pouštění žilou

8.4.2024 v 8:32 | Karma: 10,55

Vladislav Svoboda

IV. díl Chaos

5.4.2024 v 9:13 | Karma: 11,03

Vladislav Svoboda

III. díl Náměstek

4.4.2024 v 8:55 | Karma: 11,09

Vladislav Svoboda

Vrána k vráně sedá

2.4.2024 v 9:35 | Karma: 25,88