Kandidáti do počtu. Strany loví i na ulici.

V dnešní Mladé frontě dnes je hned na úvodní stránce článek s nadpisem Kandiduji ve volbách , ale nevím o tom. V posledních několika dnech nás na blogu idnes zásobuje Michal Klusáček svými blogy týkající se studentských voleb.

V nich nás informuje jak je na tom krásně uskupení stran kandidující pod názvem Ne ilegální migrace - peníze raději pro naše lidi. Asi studentům - recesistům zapomněl oznámit, že pouze v jednom kraji mají plnou kandidátku. Povětšinou se sotva přehoupli za polovinu požadovaného počtu. Což znamená, že zatímco straně která má plný počet stačí dát celou kandidátku dva lidi, v jejich případě to musí být tři lidi, aby dosáhli stejný počet.

Podvodný předseda ČSNS

A to i přesto, že sháněli lidi kde se dalo. K tomu aby někdo kandidoval stačil jeden podpis na ulici. Tak jako jedna důchodkyně v jižních Čechách která na ulici, v domnění,že podepisuje petici (nejspíš proti migrantům), se upsala na jejich kandidátku jejich uskupení.

Jak uvedla mluvčí kraje, bylo toto prohlášení podepsané 27. dubna a je vyplněné jednou propiskou a podpis jinou. Také lídr tohoto politického uskupení, Petr Hannig přiznává, že kandidáty nabírali i na ulici. A dále prohlásil: "Problém je v tom, že jsme malé strany, nemáme tolik členů a musíme nabírat bezpartijní (prostě kde koho, kdo se namane). Ti lidé často pak zapomenou a před volbami jim až děti řeknou, kam se to upsali." 

Dle dnešního článku se zdá,že to zkoušeli i jinak, jak přiznává čtyřiaosmdesátiletý (!) František Stropka z Veselí nad Lužnicí. "Byli za mnou dvakrát třikrát a v podstatě mě uprosili."

Bylo by zajímavé, a doufám, že by to zajímalo i studenty-recesisty, kolik kandidátů vůbec ví, že na kandidátce jsou. A to se hovoří pouze o jihočeské kandidátce. Vůbec bych se nedivil, že po zveřejnění článku se ozvou další lidé. Naštěstí se to někteří nedozví nikdy, protože takové obskurní kolice, nemůže normální člověk volit.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vladislav Svoboda | pondělí 3.10.2016 15:54 | karma článku: 15,28 | přečteno: 471x
  • Další články autora

Vladislav Svoboda

Nová podoba?

11.4.2024 v 9:43 | Karma: 9,53

Vladislav Svoboda

V. díl Pouštění žilou

8.4.2024 v 8:32 | Karma: 10,55

Vladislav Svoboda

IV. díl Chaos

5.4.2024 v 9:13 | Karma: 11,03

Vladislav Svoboda

III. díl Náměstek

4.4.2024 v 8:55 | Karma: 11,09