Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jsem prý neandrtálec? Co je potom pan prezident?

Ale nejsem jenom neandrtálec, ale dle pana Josefa Havránka, jsem i primitiv; a podle Beaty Krusic, známé to obhájkyni Davida Ratha, jež vyvrcholila její hladovkou - jsem i blb. A za svým termínem si stojí. Dovolím si i já za svým názorem stát: Miloš Zeman je hanbou našeho státu. Korunu tomu všemu dnes nasadil bloger Jiří Soudek, protože podle něho jsme "dali svými červenými kartičkami najevo, že si přejeme, aby česká vláda pokračovala podporou konfrontační politky NATO směrem k porážce v III. světové válce." Takže podle tohoto pána jsem se stal i "válečným štváčem." K tomu snad už ani není co dodat, kromě doporučení dotyčném, aby urychleně vyhledal, dokud je čas, psychiatrickou léčebnu. Přitom podle výše karm zmíněných autorů, by člověk očekával kvalitní fundované články. Zdá se, že na idnes přibývá počet "zvláštních čtenářů".

Čím jsem si vysloužil tato lichotivá pojmenování? Tím, že jsem v demokratické (doufám) zemi využil svého práva demonstrovat a dát veřejně najevo svůj názor. Ovšem podle pan Josefa Havránka, jsem odpudivým způsobem znevážil shromáždění k uctění památky 17. listopadu 1939 a 1989, a tím jsem se choval primitivně, chcete-li neandrtálsky. Je zajímavé, že účastníci vzpomínaných demonstrací  demonstrovali za právo svobody projevu a proti totalitě. A někteří z účastníků zmiňovaných demonstrací byli i na Národní či Albertově. Taže, dle pana Havránka, svou účastí zneuctili sami sebe. Zdá se, že někteří lidé, kteří se v podstatě celý život neangažovali, a když tak u piva a nebo v obýváku u počítače, a kteří tam nebyli, ví přesně kdo za tím byl a co se tam dělo!

Bohužel diskuze kolem Miloše Zeman se zvrhla na jedinou věc - na jeho rozhovor z Lán, jakoby nic předtím a nic potom neexistovalo. Jakoby se zapomnělo, že to byl právě Miloš Zeman, který v devadesátých letech přinesl do politiky vulgaritu a aroganci. Nejdřív jako předseda ČSSD nás začal zahrnovat bonmoty: "Legitimace ČSSD budou vázány v kůžích ODS", a poté jako předseda vlády nás omračoval slovy: "Novináří jsou blbci, blbci, blbci."..."Nedávno jsem novináře označil za póvl a hnůj. Po tom, co jste napsali, se musím omluvit hnoji."... "Novináři jsou pitomci, hnůj a fekálie." A svoji opoziční smlouvou s Václavem Klausem dal tunelářům jasně najevo jejich beztrestnosti a odtartova novou, větší vlnu tunelování. Těmito činy natolik znechutil většině slušných lidí politiku, že se natrvalo odvrátili od politiky a často i od voleb. Toto vyvrcholilo podpásovkami při prezidentských volbách, kdy vyloženě lhal. (Protože  jednodušší lidé okamžitě kříčí: "No jo, volič Karla!" Chci upozornit, že jsem ve druhém kole nevolil.)

Vrcholem nevhodného chování Miloše Zemana, kterým dosáhl svého dna, se stalo při předávání korunovačních klenotů - symbolu české státnosti. Kdy opilý, vrávoraje, s nepřítomným skelným výrazem se opíral o zeď kaple, aby neupadl. V celé historii našeho státního útvaru, a nejenom našeho, neexistuje podobný precedens. Ani kat českého národa Reinhard Heydrich se tak neuctivě nezachoval. Mnozí budou ihned odporovat, že porušil etiketu, tím že si korunu nasadil na hlavu. Taky za to byl patřičně potrestán, protože zapomněl na legendu, že ten, který si neoprávněně nasadí korunu na hlavu,  bude do roka po smrti. Což se stalo. 

To, že se neustále mluví o Pussy Roit, záležitosti staré několik let, je Zemanův chytrý krok, jak odvrátit pozornost od svého chování a jednání, na jednání a chování někoho jiného. Dalším jeho chytrým krokem je mluvit o "kavárně" a tím nasměřovat své voliče na své "protivníky". Ti se tohoto "pseudotématu" chytili jako ryba na návnadu, a berou veškeré přípomnky lidí vůči Zemanovi, jako boj zhrzených voličů Karla, proti voličům Zemana. Jakoby zde nešlo o chování a jednání nejvyššího představitele státu, který reprezentuje nás všechny a nejenom své voliče. Někteří jsou natolit zfanatizovaný, že ho velebí za to, že pomáhá "snižovat" naši nezaměstananost za pomocí čínských investic, jakoby nevěděli jak dopadají některé africké státy, či jak Číňané dopadli v Polsku. Přitom se neuvědomují, že jsme měli dva předsedy vlády, budoucí prezidenty, kteří zásadním způsobem ovlivnili chod našeho hospodářství v posledních pětadvaceti letech. A to tak zásadním způsobem, že opovrhování "hokynáři" z Polska nás předehnali v životní úrovni a Slováci nás předeženou v krátké době. Václav Klaus totálně selhal s privatizaci a Miloš Zeman, místo podpory domácích podnikatelů, svými investičními pobídkami zahraničním firmám, které nejdříve mohutně investovaly, což se zpočátku projevilo v růstu. Ale když dostavěli, tak zisky odcházejí do zahraničí. Díky této nesmyslné politice se z České republiky stala skladová velmoc, které padlo za obět desetitisíce hektarů kvalitní půdy; a levnou montovnu zahraničních firem s minimální nadhodnotou, a tím nás odsunul víc na východ, než si to chceme přiznat.

Miloš Zeman řekl na Albertově (bohužel jsem ho neslyšel, protože slovo "hanba"  bylo hlasitější): "Nebojím se vás, jako jsem se nebál před pětadvaceti lety." Za sebe říkám: "Ani já se nebojím!" Ani já se nebál, a můžu se "chlubit" že jako čtrnáctiletý jsem se zeptal soudružky třídní: "Je pravda, že Chruščov skončil k vůli kukuřici?" Tím jsem ji dostal do neřešitelných problémů, protože rudá rozpačitostí nevěděla jak mi odpovědět." A odstartoval jsem dobu, kdy jsem se začal "nevhodně" ptát a nedostávat odpovědi. Takže ani nyní neočekávám odpověď na mou otázku: "Jak je možné, že stále přešlapujeme na místě, zatímco Polsko a Slovensko stoupají."

Nevadí mi, když mi pan prezident říká že jsem neadrtálec, protože vím, že bych si nikdy nezachoval jako on. Nevadí mi ani když mi psavec napíše že jsem primitiv, či ujetá bojovnice za Davida Ratha, že jsem blb. Vadí mi tlačenkový požitkář, nasáklý becherovkou, hulvát neštítící se žádného vulgarismu. a proto nadále budu křičet: "Hanba!" Toto právo si nedám vzít, protože jsem si vzal k srdci jeho radu: "Přemýšlejte svou hlavou!" A o to se snažím. Proto se sám sebe ptám: "Co je pan prezident?... když já jsem neadrtálec, primitiv a blb, aniž bych kromě své účasti na Národní a Albertově, na jedné z mnoha demonstrací, jíž jsem se od roku 1968 zúčastnil a přitom nikdy nevyřkl jedinou vulgaritu, zatímco prezident nevynechá jedinou příležitost aby dokázal, že je hulvát." A zároveň se chci zeptat blogerů píšících o této události: "Jaká vulgární slova na těchto demonstracích zazněla. A komu bylo tleskáno?" Předem děkuji!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vladislav Svoboda | pátek 2.1.2015 14:33 | karma článku: 36,44 | přečteno: 2277x
  • Další články autora

Vladislav Svoboda

Sovětský svaz (Rusko) nese spoluzodpovědnost za miliony mrtvých v II. světové válce

V poslední době si někteří lidé, poznamenaní socialistickým školstvím, stěžují, že se přepisují dějiny. Já si naopak myslím, že nás ještě čeká hodně přepisování. Jedno z nich je úloha Sovětského svazu (Ruska) v II. světové válce!

7.5.2024 v 8:34 | Karma: 13,98 | Přečteno: 260x | Diskuse| Politika

Vladislav Svoboda

Nová podoba?

Po několika letech jsem se vrátil na idnes blog. Bohužel to co jsem měl připravení zmizelo a nahrávání nejde. takže opět idnes opouštím a budu se věnovat facebooku.

11.4.2024 v 9:43 | Karma: 9,53 | Přečteno: 406x | Diskuse| Miniblogy

Vladislav Svoboda

V. díl Pouštění žilou

Jednou z nejhorších polistopadových událostí byl podpis opoziční smlouvy. Kmotři ji pochopili jako svou nedotknutelnost, a že si mohou dělat co uznají za vhodné. Ne nadarmo se někde celou noc bujaře slavilo.

8.4.2024 v 8:32 | Karma: 10,55 | Přečteno: 282x | Diskuse| Politika

Vladislav Svoboda

IV. díl Chaos

V roce 1990 se stal předsedou Československé strany socialistické mladý, velmi pohledný a ambiciózní Jiří Vyvadil.

5.4.2024 v 9:13 | Karma: 11,03 | Přečteno: 319x | Diskuse| Politika

Vladislav Svoboda

III. díl Náměstek

Privatizace byla příležitost pro veksláky, řezníky, zelináře a další, jak zlegalizovat své nelegální výdělky. Privatizace využili i cizinci, kteří nakupovali provozovny přes takzvané bílé koně.

4.4.2024 v 8:55 | Karma: 11,09 | Přečteno: 358x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Mají rakovinu, metastázy a nic nezabírá. Léčba je, ale pacienty by stála miliony

22. května 2024

Premium Muži s metastazující rakovinou prostaty, na kterou už nezabírá jiná léčba, se upínají k poslední...

Zvedneme minimální mzdu o tisíce, drtí predikce Zaorálek

22. května 2024

Sociální demokracie, kdysi nejsilnější strana, vypadla ze Sněmovny a teď se snaží proniknout...

Proč se malým Němcům nedaří v matematice. Ve školství nefunguje integrace

22. května 2024

Premium Vypadá to, jako by němečtí žáci najednou ztratili schopnost počítat. Podle nové studie německé...

Vyhrajte vstupenky na finále MS v hokeji. Máte jedinečnou šanci s iDNES Premium

22. května 2024

Je tady ještě jedna šance, jak získat vstupenky na finále hokejového mistrovství světa! Dvě místa v...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 273
  • Celková karma 13,03
  • Průměrná čtenost 1420x
Důchodce, občas si přivydělávající v komparsu. Člen klubu Milady Horákové. Snažím se nemít stádní názory a řídit se heslem: Důvěřuj, ale prověřuj!

Seznam rubrik