Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Geniální manipulátor Miloš Zeman - Vysočina

Přestože Miloš Zeman tvrdil, že se do politiky nevrátí a odjel objímat stromy na Vysočinu, snil svůj prezidentský sen. Věděl, že Václav Havel končí a "jeho" ČSSD vládne. Příznivá situace na to, aby se stal novým prezidentem.  

Jenomže jeho sen mu ukradli jeho vyvolení:  Špidla a Gross. K údivu všech, vypadl hned v prvním kole. Jako zpráskaný pes utekl zadním východem z Hradu. Pak už zůstala jen nenávist a trpělivé čekání. Proč se vlastně nestal prezidentem, když byl přesvědčen, že má všechny trumfy v ruce? Většina z těch, kteří pro něj nehlasovala mlživě tvrdí, že kvůli Šloufovi, který měl mít na Zeman negativní vliv. Domnívám se, že pravda je jinde. Převládl strach, že jim Zeman z Hradu bude diktovat co mají dělat; že se stanou pouhou loutkou hradního pána. Což částečně potvrzuje současné Zemanovo chování. Přestože se změnila jediná věc - přímá volba; kompetence zůstali stejné. Přesto nemine pomalu den, aby si Zeman nevolal na Hrad či do Lán, člena vlády nebo vysokého státního úředníka a neříkal mu co má vlastně dělat.

Smír s ČSSD našel až se svým protivníkem Jiřím Paroubkem. Ale idyla mezi nimi velmi rychle skončila. Poté, co v roce 2007 Jiří Paroubek obviní Miloše Zemana, že v roce 1997 podepsal nevýhodnou mandátní smlouvu s advokátem Zdeňkem Altnerem, reaguje na obvinění Miloš Zeman odchodem z ČSSD.  

Přestože Miloš Zeman, podle vlastních slov, objímá stromy na Vysočině, zúčastňuje se zajímavých jednání. V květnu 2006 se pod záštitou Jiřího Paroubka konalo v Praze ekonomické sympozium, které pořádaly Klub Rusko a Světové veřejné fórum - Dialog civilizací. Klub Rusko založil Zdeněk Zbytek, který je hlavním českým lobbistou ruských investic v Česku. Světové veřejné fórum (WPF) vede  šéf ruských železnic Vladimír Jakunin, blízký Putinův přítel a jeden z těch, kteří mají zákaz vstupu do EU a USA. Jedním z řečníků byl Miloš Zeman.      

                                                                Miloš Zeman byl se Zdeňkem Zbytkem pravidelným návštěvníkem konferencí WPF pořádaných na řeckém Rhodu, kam s nimi jezdil i šéf komunistů Vojtěch Filip. Stejně pravidelně se Zeman během svého "stažení z politiky" zúčastňoval různých  seminářů pořádaných Klubem Rusko v České republice, ale i v Moldávii.

Miroslavovi Šloufovi, věčném stínu Miloše Zemana, bylo líto, že Zeman "trpí" na Vysočině. V říjnu 2009 založili Přátelé Miloše Zemana novou stranu Stranu práv občanů - Zemanovci (SPOZ). Což je ve svět ojedinělá záležitost.. V demokratickém státě by jste něco podobného těžko hledali, aby se strana jmenovala po žijícím politikovi. Ne nadarmo prohlásil Miroslav Šlouf, že hlavním cílem strany je dostat Zemana na Hrad. Šlouf na tom tvrdě pracoval, a přestože ho jeho guru, po zjištění že mu přináší minusové body, nekompromisně zapudil; může si spokojeně mnout rukama. Jeho syn Ondřej Šlouf, který vystudoval v USA, sponzor Zemanovy prezidentské kampaně, si hoví v Bruselu. Jako lobbista pracuje pro bývalého ministra zemědělství Rusnokovy (Zemanovy) vlády Tomana, syna komunistického ministra zemědělství. Možná proto dostal bývalý komunistický ministr 28. října řád.

.               Na ustavujícím sjezdu v režii Miroslava Šloufa se Miloš Zeman stal předsedou strany. Roli Miroslava Šloufa dokazuje mail zveřejněný v deníku Insider, který poslal 16.11. 2010 Zdeněk Zbytek, předlistopadový člen KSČ, podplukovník, velitel tankové divize ČSLA, nástupce Šloufa, který doprovázel Miloše Zemana na jeho státní návštěvě do Kazachstánu:

Vážený.....,

   včera jsi přišel do situace, kdy jsme si "léčili" naše rozbolavělá srdce z toho sobotního rozčarování a zklamání, a diskutovali jsme o tom, jak dál!                                                            Já Tě znám pár dnů, ale při všech našich setkáních jsi na mne udělal dojem, že jsi rovný chlap, a tak mám sám před sebou povinnost Ti sdělit, jak to všechno hodnotím a jaký mám dojem - a na to co se v sobotu stalo, názor!                                                                Prosím mé názory si zatím nech pro sebe a nikomu je nepřeposílej. Je to všechno příliš čerstvé a pořád v tom doznívají emoce!

Víme všichni, že Šlouf mimořádný sjezd SPOZ zorganizoval totálním podvodem!

Jen zopakuji, že podstatou podvodu bylo, že delegáti sjezdu byli vybráni v těch krajích, které má od jejich založení pod svojí absolutní kontrolou - Zlínský, Moravskoslezský, Olomoucký, Pardubický a Ústecký a i části Prahy - pouze rozhodnutím jim ovládaných krajských předsednictev, aniž by delegáti byli zvoleni na řádných krajských konferencích v tajném hlasování, jak to jednoznačně ukládají stanovy!

Tolik další ze sponzorů SPOZ Zdeněk Zbytek.

Jiným sponzorem je Martin Nejedlý, který šéfuje firmě Lukoil Avition Czech, jež měla za přispění Šloufa  získat zakázky pro české aerolinie a pro další státní podniky.                    Jsou trochu úsměvné Zemanovy halasné řeči o kmotrech, když do strany vstoupili lidé typu Palase a Drymla. Druhý jmenovaný se skoro popral s předsedou své krajské organizace ohledně kandidátky do voleb. Odměnou mu bylo vyloučení ze strany, kterou zakládal "kmotr" Šlouf a peníze do ní tečou od různých lidi, z nichž jsou někteří spojeni s privatizací.           

Šlouf vždy věděl jak vydělat. Z proslaveného H - Sytému, který okradl své klienty o 958 565 845,40, mu chodila, jako údajnému dealerovi firmy, pravidelná mzda. Ovšem klienti se už nikdy nedočkají žádného odškodnění, protože další tři kumpáni odsouzeného Petra Smetky byli omilostněni Klausovou amnestií. 

Po té co parlament odhlasoval přímou volbu  se Miloš Zeman pustil do boje. Podařilo se mu získat celkem 105 000 podpisů pro svoji kandidaturu na prezidenta. MV mu uznalo 82 856 podpisů. Což bylo nejvíc z kandidátů, kteří museli sehnat podpisy pro svou kandidaturu. SPOZ byla v tomto velmi aktivní. 

Zeman jako správný prognostik odhadl, že jeho kampaň bude stát 3 miliony korun. Mýlil se. Už na počátku volebního klání jeho tým odhad navýšil na 12 milionů. Ke konci kampaně hovořil jeho šéf kampaně Mynář o dvaceti milionech. Nakonec Mynář zvedl odhad na 30 milionů.

Favoritem voleb byl dlouho Jan Fischer. Ale ve své kampani byl neslaný nemastný a nikoho v podstatě neoslovil. Zatímco Zeman se rozhodl svou kampaň zaměřit na nižší vrstvy. Zvláště zdůrazňoval rozdíly mezi bohatou Prahou a zbytkem. (heslo: Nedovolte, aby českého prezidenta zvolila pouze Praha). V jeho boji ho začal podporovat jeho "věčný nepřítel" Václav Klaus se svou ženou. (Nedovedu si představit, že by česká první dáma mluvila německy)

Ne nadarmo Nejvyšší správní soud připustil, že se v rámci kampaně odehrály nezákonnosti: V předvolební kampani zaplatil Vladimír Zavadil, bývalý důstojník StB nactiutrhačný inzerát v Blesku (proč zrovna v Blesku a ne jiných novinách? Nechť si každý udělá závěr), v kterém tvrdil, že Karel Schwarzenberg připravuje návrat českého majetku sudetským Němcům. Inzerát vyšel 2 x těsně před druhým kolem. Což mohlo čtenáře, často Zemanovy voliče, vytočit.

Dále se úmyslně šířily fámy a lži o tom, že Schwarzenberg vystěhoval paní Bílou ze zámeckého bytu; o jeho údajné podpoře Bernarda Posselta; a spojitost jeho rodiny s fašistickým a nacistickým hnutím. 

Díky těmto lžím, podrazům a podpoře bývalých komunistů a estébákům se nakonec Zeman dostal tam, kde se viděl už v roce 2013 - na Hradě. Miloš Zeman dostal  54,80% hlasů (2 717 405) a Schwarzenberg 45,19% hlasů (2 241 171).

I. kola se zúčastnilo 61,31% oprávněných voličů. II. kola 59,1%. Bohužel se nadá zjisti, kolik voličů nešlo v druhém kole volit, a kolik voličů druhého kola nevolilo v prvním.

Pokračování zítra pod názvem Geniálkní manipulátor Miloš Zeman - prezident

                                                   

Autor: Vladislav Svoboda | čtvrtek 10.12.2015 11:38 | karma článku: 38,59 | přečteno: 4848x
  • Další články autora

Vladislav Svoboda

1. díl Listopad-jiný pohled

Aniž jsme si to tehdy uvědomovali, tak od 17. listopadu se všude vyskytovali agenti StB. Počínaje Činoherním klubem nebo balkónem Melantrichu. Bohužel naše dění ovlivňují dodnes.

29.3.2024 v 7:38 | Karma: 9,14 | Přečteno: 384x | Diskuse| Videoblogy

Vladislav Svoboda

Utajená inflace

Statistický úřad a informační zdroje nás každý měsíc bombardují informacemi o výši inflace. Jenomže v této statistice není zahrnutá jiná - utajená inflace.

7.9.2023 v 11:11 | Karma: 27,15 | Přečteno: 637x | Diskuse| Politika

Vladislav Svoboda

21.srpen 1968

Dnes určitě vyjde hodně článků o srpnových událostech. Ale já bych se dnes rád vrátil k dvěma událostem z té doby, o kterých jsem se nikde nedočetl.

21.8.2023 v 10:27 | Karma: 23,79 | Přečteno: 910x | Diskuse| Politika

Vladislav Svoboda

Košický vládní program

Ve skutečnosti byl už schválen 29. března 1945 v Moskvě kam přijeli představitelé exilových stran. Sociální demokracie přijela se svým tzv. Akčním programem, který kupodivu ze stolu smetl sociální demokrat Fierlinger.

4.10.2021 v 12:48 | Karma: 10,48 | Přečteno: 372x | Diskuse| Politika

Vladislav Svoboda

Jak jsem volil

Blíží se volby, možná že zásadní. Pokud účast přesáhne 60%, bude to úspěch. Doby kdy účast byla 99,90 % a kandidáti Národní fronty získali 99.88% je dávno minulá. A tak jsem si před volbami vzpomněl jak jsem volil za totáče.

30.9.2021 v 7:53 | Karma: 16,86 | Přečteno: 553x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Von der Leyenová s kampaní navštívila Prahu, na Národní třídě čepovala pivo

30. dubna 2024  17:58,  aktualizováno  21:38

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová v souvislosti s předvolební kampaní Evropské...

Na čarodějnice padaly teplotní rekordy. Ve Žďáře od vatry vzplála tráva

30. dubna 2024  18:41,  aktualizováno  21:28

V poslední den měsíce dubna se na řadě míst koná tradiční pálení čarodějnic. Středočeský kraj však...

Češi chtěli odříznout proruského Ukrajince, zastání našel na Slovensku

30. dubna 2024  20:56

Proruský ukrajinský politik a podnikatel Arťom Marčevskij, kterého česká vláda minulý měsíc...

Měli „rozjasnit každodenní život v boji“. Pávi vyvolali smršť nadávek na Putina

30. dubna 2024  20:55

Vedení zoologické zahrady v ruském Lipecku dostalo podivný nápad se taky nějakým způsobem zapojit...

  • Počet článků 272
  • Celková karma 12,81
  • Průměrná čtenost 1440x
Důchodce, občas si přivydělávající v komparsu. Člen klubu Milady Horákové. Snažím se nemít stádní názory a řídit se heslem: Důvěřuj, ale prověřuj!

Seznam rubrik