Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Bohuslave Sobotko, odstupte!

V jednom ze svých  blogů, jsem vyzval k odstoupení ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka, protože nebyl schopen ohlídat svěřené peníze. Ovšem to co se v poslední době děje okolo případu OKD a dalších nesmyslných aktivit našeho předsedy vlády mě nutí k opětovnému zvolání: Bohuslave Sobotko, odstupte!

Už v jednom svém blogu jsem se zmiňoval, že Bohuslav Sobotka prominul šestadvacetimilionovou daň Vlastimilu Dvořákovi, bývalému řediteli Raj Praha 1, kde mu dělal tehdejší Sobotkův nadřízený Jiří Paroubek vedoucího sekretariátu. Vlastimil Dvořák, zloděj, korupčník, vekslák, pasák a především agent StB a vojenské kontrarozvědky, nyní majitel pražského hotelu Ambassador a mariánskolázeňského hotelu Esplanade - v kterém měl Jiří Paroubek svadbu - si z radosti nad tímto krásným Sobotkovým gestem koupil - za ušetřené peníze - devítimilionové auto.

Náš předseda vlády Bohuslav Sobotka je další z dlouhé řady mladých politiků kteří v životě nic jného než politiku nedělali. Hned v prosinci 1989 vstoupil do ČSSD. A poté co dostudoval  právnickou fakultu nastartoval raketově svou politickou kariéru. V roce 1996 se stal poslancem. A při dalších volbách vstoupil jako ministr financí do Špidlovy vlády. Přežil pád  Špidlovy i  Grossovy vlády, a s Jiřím Paroubkem to dotáhl až do konce mandátu vlády.

Vždy stál v pozadí a dělal co mu bylo přikázáno. Takže po zvolání Vladimíra Špidly: "Zdroje jsou!" a Paroubkově pastelkovném, vznikl za dobu jeho působení (v době rekordního růstu HDP) rozpočtový schodek ve výši 406,6 miliard korun. A aby toho nebylo málo, tak firmám odpustil na daních 116 milionů korun. Proč? To ani nevědí (prý) dotyčné firmy.  

K tomu je nutné připočíst jeho jmenování Jaroslava Tvrdíka do čela Českých aerolinií, (co dělá Ištván?) Tvrdíkovi se podařilo nečekané. Do té doby vydělávající firmu, přivést - v podstatě - na buben. I zde vznikl, díky Bohuslavovi Sobotkovi, velký dluh. Ovšem nejvíc se nám předvedl pan Sobotka při privatizaci OKD. OKD privatizoval za čtyři miliardy, i když odhad zněl na 10,3 miliard. A proč byla cena tak nízká? Protože Sobotkovo ministerstvo zapomnělo na některý majetek OKD. Posudek o rok později od společnosti ERNST/Young ohodnotil státní podíl dokonce na 24 miliard! Ale i přes upozornění z EU a možnosti navýšení ceny zůstal Bohuslav Sobotka na původní ceně. Takže nás platiče daní, jen v tomto případě Bohuslav Sobotka, okradl o skoro 20 miliard! Výmluva poslance ČSSD Antonína Seďa, že je to tím, že pravice neuhlídala majoritu, neobstojí. Rád bych mu připoměl, že za vlády Miloše Zemana, což byla vláda ČSSD, stát ztratil majoritu v Mostecké uhelné společnosti (MUS). A stálo nás to dalších  pár miliard. Skutečností je, že ani ODS neuhlídala majoritu v IPB, a stát přišel o nějakých 200 miliard korun. Ale i  zde měla ČSSD a její ministři financí, včetně Bohuslava Sobotky svůj podíl. Nejvíce na pádu IPB vydělali bílý koně (Ivan Zach). A lidé kteří IPB dlužili miliardy (Zemek, Charouz, Soudek...) zůstali mulitimilionáři a dál spokojeně - i za dohledu  Bohuslava Sobotky- podnikali.

Zároveň jsme se dozvěděli skutečnost o které píše Emil Špatný ve své knize. Tak jako měl Zeman svého Šloufa, Topolánek Dalíka, Nečas Nagyovou, má Sobotka svého Radka Pokorného. Spolužáka, advokáta, který měl zásadní podíl na privatizaci OKD. Jsou to přesně ti lidé, kteří tvoří "druhou vládu". Tu vládu kterou nikdy nikdo nevolil, ale která má většinou větší moc, než vlády námi zvolené.

Své chyby - z kterých se urputně vykrucuje jako malý kluk, a svou zodpovědnost hází  na jiné - se nyní snaží Sobotka napravit tím, že bude z našich daní cpát další miliardy do OKD. Sobotkova dosavadní politická práce mě - jako voliče - snad opravňuje abych další voliče před tímto pánem varoval, pokud nechceme skončit ještě blíže Balkánu. Kdyby jakýkoliv zaměstnanec, v kterékoliv firmě, svou prací v podstatě zpronevěřil tolik peněz, čekal by ho okamžitý vyhazov. Proto mi nezbývá než jasně říci: "Pane předsedo vlády odstupte! Vzdejte se své politické činnosti! Děláte více škody, než užitku! Zkuste pracovat!"

Zároveň je ale třeba pánům z ODS kteří tak razantně na Sobotku kříčí, jasně říci: "Mlčte! Vy jste ti poslední, kteří Sobotku můžou vyzývat k demisi. Vaše ODS  má zásadní podíl na tom, kam naše republika došla!"

Bohužel pro nás voliče máme příliš mnoho "politiků", ale žádného státníka! Nevíte o nějakém?! A pro nás voliče mám jednu radu: Dvakrát měř a jednou řež!, komu dát dvůj hlas!

A proto opět parafrázuji citát Cata strašího: "Ostatně soudím, že ODS a ČSSD musí být zničeny!"

 

Autor: Vladislav Svoboda | pátek 4.4.2014 10:49 | karma článku: 29,47 | přečteno: 1031x
  • Další články autora

Vladislav Svoboda

Nová podoba?

Po několika letech jsem se vrátil na idnes blog. Bohužel to co jsem měl připravení zmizelo a nahrávání nejde. takže opět idnes opouštím a budu se věnovat facebooku.

11.4.2024 v 9:43 | Karma: 9,16 | Přečteno: 395x | Diskuse| Miniblogy

Vladislav Svoboda

V. díl Pouštění žilou

Jednou z nejhorších polistopadových událostí byl podpis opoziční smlouvy. Kmotři ji pochopili jako svou nedotknutelnost, a že si mohou dělat co uznají za vhodné. Ne nadarmo se někde celou noc bujaře slavilo.

8.4.2024 v 8:32 | Karma: 10,55 | Přečteno: 279x | Diskuse| Politika

Vladislav Svoboda

IV. díl Chaos

V roce 1990 se stal předsedou Československé strany socialistické mladý, velmi pohledný a ambiciózní Jiří Vyvadil.

5.4.2024 v 9:13 | Karma: 11,03 | Přečteno: 312x | Diskuse| Politika

Vladislav Svoboda

III. díl Náměstek

Privatizace byla příležitost pro veksláky, řezníky, zelináře a další, jak zlegalizovat své nelegální výdělky. Privatizace využili i cizinci, kteří nakupovali provozovny přes takzvané bílé koně.

4.4.2024 v 8:55 | Karma: 11,09 | Přečteno: 355x | Diskuse| Politika

Vladislav Svoboda

Vrána k vráně sedá

Po devadesátém roce se někteří estébáci rychle zorientovali, a zjistili, že svými znalostmi a kontakty se mohou dopracovat k značnému majetku. Jedním z nich byl agent s registračním číslem 16 777 a krycím jménem Vlastimil.

2.4.2024 v 9:35 | Karma: 25,88 | Přečteno: 792x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Díky čínské pomoci výroba dramaticky roste

4. května 2024

Premium Přes citelné západní sankce ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Tamní produkce zbraní se dramaticky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 272
  • Celková karma 12,81
  • Průměrná čtenost 1440x
Důchodce, občas si přivydělávající v komparsu. Člen klubu Milady Horákové. Snažím se nemít stádní názory a řídit se heslem: Důvěřuj, ale prověřuj!

Seznam rubrik