JZ

Děkuji za pěkný příspěvek. Škoda některých překlepů. Akorát si dovoluji podotknout, že po prvním znárodnění v roce 1945 byla hranice 500 zaměstnanců. Firmy do 500 zaměstnanců znárodňovány nebyly. Hranice 50 zaměstnanců pro zestátnění byla stanovena až po komunistickém puči 25. únoru 1948.

Za blog zasloužená karma. A opět to dokazuje mnohé o panu Paroubkovi.

Foto

J11i95r43i 68C61i83z

3. 4. 2024 2:21

Cela "papirkova" privatizace byla pripravena pro nomenklaturni kadry KSC a podobne typy, o kterem pisete. Nomenklaturni kadry byly v dobe socialismu na vedoucich pozicich v politice i ekonomice. Abyste mohl ridit firmu musel jste byt radne proveren z hlediska vernosti ke KSC a presne tito lide psali privatizacni projekty, ktere jim schvalovaly nomenklaturni kadry z rad urednictva ministerstva. Socialismus zde jasne zvitezil pod plastikem "demokracie" prevlecenych bolseviku. Proste lidi bez informaci se vzdy dari oblbnout nejakymi kecy nebo dobre pripravenou PR kampani. Par podobnych typu s uspesnou komunistickou minulosti vc. StB znam (byli i ve sportu) a dnes patri opet k hornim "deseti tisicum" stejne jako pred r.89.

Foto

Jen si dovolím lehce doplnit. Mnozí z tzv. kádrových rezerv byli ,,předpřipraveni" již dávno před sametem

  • Počet článků 272
  • Celková karma 12,81
  • Průměrná čtenost 1440x
Důchodce, občas si přivydělávající v komparsu. Člen klubu Milady Horákové. Snažím se nemít stádní názory a řídit se heslem: Důvěřuj, ale prověřuj!

Seznam rubrik