V Rathově druhé kauze padly rozsudky.

Léta se táhnoucí proces s bývalým středočeským hejtmanem se zdá být u konce. Krabice od vína byla oceněna 7 lety, kauza s korumpováním má další dopady. Rath o rok víc, Kottovi o dva roky víc, Metrostav 3 roky nesmí mít veřejné

zakázky. Samozřejmě spoustu miliónů na pokutách, Rath celkem 25 miliónů, Kottovi každý 20 miliónů, Metrostav 10 miliónů. David Rath měl spoustu příležitostí zdrhnout, neudělal to, snad si myslel, že svůj zápas s justicí vyhraje. Jestli ustojí tuhletu novou dardu, to jsem tedy zvědav.

Jsem dalek hodnocení toho všeho, co se v téhle kauze událo. Chci jenom připomenout několik jiných zajímavých jasně korupčních příhod.

"Airbus urovná korupci ve svém podnikání částkou 3,6 miliardy eur" - čtu na zpravodajské liště na ČT 24. Co dál? Nebo to je konec? Urovnal korupci? Že něco zaplatil? Co takhle důkladně prošetřit, kdo je za tu korupci ve firmě Airbus zodpovědný?

V Německu je 30000 větrných elektráren o průměrném výkonu 2 MW. To jest 60000 MW. Pro srovnání náš Temelín má instalovaných 2000 MW, Dukovany 1600 MW. Německo má dále stovky čtverečních kilometrů fotovoltaickách elektráren. Proč Německo do roku 2037 prodlužuje provoz uhelných elektráren? Nebo chce snad někdo říct, že těch 30000 větrníků je úplně zbytečných? Pak by to byl přímo obrovský supertunel. Korupční jednání státu ve prospěch větrníkové lobby, totéž ve prospěch solární lobby. Celé to zcela otevřené jednání Evropské komise, s cílem uhlíkové neutrality, je korupční. Další a další větrné a fotovoltaické elektrárny nemají žádný smysl. Těch 30000 větrníků je výkon více než 10x větší než naše veškeré energetické zdroje. Přesto Německo dál provozuje uhelné elektrárny, kterými nahrazuje výkon po zavřených jaderných elektrárnách.

Pan David Ondráčka v "upřímné" snaze pošpinit našeho premiéra označil Česko jako hluboce zkorumpovanou zemi. Babišova kauza Čapí hnízdo skončila, tam už se jedná jenom o to, jestli některé billboardy neodporují dobrým mravům reklamy, dotační kauzy jsou taky pryč, ze 7,5 miliard, které se Ondráčkovy nezdály je smazáno 6,3 miliardy. Díky našemu premiérovi, který si nenechá od EK všechno líbit. A střet zájmů? V tom je přece každý podnikatel, který sedí ve sněmovně. Kdo má nějaké podnikání v zemědělství, nebo lesnictví je příjemcem dotací, kdo má nějakou vazbu na obnovitelné zdroje je také ve střetu zájmů. 

Obří korupční tunel vytváří Evropská komise podporou obnovitelných zdrojů. Miliardy eur, které jsou nesmyslně vynakládány, chybí jinde. Velká Británie si musela opravdu s úlevou oddechnout.

  

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vladimír Zeman | sobota 1.2.2020 10:53 | karma článku: 31,40 | přečteno: 729x