Už ani ta televize není co bývala.

Včerejší Události, komentáře s paní exministryní Šlechtovou pan Jakub Železný hrubě nezvládl. Takové otázky klade reportér bulvárního média a ne redaktor veřejnoprávní televize. Co Váš pobíhající pejsek paní ministryně, jaký máte  

vztah k premiérovi, který Vás nenominoval do nové vlády, co vztah s prezidentem Zemanem, kdy jste s ním mluvila naposledy, a co Vaše vztahy s exministrem Stropnickým, kterého jste musela notně naštvat poukázáním na jeho neschopnost? To jsou otázky hodné bulváru a já jsem rád, že paní exministryně Šlechtová na ně dokázala pádně odpovědět. I třeba takto - Vy jste si mě pozval, tak mě nechte odpovědět a neklaďte mi do úst to, co byste asi chtěl slyšet. Já vám odpovím, jestli mě necháte mluvit.

Ani další rozhovor s americkým expertem nebyl hoden veřejnoprávní televize. Probíhající, už takřka dvouletá kampaň vedená proti americkému prezidentovi, přece nemůže být v naší televizi komentována takto. Hrozí prezidentu Trumpovi impichment? Za co vlastně? Že mu prezident Putin ve volbách fandil? To já taky, sledoval jsem v televizi, kdy dosáhne Trump na kýžených 281 volitelů a držel jsem mu palce. Každé volby v demokratické zemi musí mít jednoznačný průběh. Zvítězí ten, kdo získá víc hlasů (v Americe volitelů), průběh voleb zhodnotí správní soud, případné stížnosti vyřeší a vyhlásí výsledek. A dost, konec. Znevěrohodnit takto zvoleného prezidenta mohou pouze jeho případné činy, vedoucí k ohrožení bezpečnosti státu. Ani v případě Trumpa vyslovená podpora Putinem, ani v případě Clintona s jeho poklopcovou aférou, nic takového nehrozilo a nehrozí. 

Stále pokračující aféra s ovlivňováním prezidentských voleb přináší Americe mezinárodní ostudu. A nejen to, je tu i naznačeno pohrdání americkým voličem. Opravdu mu stačilo, aby si na facebooku nebo twitteru přečetl od ruských hackerů, že má volit Trumpa a udělal to? Proč neposlechl ohromnou mediální masáž ve prospěch Clintonové? A to i veřejnoprávních médií, nejen amerických, ale i evropských? Například o tom, že se Trump za mlada vytahoval s tím, že který si řekne, tak ta mu jí ukáže? Že by to přece jen bylo jinak a i americký volič má hlavu na rozum a ne jen na čepici?

Události, komentáře jsem moc nemusel ani když tam sloužil Daniel Takáč a David Borek. David Borek byl převelen do první linie, na Blízký východ, možná z trestu, nebo jestli už se sám v tom pořadu nemohl poslouchat? Daniel Takáč velmi pěkně odkomentoval interview s Davidem Storchem - biologem, na téma globální změny klimatu. 

Už jsem na své oblíbené veřejnoprávní ČT 24 zaslechl i definici rozdílu mezi bulvárem a solidním médiem. Všechny deníky jsou tvořeny ze dvou třetin komentářem, jednu třetinu tvoří zprávy. Rozeznat bulvární komentáře, od těch solidních je stále větší problém.

A tak myslím, že zůstanu u svého pátečního Blesku. Je tam nejlepší televizní program.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vladimír Zeman | středa 8.8.2018 7:27 | karma článku: 34,97 | přečteno: 1425x