To opravdu nemáte žádné téma?

Vy opozičníci. Opravdu mě udivuje, že se vymezujete proti věcem, které přece mají smysl. Je to například ústavní žaloba na způsob zvýšení rodičovského příspěvku, ale i zdrcující kritika Heleny Válkové.  

Kauza rodičovského příspěvku přece žádnou kauzou není. Všechno musí mít přece nějaký začátek platnosti. Zpravidla je to začátek roku - tedy 1. leden. Takže pro rodinu s dítětem do 4 let - když ještě nebyl příspěvek plné výši vyplacen. Maminka, která si nechala ten příspěvek vyplatit ve dvou letech, asi velmi dobře věděla, co dělá. Zřejmě je to manažerka s velmi dobrým platem 60, 80 tisíc a tak spěchala do práce. Prostě, i když má dítě do 4 let, ale vybraný rodičovský příspěvek, pracuje, tak by zpětně zvýšení dostat neměla. Nemá to logiku. Peníze na výchovu dítěte maminka vydělá, rodičovský příspěvek vyplacen byl. Ústavní soud může jedině žalobu zamítnout.

Co se vlastně chce po paní Heleně Válkové? Pan prezident jí navrhl na vedení úřadu ombudsmana a strhnul se povyk. Paní Válková vystudovala práva za komunistického režimu a kdysi pracovala v kriminalistickém ústavu, kde byl tehdy zaměstnán Urválek, nechvalně známá postava politických procesů z 50-tých let. To dnes stačí k znemožnění člověka. Pan Minář - chvilkový milionář -, už chystal nové téma demonstrací. Zřejmě to nebude, paní Válková svou kandidaturu stáhla.

K panu Minářovi pár poznámek pro osvětu. Podle jeho teorie by asi žádný právník vystudovaný před rokem 1989 a pracující v té době, neměl mít nárok v podstatě na nic. Přísahal totiž na Ústavu, základní zákon státu. Jenže tehdy tam v záhlaví byla věta o vedoucí úloze Komunistické strany Československa a to na věky věkův. Tato věta tam teď už není. Takže na úřad ombudsmana jedině člověka, který studoval už v této naší nové době. Tak dobře, jenomže měl by to být člověk s dlouhou praxí a velkými zkušenostmi. Tak hledej, aby to bylo správně.

V době oslav 30-tého výročí sametu bylo několikrát připomenuto, že prezident Havel byl poprvé zvolen komunistickými poslanci. Jasně jiní tam tehdy nebyli. Když pominu, že se Václav Havel nechal zvolit komunisty, pak tento fakt celkem jasně dokazuje, že všechno bylo tehdy dohodnuto. Možná, že to bylo dobře, nestřílelo se, nebojovalo se, nebyli mrtví ani zranění. Tady máte moc a nás nechte být. Výsledek je, že máme komunisty v parlamentě, teď už navíc i v pozici podporovatelů vlády.

Proč by se měla dnešní vláda stydět za podporu komunistů, když se Havel nechal komunisty zvolit? Jaké dohody to vedly k tomu, že komunisti jsou stále, celých 30 let v zákonodárném parlamentu? To kdyby žádali Milion chvilek odtajnit, osvětlit, na rovinu sdělit voličům. Proč nikdo tehdy nehnal k odpovědnosti systém, který vyprodukoval Urválky?

Teď už to vážně nemá význam lidem, kteří studovali a pracovali v minulém režimu, cokoliv vyčítat. Každý, kdo měl nějaké ambice (vzdělání, schopnosti) a stal se ředitelem, náměstkem, pracovníkem na zahraničních zastupitelstvích, museli být v nomenklatuře KSČ a tedy členy KSČ. I to by měl pan Minář vědět, než začne někoho odsuzovat. Protože i tito lidé byli strůjci poměrně snadného přechodu od centrálně řízené ekonomiky k tržnímu hospodaření.   

Autor: Vladimír Zeman | neděle 12.1.2020 10:52 | karma článku: 39,08 | přečteno: 1652x