Tak už si to konečně rozdejte!

Když tak poslouchám ty válečnické vyhrůžky, John Kerry, jeho náměstkyně teď v Evropě, někteří senátoři, Donald Tusk, teď nově i prohlášení Sakašviliho - Gruzie (cit:" Je nutné vyzbrojit Ukrajinskou armádu, je nutné vojensky zasáhnout proti Rusku, je nutné .."). Co je vlastně nutné udělat? I kancléřka Merkelová se znovu vyslovila pro nové sankce proti Rusku. NATO zahájilo námořní manévry v Černém moři. Přestože je na východní Ukrajině klid, Američané napočítali na 100 porušení mírových dohod z únorových dohod v Minsku. Je vcelku zvláštní, že jenom z Ruska není slyšet nic o nějakých válečných vyhrůžkách.

Docela se divím Putinovi, že v odvetě za uplatňované sankce už nezavřel plynové kohouty do Evropy. Před časem oznámilo Slovensko, že přeprodává ruský plyn Ukrajině. To je něco, co je v obchodním styku zakázané. Opatření je jednoduché. Uzavření kohoutů. Když budete prodávat sousedovi elektřinu, tak budete čelit žalobě o neoprávněném obchodním styku a každopádně odpojení od elektřiny. Na to je u nás zákon.

Co stále nemůže EU a USA pochopit je to, že Rusko by se dovedlo zmačknout. Je na cestě k prosperitě, ale že by to nedokázalo ještě na chvíli odložit? A jeho vojenská síla je taková, že střetnout se s ní by bylo katastrofální. Rusko to ví, neustoupí, nemá kam ustoupit. Vojensky ho zatím nikdo neporazil, ta jedna, nebo dvě letadlové lodě, které by si přáli američtí senátoři proti Rusku poslat přes svoji úctyhodnou sílu nemají šanci. Námořní manévry NATO v Černém moři budou mít vynucenou odezvu v soustředění velkého množství ruských vojenských sil, pohotovosti ruského černomořského loďstva v Sevastopolu. Takže další napětí. NATO už plánuje rozmístění amerických vojenských sil u nás v Česku. Snad dospějeme i k znovuzavedení branné povinnosti. To bude bezva, nakonec už dlouho nebyla válka a tak se všechno pomalu hroutí. Nezaměstnanost, etnické nepokoje, stávky, závratné bohatnutí někoho a závratné chudnutí jiných. Zboží, které už nemá pro své množství odbyt.

To je Evropa dnešních dnů. Hledá se nepřítel. Na východě, jak jinak. Amerika mocně přifukuje. Konflikt se neodehrává na jejich území, ani v jejich blízkosti. Tak jen ať to tam doutná. Na tom může Amerika jedině vydělat.

Divím se Německu. Německo roste na bídě jižních států a Řecka. I když je největším věřitelem Řecka, vzhledem ke svému ratingu může klidně i své pohledávky odepsat. Vyrovná si je prakticky bezúročním úvěrem, který mu umožní prorůstové investice.

Skutečný vojenský střet s Ruskem, ale i studená válka velmi poškodí zájmy Německa, které dosud je na nejlepší cestě hospodářsky ovládnout EU. Angelo mysli!

Autor: Vladimír Zeman | čtvrtek 5.3.2015 10:39 | karma článku: 31,09 | přečteno: 971x