Stalking na Vyšehradě?

Stalking je trestním činem. U honby za novinářskou senzací se zřejmě jako trestní čin neuplatňuje. Vždyť přece prvořadou povinností novináře je informovat veřejnost. A způsob získávání informací? No sorry!

Lze těžko předpokládat, že se tam pánové Prymula a Faltýnek sešli na pivo. Jasně, jestli měli něco důležitého řešit, tak proč ne na ministerstvu, kde do té doby ministr Prymula seděl. Ale ať je to tak, nebo tak, myslím, že na výjimky mají lidi v přední linii právo. Jsou plně aktivizováni v boji s pandemií, nasazují veškerý svůj čas, riskují své zdraví, když se přibližují na dosah nakažení. Měli by mít větší pole působnosti. Samozřejmě pouze lidi v krizovém štábu. Ale to je naše výlučně české. Oni jsou snad nějací nadlidé? Že mají mít nějaká privilegia? Nejsou, i když někdy nadlidské výkony předvádějí. Rozhodně svou schůzkou nikoho zdravotně nepoškodili. Dá se předpokládat, že všichni zúčastnění mají negativní testy.

Ale snad je dobře, že Prymula z postu ministra odchází. Asi by se měla poopravit ta nařízení, která tak omezují život. A to stejný člověk, který ta nařízení vydal, v podstatě udělat nemůže.

Co je potřeba upravit? Byl úplně utlumen profesionální sport. Nehraje se fotbalová liga, hokejová liga, sálové sporty jsou úplně mimo. Přitom Slavia hrála zápas v Izraeli s týmem, který nastoupil se třemi hráči s pozitivními testy. Už jen to, že se evropské fotbalové soutěže hrajou je zvláštní, to že nastoupí tři hráči s pozitivními testy, a nic se neděje, je skandální. U nás se kvůli jednomu pozitivnímu hráči Opavy nedohrála na jaře liga, teď se nehraje vůbec, ani se pozitivita neřeší. Prostě se nehraje. Regulérnost fotbalových soutěží je pryč. Nároďák se nepostaví, nemůže s mužstvem být ani pozitivní trenér. Přitom ligy v západní Evropě jedou, liga mistrů i Evropská liga taky. Hokejová liga je na tom stejně. Přitom i nějakých 5000 diváků by se na stadiony fotbalové ligy snadno rozmístilo, lehce by se předpisům vyhovělo.

Je třeba v rámci EU ta pravidla sjednotit. Je nám kladeno Německo za vzor boje s pandemií. Zrovna Německo, se svými 10000 mrtvými? Hranice EU jsou otevřené, virus je nerespektuje stejně jako obyvatelé EU. Německo má denně 10000 nakažených při 20000 testech, my 15000 nakažených při 40000 testech. Kdo je na tom líp? Plošné testování na Slovensku teprve ukáže jak je na tom dosavadní evropský leader.

Evropská unie by se měla konečně semknout. Přestat politikařit. Celá je na semaforu červená. Jestli někde ještě sporadicky zůstávají místa oranžová nebo dokonce zelená, tak brzy zčervenají. Testování přestává mít smysl. Je třeba uvést na trh vakcínu. 

Čína je na mapách, které se sporadicky dají objevit na internetu, zobrazována bíle. Epidemii mají pod kontrolou. To dosvědčuje i jejich "závratný" růst HDP 4,9%. Při propadu Německa - 11,9% HDP se dá růst Číny opravdu nazvat závratným. Přestaň Evropo politikařit a jednej s Čínou o tom, jak to dělají. Ať nemusí pánové Prymula, Kubek, Babiš a jiní zodpovědní prosit: LIDI NOSTE ROUŠKY".

Autor: Vladimír Zeman | sobota 24.10.2020 11:04 | karma článku: 27,76 | přečteno: 1162x