Proti covid já zásadně protestuji.

To by mělo být nosné téma všech protestních demonstrací, nebo všech protestních výkřiků. Vláda opravdu nemůže dělat nic jiného, než dělá. To jest prosazovat opatření proti šíření nemoci covid-19.

Ta opatření vycházejí ze statistických údajů. Už při první vlně oponovali známí věhlasní lékaři, že běžná sezónní chřipka si vyžádá každoročně až desetinu populace nakažených, tedy cca 1 milion a až 1000 zemřelých. A nedělá se nic. A že toto je taky chřipka. Jenže tato chřipka má sice teprve 800000 nakažených, ale už 13000 zemřelých, to je řádově o dost jinak. Takže bylo nutno nějaká opatření udělat. Nejsou jiná, než dělají další státy evropské unie, ale i celého okolního světa. Tedy roušky, čisté ruce, rozestupy. Nosit roušky nás naučili Číňani, čisté ruce by neměly být problémem kulturního člověka. Problém jsou rozestupy. Ty cca dva metry, nebo 15 m2 prostoru pro každého, je docela problém dodržet. Je to o délce doprsku toho viru, při silnějším prskání. Křiku, povyku, rozčileném hovoru ale i zpívání. Tedy logicky zákaz demonstrací, uzavření divadel, kin, zákaz diváků na sportovních utkáních, zákaz hospod.

Je to o dodržení kritérií pro získání bobříka trpělivosti. Kulturní a vzdělaný svět se shodl na tom, že jedině očkování může tu pandemii zastavit. Takže to je alfa a omega počínání celého kulturního světa. Očkovat se začalo, teprve první statistické výstupy ukážou, účinnost tohoto počínání. Doufejme, že očkováním bylo zahájeno vítězné tažení.

Kompenzování ušlých výdělků je nutné pro udržení zaměstnanosti, ale i životaschopnosti drobných živnostníků a podnikatelů. Myslím, že mnozí hudebníci, dnes hlasitě protestující, by mohli mít dost velký finanční polštář na to, aby ještě pár měsíců přežili. Hlavně ti, kteří jsou na scéně už pěknou řádku let. Řešení pana Dana Landy, že je třeba se postarat jenom o seniory a jinak všechno pustit, není řešením. To byste musel seniory nějak izolovat. Jak a které? Svést je na jedno dokonale izolované a zcela viru odolné místo? Seniora Klause taky? I senioři mají svá lidská práva, mnozí se za ně chodí i bít na náměstí, např. již zmíněný senior Klaus. A vůbec izolovat nějakou skupinu lidí? No tak to sorry. To vyšlo naposled Američanům s Indiány, to bylo ale jiné století, to už se dneska nesmí. 

Obří zadlužení země, by za předpokladu úspěchu očkování, nemuselo být až tak úplně velký problém. Dluh nám profinancují světové finanční trhy, je to domluveno. Wikipedie uvádí, že finanční trh je systém institucí a instrumentů zabezpečující pohyb peněz a kapitálu, na základě poptávky a nabídky. Je to určitě složité k pochopení, ale laicky, jestliže pandemie vyvolala celosvětovou hlubokou finanční krizi, jak je možné, že ten finanční trh je schopen profinancovat prakticky jakýkoliv dluh jakékoliv země? To jest, kdo tam ty peníze naleje? Na to radši nemyslet, finanční trh jednoduše navýší kapitál. Splatit se to ale musí, ale problém by to neměl být. Kdo ale rozhoduje o tom navýšení kapitálu, to snad je lepší nevědět.

Krátce, po odeznění této krize logicky přijde konjunktura. Lid se vrhne na hospody, protože tanková Plzeň, páni to je malvaz, to co stáčej do těch lahví a říkaj tomu Plzeň, tak to je zločin. Dva až tři roky a jsme tam, kde jsme byli před krizí. Hudební produkce, narvaná O2 Aréna, i na ten fotbal zajdem.

Takže nic než trpělivost, dodržovat 3R, pánové, mluvčí demonstrantů, měli byste jít příkladem.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vladimír Zeman | pondělí 11.1.2021 12:44 | karma článku: 24,61 | přečteno: 530x