Představení skončilo, zapomeňte!

A bylo to výživné. Tolik nenávisti na hlavu jednoho člověka. Připomnělo mi to druhou prezidentskou volbu Václava Klause. I proto jsme se nakonec rozhodli pro přímou volbu prezidenta. Náš parlament vskutku nemá úroveň.

Přesto několik zaznamenání hodných myšlenek padlo. Například pan Faltýnek citoval pana Klause ml. Cituji: "Když slyším řečnit Kalouska na demonstraci o morálce, je to, jako když sňatkový podvodník mluví o lásce". Pan Klaus ml. si taky svém článku na Novinkách.cz postěžoval, že na ten "zlomový" pátek měl zakoupené lístky na koncert ve Vídni. Na koncert, na který se velmi těšil a na který si opatřil lístky dlouho dopředu. No nevyšlo, kvůli marné exhibici i svých spolustraníků.

Mimo sněmovnu měl správnou poznámku k věci pan čerstvý předseda senátu Jaroslav Kubera. A totiž, že není možné aby se obecně jakékoliv vyšetřování tak dlouho táhlo. V případě kauzy Čapí hnízdo přece nejde o nic jiného než odpovědět na otázku, jestli firma Čapí hnízdo splnila podmínky pro přiznání dotace. Jednoduché. Otázky jak velká ta firma byla, když o dotaci žádala a jestli splnila podmínku 5 let, než přešla pod správu nového majitele. Projekt Čapí hnízdo a všechna data jsou snad k dispozici, co se na tom šetří 3 roky, nebo jak dlouho už to trvá. Jestli Senát pod vedení pana Kubery dokáže ve spolupráci se Sněmovnou a prezidentem přimět justici k rychlejší práci, tak si ho možná taky začnu vážit a zase půjdu k volbám (už jsem dlouho nebyl).

Vybral jsem si k citaci dva odéesáky, ze strany, kterou jsem dlouho věrně volil (jakkoliv komentovat vystupování ostatních opozičních stran nemá smysl). Už nebudu, vystupování Staňjury, Fialy, Němcové a dalších, kteří tak rádi naskakují na ty novinářské mentální zkraty, mě opravdu zásadně odrazuje. K těm novinářům veřejnoprávních médií jenom tolik: Vážit si práce zahraničních zpravodajů si člověk musí. Odvádějí skvělou práci, riskují život, když se objevují v oblastech, kde se bojuje. Z těchto misí se vrátili zdraví Kubal, Řezníček (ten byl v Americe, ale i jeho reportáže jsem rád poslouchal), teď přepínám programy, když se objeví. O Řezníčkovi, který zpovídal Babiše před hlasováním o nedůvěře, jsem si jenom pomyslel: Máte to zapotřebí pane?, nebolí Vás sanice?, taková snůška nesmyslů, to je snad pod Vaší úroveň.

Pan David Borek, to je jiná úroveň. Dlouholetý komentátor naší politické scény (nedalo se to poslouchat), se stal zahraničním zpravodajem na Blízkém východě. Myslím, že se mu ulevilo, vypadá, že je ve svém živlu, jeho reportáže jsou věcné, nic si nevymýšlí. Teď je z něj novinář. Gratuluju.

A už jsme v tom zase, už se zase kalkuluje, že ČSSD vlastně vládu nepodpořila a že možná na jejich volebním sjezdu, kdo ví, jak to bude. A podpora komunistů, to nemůže vydržet. Jo páni komentátoři, KSČ mohla smést jiná garnitura už v těch 90-tých letech. Jestli nevíte kdo, tak Občanské fórum. Nejsme jako oni, jasně a tak teď se dá jenom konstatovat, že jejich komentáře naší i světové politiky jsou jako jedny z mála, k věci. 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vladimír Zeman | pondělí 26.11.2018 7:30 | karma článku: 40,89 | přečteno: 2723x