Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Páteční strana páně Šídla.

V Hospodářských novinách se nesla v té zajímavější části  na vlně obhajoby Davida Ratha. Zaujalo mě to, pozorně jsem přečetl a jako vždy jsem si poblahopřál, že už dávno nekupuju denní "seriózní" tisk. Už to nekupuju dlouho, od dob, kdy byla na titulních stránkách Mladé fronty dnes denně propírána "Kauza Klausova vila ve Švýcarsku" autora kauzy Sabiny Slonkové. Jak už je to dávno, co jsem od té doby ušetřil peněz. Dnes přečtu, jenom když ty noviny vidím někde bezprizorně ležet.

K věci. Jindřich Šídlo zpochybnil rozhodnutí soudu propustit Davida Ratha z vazby. Protože je vyšetřovací spis uzavřen, ovlivnění okolí už nemá smysl, Rath přece nebude utíkat do ciziny, když tu má všechno co si kdy pořídil (slovo pořídil nechť si každý nahradí slovem podle svého přesvědčení). Také jsem se podivil, že Rath je vlastně kolegou blogerem na tomto blogu - viz jeho "Listy z vězení". Měl jsem za to, že právě proto je nařízena vazba, aby ten podezřelý nemohl nijak komunikovat s okolním světem. Proto je mu odebrán mobil. Že je mu zpřístupněn internet, aby mohl psát blogy - to jsem opravdu nevěděl. A taky je panu Rathovi nesmyslně bráněno vykonávání jeho mandátu poslance. Pravil ve zmíněném článku pan Jindřich Šídlo. Jo a taky, že mu těch 10 měsíců ve vazbě už nikdo nevrátí.

Pominu, že pana Šídla zajímá jenom osud Davida Ratha a nikoliv jeho druhů MUDr. Kotta a MUDr. Pancové. Ti jsou také vazebně stíhaní a je tu jistá naděje, že soud už brzy jejich společnou kauzu rozsoudí. Jedná se evidentně o korupční kauzu. Pan poslanec Rath byl zadržen se 7,5 miliony při odchodu z domu Pancové, kde byl přítomen i Kott. Už to je věc k šetření, tolik peněz se volně přenášet nesmí. Přenášení peněz v obáce stálo pozici pana Vlčka, nekdejšího předsedy Poslanecké sněmovny za ČSSD. A to původ těch peněz pan Vlček uspokojivě vysvětlil.

Neustálé mediální pokusy o zpochybňování, jestli je něco předražené, či nikoliv, také nemá žádnou velkou hodnotu. Na předražování státních zakázek si ostatně postavil kariéru Amnesty International. Tvrzení Davida Ondračky, že se tady rozkradlo 500 miliard, silně zavání šířením poplašné zprávy. Je předražená Blanka, jsou předražené dálnice, je předražený Buštěhrad? Někdo řekl, že jo, takže jo. Když jsem si v r. 2007 koupil počítač 40 GB pevný disk, 256 MB RAM za 17000,- Kč - byl předražený? Co bych teď za ty peníze dostal asi nemusím uvádět. Jestli něco jako investor postavím za určitou cenu, hledím abych dostal kvalitu. Nehledím na cenu, se kterou jsem souhlasil. A když má stavba zvýšené náklady, tak musejí být zdůvodněné a odsouhlasené. Tak jednoduché to je, že se vážně divím, že se to tak špatně chápe. Něco jiného je když si z toho někdo odsypává pro sebe. To je pak zlodějna, vznešeněji korupce. 

Nedávno nastoupil trest za korupci poslanec Pekárek. Usvědčen na základě odposlechu, peníze žádné nedostal. Pět let na tvrdo. O tom, kdybyste pane Šídlo napsal svoji páteční stranu, to bych si rád přečetl. Např. o svědomí soudce, který pošle do vězení člověka na základě odposlechu, čin veškerý žádný, jenom nějaké sliby. Kauzu Davida Ratha taky nastartovaly odposlechy, ale on si ty peníze přebral, další se našly pod parketama. Jestli padl verdikt v kauze Pekárek, tak zřejmě padne i v kauze Rath, s tím pane Šídlo asi nic nenaděláte. A jestli to byla past na Ratha, která sklapla? Určitě ano, koho by jinak napadlo, že si neodnáší dobré Moselské v krabici na víno?

Spíše bychom měli chválit práci vyšetřovatele, který tak velkou korupční kauzu dostane do roka před soud. Takto, kdyby pracovali všichni, tak by článek 2 abolice z novoroční amnestie prezidenta republiky neměl smysl. Vůbec ničeho by se totiž netýkal. 

 

Autor: Vladimír Zeman | pondělí 4.3.2013 14:37 | karma článku: 20,11 | přečteno: 646x
  • Další články autora

Vladimír Zeman

Paní Ursula zastropuje cenu ruského plynu.

Jak to chce udělat? Zastropuje stejnou cenu pro celou EU? Tedy my budeme platit stejnou cenu jako Němci? Hráblo jí, nebo nedohlédne dál, než z okna své kanceláře na okap vedlejšího bruselského paláce?

3.9.2022 v 10:33 | Karma: 38,66 | Přečteno: 1177x | Diskuse| Politika

Vladimír Zeman

Návštěva Nancy přinesla tolik potřebný klid do regionu?

Zahraniční politika Spojených států nemá chybu. Rusko za agresi proti Ukrajině se snaží potrestat absolutní izolací Ruska. Takže výlet šéfky Kongresu USA do Tchaj-wanu přinesl opak.

9.8.2022 v 9:21 | Karma: 35,17 | Přečteno: 1005x | Diskuse| Politika

Vladimír Zeman

Partie na Prima News řešila požár a drahotu.

Obé si vyžaduje komentář. Normální, nezaujatý, logický pohled na věc. Pohled na naší přírodu, v druhém případě pak na absurdity, které mají za následek tak vysoké ceny všeho.

1.8.2022 v 11:43 | Karma: 35,44 | Přečteno: 1133x | Diskuse| Společnost

Vladimír Zeman

Hoří a u nás? - a tak hodně?

Tragédie, která postihla oblast Českosaského Švýcarska je zřejmě dosud největší. Strmé srázy, rokle, hala bala přes sebe poházené suché, kůrovcem zničené stromy. A všude spoustu suchých větví, vysoká podestýlka suchého jehličí.

27.7.2022 v 11:37 | Karma: 31,13 | Přečteno: 767x | Diskuse| Politika

Vladimír Zeman

Takže snížit spotřebu plynu o 15%.

Vymyslela Evropská komise. A hned, samozřejmě, kdo by snad nesouhlasil, tak sankce. Protože musíme být odhodlaní, semknutí. Protože Rusko a jejich zemní plyn je přece špatně. Řekla Amerika.

22.7.2022 v 10:05 | Karma: 36,88 | Přečteno: 1229x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Do čela Británie míří labouristé, konzervativci ve volbách utrpěli debakl

4. července 2024,  aktualizováno  5.7 1:13

Parlamentní volby v Británii podle odhadů zveřejněných ve čtvrtek večer po uzavření volebních...

Televize se shodují, že počasí má zásadní vliv na sledovanost, výjimkou je sport

5. července 2024

Hlavně v létě se do popředí zájmu dostávají zprávy o počasí. Stav oblohy a předpovědi meteorologů...

Šest kilo „strouhanky“ v náboji. Jak to chodí v české výrobě velkorážné munice

5. července 2024

Premium Česko se stává významným výrobcem velkorážné munice. Redakce iDNES.cz se podívala do závodu...

Rozluštila tisíce zpráv. Kryptoložka Elizebeth odvrátila nacistickou hrozbu

5. července 2024

Premium Zachránila tisíce lidských životů, pomohla dostat do vězení mafiány v čele s Al Caponem a odhalila...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1345x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik