... neboť všichni jsme dětmi matičky Země.

A tak mám přece právo žít tam, kde se svobodně rozhodnu. Ano, ale nesmím to udělat na vrub ostatním. Což se ostatně týká i toho, když se rozhodnu žít ve své rodné zemi. Ani tady nemohu žít na úkor ostatním. Proč tato prostá pravda

nedominuje všemu tomuto šílení? Beze sporu se jedná o střet různých civilizací. My tady prostě nemůžeme přijímat některá pro nás kontroverzní pravidla nejvyššího muslimského zákona šaríja. Nějaké kamenování nevěrných žen např. I když se naše křesťanská civilizace ve své historii mnohokrát lépe nechovala. Připomenu prosazování role církve svaté ohněm a mečem vůči každému, kdo nepřijímal, poslušně a prostoduše, doslova tmářské bláboly šiřitelů "jediné" pravdy. Mocný řád templářských rytířů propadl u mocné církve svaté tím, že oni plivali na kříž. Ale ne proto, aby znesvěcovali Krista. Nenáviděli kříž, protože byl nástrojem Kristova utrpení, jejich kříž byl tlapatý. Církev svatá kříž ctí. Jistě, že to byl zástupný problém, šlo spíše o to, získat nesmírné bohatství řádu.

A tento problém, totiž fenomén peněz a tím i moci, vládne zřejmě i dnešnímu konfliktu. Amerika v samozvaném přesvědčení, že ona musí být za každou cenu první, hodlá kontrolovat strategické zásoby ropy a plynu. I když mají arabské, tedy muslimské státy, ropy opravdu hodně, neznamená to, že jinde na světě je jí nedostatek. Jak napsal Václav Klaus ve své knížce Modrá, nikoliv zelená planeta, zásoby fosilních paliv na Zemi jsou nevyčerpatelné, navzdory tvrzení různých zelených ekoinženýrů. Důkazem jsou stále nově objevovaná ložiska ropy a plynu. Spojené státy mají své ropy a plynu víc než dost. Pro zachování světového míru by bylo nanejvýš moudré nabídnout spolupráci, místo prosazování direktiv, pro jiný druh civilizace nepřijatelný. Tato direktiva totiž ve svém důsledku vyvolávají lidský exodus.

Není nutné vyhledávat články Hájkova Protiproudu, nebo Parlamentních listů. Na knižním trhu se objevila řada titulů s tématikou prosazování nového Světového řádu. Všeobecné principy a cíle shrnuté v jakémsi desateru jsou:

- Udržujte lidskou populaci pod 500 miliónů, aby byla zachována trvalá rovnováha s přírodou.

- Kontrolujte moudře reprodukci - zdokonalujte tělesnou kondici a rozmanitost.

- Sjednoťte lidstvo pomocí nového živého jazyka.

- Ovládněte vášně, víru, tradice a všechno ostatní smírnou cestou.

- Ochraňujte lidi a národy spravedlivými zákony a soudy.

- Ať se všechny národy řídí svými zákony a mezinárodní spory nechť řeší mezinárodní soud.

- Zrušte zbytečné zákony a úředníky.

- Vyvažujte osobní práva povinnostmi ke společnosti.

- Postarejte se o vyváženost mezi právy jedince a společenskými povinnostmi.

- Velebte pravdu, krásu a lásku v touze po harmonii s nekonečnem.

Moc pěkné, bod první by samozřejmě chtělo podrobně rozvést. Jak dosáhnout snížení lidské populace ze 7 miliard na 0,5 miliardy? Toť základní otázka.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Zeman | středa 2.9.2015 10:10 | karma článku: 14,10 | přečteno: 569x