Co nám to tam náš pan prezident zase provádí ?

Tedy na své cestě do Kazachstánu a Tádžikistánu. V Kazachstánu mazal med kolem huby čelním představitelům prohlášením o hospodářském zázraku, aby pak jím přivezení zástupci některých našich firem podepsali hospodářské kontrakty za cca 9 miliard. Věru úlisný to manévr. A o potlačování lidských práv zase nic. Náš hlavní medální proud se toho zase chytl, aby připomněl a zhodnotil poslední úlety našeho prezidenta. A tak jsme se zase dozvěděli o "vězních svědomí" v Rusku. Je jich na seznamu asi 48. Dámy z Pussy Riot už byly před  časem propuštěny a tak věřme našim médiím, že ti ostatní jsou skutečně političtí. 

Pan prezident Obama v reakci na nepokoje ve Fergusonu, kde rozvášněný dav frustrovaný z rozsudku, kterým porota prohlásila nevinným policistu, který zastřelil černocha demolujícího obchod a ohrožujícího okolí, převrátil a zapálil policejní auto, prohlásil, že v jeho zemi (tedy v USA) žijí stále lidé, se kterými se zachází jinak, kteří se netěší té proklamované svobodě a životní úrovni, jako mnoho jiných američanů. Soud ten případ řešit nebude, skutek se nestal. Policista měl plné právo (dle poroty) zasáhnout a jeho zásah nebyl shledán neadekvátním.

A máme tu další případ. Policista zastřelil dvanáctiletého chlapce, který údajně ohrožoval okolí pistolí, která byla takřka dokonalou replikou skutečné zbraně. Co to je za zemi ta Amerika ? Že by také nedodržování lidských práv. Po 38 letech za mřížemi byl propuštěn vězeň, který byl nakonec shledán nevinným.

A do této Ameriky přijedou čelní představitelé naší exekutivy, předseda vlády Sobotka a předseda parlamentu Hamáček aby při svých v proslovech v Kongresu při oslavných projevech na adresu Václava Havla, ani slůvkem nepřipomněli to, na čem Havel postavil svůj věhlas. Tedy na dodržování lidských práv ve všech státech světa. Tedy oni to připomněli, zapomněli ovšem přitom na to, že i Spojené státy jsou jedním ze všech států světa.

Jak to, že náš hlavní mediální proud nevinní americkou politiku za to, jak se to tam má s dodržováním lidských práv. Koupit si zbraň je hračka, obchodníci se předhánějí s nabídkou a se stále dokonalejší technikou. Americká justice to řeší přísností trestů, která nemá v Evropě obdoby. Máš dva, tři tresty každý za 50 let, žádný doživotí, pěkně natvrdo 150 let. Tady by dostal tak 17 let, viz učitel angličtiny (tři vraždy). Německo odsoudilo islámské radikální teroristy, kteří přiznali připravenost útoků na obyvatelstvo tresty 4 - 9,5 roku. Dá se předpokládat, že je po nějakém krátkém čase vysekají advokáti. Jsou to přece političtí. Nechtěli nic jiného, než změnit poměry v Německu. V osmdesátých letech odmítla Margaret Tatcherová uznat statut politických vězňů teroristům s IRA. Taky nechtěli nic jiného než svobodné Irsko.

A tak snad nechme pana prezidenta ať dělá dále pro nás pro všechny prospěšnou práci. Z jeho cesty do Číny se přivezlo mnoho podepsaných hospodářských kontraktů, teď při jeho cestě do zakavkazských republik také. Dodržování lidských práv nechejme na odpovědnosti OSN, to je organizace, která byla kvůli tomuto účelu zřízena a rozhodně by měla svou činnost na tomto poli zlepšit.

Autor: Vladimír Zeman | středa 26.11.2014 10:28 | karma článku: 27,85 | přečteno: 1103x