Bůh žehnej našemu prezidentovi.

Pan prezident zveřejnil zprávu BIS, která na jeho žádost prošetřila možnost, že by mohl být na našem území vyroben novičok. Zmínil se také o tom, že zpráva nepodléhá utajení a je proto zveřejnitelná.

Od začátku kauzy Skripal pan prezident nabádá k tomu, aby se nedělaly unáhlené závěry. Vždycky vyzdvihoval mistrovství naší vojenské chemické jednotky v Liberci, která v rámci NATO je schopna vyrobit a prozkoumat prakticky cokoliv. Je celkem jedno jestli to svinstvo bylo A 230, A 234 nebo A 340, důležité je, že se to dokáže vyrobit. Pan prezident ani jednou sebeméně nenaznačil, že by novičok u nás vyrobený měl být použitý k útoku na Skripala. Naopak citoval ze zprávy, že to bylo malé množství, po testech všechno zničené. 

Ani ruská strana v době, kdy upozornila na to, že se u nás dovede novičok vyrobit, Česko neobvinila, že by novičok vyrobený u nás měl být použit k útoku. Jenom na to upozornili. Zřejmě tím chtěli naznačit, že to umí vyrobit i někdo jiný.

A tak nezbývá než poděkovat našemu prezidentovi za to, že informoval a rozptýlil mlhu pochybností. Těch mlh je stále tolik, že rozptýlení by bylo docela záhodno. Namátkou let MH17, útoky bojovým plynem v Sýrii, odstřelovači na Majdanu a další a další.

Snad nenapadne naše statečné demokratické poslance obvinit našeho prezidenta z velezrady.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vladimír Zeman | pátek 4.5.2018 14:55 | karma článku: 40,12 | přečteno: 1812x