Vůně podzimu ...

Má někdo rád vyloženě podzim? Já mohu říct, že ano, ale jen když svítí aspoň trochu slunce a neprší. Ovšem, když se povede počasí, jako tento víkend, pak dokáže být podzim parádní, plný vjemů, vůní, naděje. O tom to dnes bude...

Každé ráno, když dorazím na Šumavu, hledám, kde bych co vyfotil. Koukám kolem sebe a sleduju tu krásu, kterou tady v tý naší malý zemičce máme. Koukám očima Pražáka to jo, ale jsou to oči otevřený, láskyplný, občas zasněný, upřímný.

Nechal jsem na FB vzniknout album s názvem Šumava mobilem a fakt se mi daří tam sázet krásný fotky. Jeden by nevěřil, že je to foceno mobilem, tak je to krásný…Dokonce se to i líbí!

Včera byl krásný den. Ráno bylo sice na nule a na Stožci byla mlha, ta se ovšem po chvíli zvedla a bylo, ažuro! Celý den. Takže výlet, který jsem absolvoval se svými nejmilejšími se fakt povedl. Bylo to krásných 18km ťapkání, povídání, poznávání a drobného úklidu Šumavských cestiček. Mělo to smysl, pár odpadků jsme našli a tak můžeme říct, že cesta z Nového Údolí na Stožec a kousek dál je o něco čistější díky téhle partě nadšenců, Skautů ze Strakonic.

Dnes po obědě jsem si šel poprvé zaběhat do českobudějovické Stromovky. Teprve tam jsem si dnes uvědomil, jak voňavej ten podzim umí být. Jeden musí něco prožít, aby začal vnímat druhé a o tom to vlastně celé je. 

Běžíš, jdeš, přemýšlíš, posloucháš… a najednou cítíš tisíc a jednu vůni, která ti naskakuje do nosních dírek. Nejdřív stromy, listí, tráva, vlhkost ve vzduchu, pak procházející manželský pár, kde on voněl tedy skvěle, ona měla taky příjemný parfém a další vůně…

Chtěl jsem se podělit o dnešní vnímání vůní. Chtěl jsem se podělit o pocit znovu nadechnutí. Chtěl bych se podělit o pocit, že dochází ke změně k lepšímu. Všude kolem mě, kolem nás.

 A za to jsem nesmírně rád…

Mějte krásný nedělní večer

Pražák

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vladimír Rýdl | neděle 10.10.2021 20:19 | karma článku: 10,46 | přečteno: 190x
  • Další články autora

Vladimír Rýdl

Pražák na Šumavě ... homeless

25.1.2023 v 18:21 | Karma: 14,34

Vladimír Rýdl

Jak jsem kazil normy ...

11.1.2023 v 22:38 | Karma: 25,86

Vladimír Rýdl

Pražák na Šumavě ... B A F !!!

22.12.2022 v 19:08 | Karma: 18,12