Přes čáru ...

Tohle je už fakt přes čáru! A neříkám to jen proto, že jsem včera viděl skvělý pořád na ČT1 s názvem "13 minut", ale zejména proto, že poslední dobou sám zažívám stavy, kdy se necítím bezpečně v autě...

Jak jsem v některé z posledních povídek psal, odešel jsem z Prahy. Myslel jsem, že jsem v dopravě zvyklý fakt na všechno a že mě na jihu nic nepřekvapí. Omyl!!!

Má každodenní cesta autem do práce je po silnicích nižších tříd, které se krásně klikatí jihočeskou přírodou. Na Šumavě je to ještě krásnější. Ovšem to co se mi poslední dobou stává, mě stále častěji fakt vytáčí! Kdybych mohl, napíšu tuhle výzvu každýmu řidiči na čelní sklo a nechám mu to nahlas přečíst, aby věděl jakému nebezpečí svou jízdou po klikatých silnicích může vystavit ostatní účastníky silničního provozu.

Jde o to, že tu potkávám dost "závoďáků", kteří jezdí fakt svižně. OK, proč ne když je silnice přehledná, ale když jedeš po jakékoliv silnici NIKDY přeci nesmíš nikoho ohrozit!!! Tak proč řada z vás jezdí do zatáčky v protisměru??? Proč si někteří z vás najíždějí jako s tahačem, který má na délku 25m??? Stojí vám za to najet do zatáčky přes PLNOU ČÁRU  a získat tím milisekundu navíc? Stojí vám to za to, když do zatáčky nevidíte a netušíte co vás tam čeká? Stojí vám to za to, i když si myslíte, že do zatáčky vidíte, ale netušíte, co se v následujících sekundách stane???

N E S T O J Í !!!

Nevím, jestli je to nešvar tady na jihu, nebo jestli se to poslední dobou stalo prostě módou každého řidiče v celé republice. Jedno vím ale zcela přesně: NECHCI TAKOVÉHO ŘIDIČE POTKAT V PROTISMĚRU ZROVNA JÁ!!! Bohužel se mi to čím dál tím více stává. Naposledy dodávka, kdy řidič navíc držel v ruce mobil a něco psal. Jen tak tak jsme se minuli...

Dámy a pánové, zamyslete se nad svým jednáním v autě. Podívejte se na včerejší večerní pořád 13 minut, který velice trefně o této problematice hovoří. 

Přeji vám aby jste sebe, ale nikoho jiného neohrozili a abyste nebyli těmi, kdo jsou ohroženi!

https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/13984984783-13-minut/22156226880

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vladimír Rýdl | pátek 11.6.2021 10:42 | karma článku: 42,42 | přečteno: 7290x
  • Další články autora

Vladimír Rýdl

Pražák na Šumavě ... homeless

25.1.2023 v 18:21 | Karma: 14,34

Vladimír Rýdl

Jak jsem kazil normy ...

11.1.2023 v 22:38 | Karma: 25,86

Vladimír Rýdl

Pražák na Šumavě ... B A F !!!

22.12.2022 v 19:08 | Karma: 18,12