Pražák na Šumavě ... ochutnávač

Sto lidí, sto chutí, jak praví klasik. Rozhodl jsme se, že se stanu ochutnávačem a ochutnám každou zmrzlinu na cestách...

Jedu si takhle autem ráno v dešti do práce a vidím "naše zmrzlina je ta nejlepší", pak zase "kdo neochutnal jako by nebyl" a jiné krásné vábničky na zmrzlinu.

Vzpomněl jsem si na Cipíska. "To je vrchní pojídač, respektive ochutnávač zmrzliny" šlo mi hlavou a hned jsem se musel podívat na jeho fotku, kterou jsem musel dát na titulní stranu!!!

Tedy, myšlenka dne: ochutnat každou zmrzlinu, v každý vesnici, kterou projedu z domova do práce! Ano, budu brát cestu z Budějovic na stavbu na Šumavu, možná to zkusím i cestou na základnu do firmy, ale rozhodně zkusím zatím jen okolí blízké nikoli široké.

Bože, ta představa, že sežeru za den deset kornoutů je děsná!!! To bude nářez. Ale co. Vymyslel sis to tak to koukej dotáhnout do konce.

Vanilková je jasná, to je základ všeho. Tu my čecháčkové milujeme ze všeho nejvíc. Ovšem, když se to podaří nakombinovat s takovou višňovou, jakou jsem měl včera v Protivíně, tak to byla jedna báseň. Ale zase na druhou stranu, taková kombinace slaného karamelu a vanilkové je ještě větší porno!!! A to já karamel nemám rád, ale po týhle se můžu utlouct. To díky Zrzce a Cipískovi, ty mi ji strčili poprvé k nosu a prej "ná, vochutnej". 

Víte co bylo na společným ochutnávání nejlepší? Já měl třeba vanilku vs. třešeň. Zrzka vanilka vs. slaný karamel, mladík jen slaný karamel. A co následovalo? "Vládi jaký to máš? Ná, okutnej moji, je delišs"... Sranda tihle naši caparti jak to dokážou prožít a jak uvažují... mají stejnou zmrzku, ale přeci je jiná...

Člověk může mít milion chutí, milion smyslových kanálků, možná i víc, ale když mu něco přestane chutnat, tak to asi něco znamená. To samé platí o lidech.

Na druhou stranu já strašně rád ochutnávám kde co… a tak se chystám opět do indické restaurace kousek od náměstí v Budějovicích, abych ochutnal další speciality, co tu podávají. Naposledy jsem měl jehněčí s čočkou a tradiční placku a bylo to fakt "delišs“…

Tedy, pakliže budete chtít taky ochutnat všechny zmrzliny v okolí tak vězte, že Pražák to udělá za vás a pak vám rád zprostředkuje své zážitky.

Dobrou chuť ve všech směrech 

 

Pražák

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vladimír Rýdl | čtvrtek 1.7.2021 12:32 | karma článku: 11,04 | přečteno: 348x
  • Další články autora

Vladimír Rýdl

Pražák na Šumavě ... homeless

25.1.2023 v 18:21 | Karma: 14,34

Vladimír Rýdl

Jak jsem kazil normy ...

11.1.2023 v 22:38 | Karma: 25,86

Vladimír Rýdl

Pražák na Šumavě ... B A F !!!

22.12.2022 v 19:08 | Karma: 18,12