Vrácením celé věci kolem pana Babiše opět do hry, došlo…

… k nejlepšímu možnému řešení celé záležitosti. I když se dnes z toho jedni radují a druzí skoro zuří, radovat bychom se měli všichni. Proč? Vysvětlím…

.

Stalo se to, co jedni nečekali, druzí v to doufali – nejvyšší státní zástupce, Pavel Zeman, vrátil na stůl a k dalšímu šetření kauzu kolem možného střetu zájmů premiéra naší země, Andreje Babiše. Je to dobře, nebo špatně, dobře pro samotného pana Babiše, nebo obráceně, a je to dobré pro jeho příznivce, nebo odpůrce…?

A co se na celou věc podívat tak, že zástupce Zeman vlastně znovuotevřením celé věci umožnil panu Babišovi, aby dokázal před soudem svou nevinu, kterou vždy a všude tak rád deklaruje...?

Umíte si představit tu hořkou pachuť na patře, která by nám tam všem zbyla, kdyby nejvyšší státní zástupce tu věc nevrátil do hry a už navždycky by na Babišovi zůstal černý flek a pochybnosti, které umí být mnohdy mnohem horší, než sebehorší jistota...?

Umíte si představit, jaké pochybnosti o právním řádu naší země by vyvolala situace, v níž by nedošlo při tak vážné aféře k jejímu definitivnímu projednání před soudem, a to nejen mezi námi, občany České republiky, ale i v pohledu na naši zemi ze zahraničí…?

Vlastně to dopadlo nejlépe, jak to dopadnout mohlo - pokud je pan Babiš nevinen, bude moci konečně svou nevinu dokázat v demokratickém systému soudního aparátu – jednoho z pilířů svobodného a demokratického státu vůbec.

Pokud však vinen je - mělo by nám všem přeci záležet na tom, aby byla celá věc prošetřena a soudem rozhodnuta, aby byl viník potrestán. Nebo už jsme snad všichni, či podstatná část z nás, rezignovali na spravedlnost bez přívlastků – padni, komu padni?

Pokud ano, pak bychom se měli mít zač stydět, pokud ne, budiž nám to ke cti a znamená to tu nejlepší zprávu pro naši společnou budoucnost.

Takže podtrženo-sečteno, buďme rádi za to, že nejvyšší státní zástupce zastavení vyšetřování kauzy možného střetu zájmů ze strany našeho premiéra zrušil, a to ať už patříme mezi páně Babišovi příznivce, nebo odpůrce.

Buďme poctiví a spravedliví, chtějme volný průchod práva.

Pokud tedy chceme žít ve svobodné zemi, pokud chceme být čestnými lidmi.

Howgh!

.

Autor: Vladimír Kroupa | čtvrtek 5.12.2019 13:08 | karma článku: 25,74 | přečteno: 1001x