Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vojna je pouze zbytečně předražený iniciační rituál. Jestli chcete mermomocí rozhazovat peníze daňových poplatníků, tak první legální (malé) pivo musí stačit.

0 0
možnosti

Což vy si umíte představit svůj upatlaný živůtek bez knedlíku a vepřové, vy vojíne?

0 1
možnosti

Jsem ve vašem věku, čepici dozadu kšiltem nenosim,gel nepotřebuju, na vojně (promarněné dva roky života)jsem byl a teď žiju tak, jak mi vyhovuje a nemám potřebu komentovat žití druhých jen proto, že žijou po svým. Tohle je hlavní rozdíl mezi mnou a lidma, kteří tyto potřeby mají.

8 0
možnosti
Foto

Pak o Vás můj blog není a nemáte vůbec důvod se vzrušovat. Jak jednou napsal jeden kolega diskutér - je to podobné, jako byste šel ráno na nádraží a tam jim s okázalou pompou sdělil, že dnes nikam vlakem nejedete...

1 0
možnosti
Foto

Věčně nespokojenému remcalovi se to líbit musí ;-D

1 0
možnosti

Vousy nejsou znakem dospělosti. Koukněte na maturitní tabla.

0 0
možnosti

J22a36k11u64b 63Š97o56l71c

6. 9. 2021 13:20

Tou vojnou jste ten, už tak podivný, blog totálně zazdil.

1 0
možnosti
Foto

Ahoj, když jsme dospívali měl v naší režii nastatr konec světa.... Tak, že by teď ? ;-D Ono to nějak dopadne, myslím, že Ti připadají stejně exoti, jako jsem připadal já s dlouhejma vlasama a ocvočkovaný bundě starším kdysi. Svět se pořád mění...

1 0
možnosti
Foto

Autor je velice, velice starý člověk.

3 0
možnosti
Foto

Pokud pokládáte starého člověka takového, který tak nějak nechápe současné třicetileté mamánky, pak ano, pak jsem Metuzalém. Zeptejte se současných mladých žen 25-30 let, jak se jim hledá zodpovědný a zralý, věkově vhodný životní partner...

1 0
možnosti

Pár starších chlapů jsem na skatu už taky viděl, ale že by mi to přišlo nějak divné? To ne. Někteří lidé říkají, že k některým ženám se nehodí technické povolání. Nebo že se k jejich věku nehodí jízda na skatu. Ono se říká "chovejte se přiměřeně svému věku", ale v mém případě tohle dodržovat nebudu. Jestli se dožiju důchodového věku, pak se budu chovat, jako doposud. Jasně, něco si odpustím, něco zase ne. Ale nebudu se přetvařovat před okolím, že jsem nějaký slušňáček. Věk je jen číslo. Jestli někdo i v 50 letech jezdí na skatu, podle mě nesouvisí s tím, jestli je vyzrálý nebo ne.

2 0
možnosti
Foto

Jde o to, o jaký směr toho "přetvařování" nakonec ale jde...

2 0
možnosti

Dril, fyzický a psychický nátlak často od lidí, kterým autoritu a moc dával systém, jinak by na to neměli. Taková vojna spíš poškodila mladého muže právě v době, kdy by měl mladý muž navazovat zásadní sociální kontakty, kdy je připraven riskovat a nemá pověst ani kariéru, kterou by si mohl ničit. To je základ armádních přátel i nepřátel, jak zatraceně malý záběr. Armáda pak vyvrhla kluky sociálně nezralé, ale poslušné k autoritě.

Myslím, že muže ve zralém věku o kterém mluvíte, na vrcholu fyzických i duševních sil, zdobí odvaha předat vládu do rukou další generaci. Starci, kteří odmítají předat moc, sklízí posměch a vtipkování a brání se útoky na tu nevychovanou krachující generaci co nic neumí, nemá zkušenosti a je neomalená, prostě nevrlí dědci. Tenhle generační spor je tu od nepaměti a bude až do úplného konce civilizace.

0 1
možnosti
Foto

Nesouhlasím s Vámi. Já jsem například, když zůstaneme na chvíli u té vojny, tam potkal lidi, a poznal jejich myšlení a chování, jaké bych v civilu nikdy neměl ve svém okruhu šanci potkat. Myslím, že mnoho z těchto "setkání" mě v mnohém připravilo na další život více, než cokoliv jiného. Jistě - generační problém tu je odnepaměti, ale mám pocit, že propast mezi mladým bezstarostným vousatým dítětem a odpovědností dospělého člověka, nebyla nikdy dříve tak hluboká, jako je nyní.

3 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám