Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P29e26t23r 38S27k92á68c79e61l

19. 8. 2021 22:41

Vojáci USA se zdekovali takřka přes noc, navíc, což považuju za obzvláště trestuhodné, zanechali na místech spousty nejen techniky, ale hlavně zbraní.

Zdroj: https://vladimirkroupa.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=774503

----

A jak USA potrestat? Vždyť odchod byl záměrný, dlouho se nic nedělo a aby měli důvod se vrátit, museli připravit půdu pro nepokoje. Kdy už konečně se státy, tedy slušní šéfové, spojí proti USA? Jsou totiž jedním z tzv. "spojenců", kteří nás v min. století třikrát (roky 1938,1968 a 1990) podrazili, hodili přes palubu. Počtvrté se napálit nenecháme...

0 0
možnosti
ZZ

Nechci vám brát vaše iluze, ale členské státy NATO se nedokáží vzepřít velení NATO.

:-)

0 0
možnosti
Foto

Dost mne zaujaly dvě zprávy: 1) Mr. hlavní nejúplatnější prezident si na útěku bral s sebou tolik usd v hotovosti, že to nešlo nacpat do letadla a část museli nechat na přistávací dráze + 2) řadoví vojcli nejenže nedostávali už nějakou dobu služné, ale jednotky prý ani nikdo nezásoboval, takže kromě nedostatku střeliva neměli ani co jíst. - - - Hele na rovinu, i já bych šel v téhle situaci domů. Takový stát nemá právo na existenci a absolutně nechápu, proč se tam ti Američani zdržovali 20 let.

1 0
možnosti
ZZ

To je asi také důvod, proč se Afgánci tak masově vzepřeli okupaci.

:-)

0 0
možnosti
JR

J31a38n 16R57á77ž

18. 8. 2021 13:04

Svatá pravda: Po této blamáži USA ztratily kredit, a to (téměř?) u všech zúčastněných stran.

2 0
možnosti
ZZ

Z odstupem času lze ale také konstatovat, že kredit ztratily spíš patolízalské vlády států NATO, které do poslední vteřiny bezmezně věřily tajným službám USA ( i svým vlastním ).

Po dobytí Kandaharu tajné služby tvrdily, že boje o Kábul by mohly započít už za 3 měsíce. Druhý den po tomto prohlášení, či utvrzení spojenců Kábul padl.

;-(;-(;-(

1 0
možnosti
JP

Z Afghánistánu se mělo už dávno odejít? Ó nikoli, tam se především nemělo nikdy vlézt! Jenže kdokoli z nás to před hodně roky řekl, byl umlčen, že prý jsme spojenci a musíme tam Amíkům pomoci a další blablabla. Je smutné, když národ, který tu měl 20 let okupanty, si myslí, že jiná země mocně touží po "bratrské pomoci" nebo jak se ta okupace vlastně jmenovala. Jo, "za trvalou svobodu" nebo tak nějak? Máme, co jsme chtěli. Z ostudy kabát a most z Afghánistánu do Evropy, který zafinancujeme. Neb většina námi evakuovaných Afghánců prohlásila, že v Čechách nezůstanou, neb chtějí jít "za rodinou", kterou mají v Německu a ve Francii...

4 0
možnosti
Foto

Jo tak ať jdou, proč jim bránit ve štěstí..... A že se pro ně letělo letadlem? No a co, spousta lidí každodenně lítá letadlem a nikdo se z toho nehroutí..... Podstatný je, aby se nám tady ti imigranti nehromadili a my nenesli náklady nefunkčního státu, jako jsou leckde ty non-go zóny. Pak se suma za Vámi oplakávané náklady za kerosin spotřebovává každých pár desítek sekund.

0 0
možnosti

Asi bychom se měli ptát, proč platíme tolik let podobné aktivity naší armády - a z koho vlastně - v Mali?

2 0
možnosti
JP

Po delší době jsem se podíval na blog a zjistil jsem, že bloger Kroupa zbabišovatěl a zrudnul. Škoda.

1 1
možnosti
JP

Po delší době jsem se podíval na blog a zjistil jsem, že bloger Kroupa zbabišovatěl a zrudnul. Škoda.

1 1
možnosti

No ono je to všude stejné kam USA strčily rypák tak to po jejich odchodu bylo horší než před invazí

0 0
možnosti
Foto

Je to pravda, kdyby se neangažovali v druhé světové a nezásobovali materiálem a technikou komunistické Rusko, mohl být na světě německý pořádek - a byl by klid.

0 0
možnosti
JP

Pane Kroupo, opět jste za vola.

1 3
možnosti
Foto

Jsem skutečně daleka zrovna tohle namistrovaně posuzovat. Jen mi cosi říká, že věci jsou bohužel zoufale složité. Zoufale. A jediné, co k tomu mám, že autor Vladimír Kroupa, povaha italského revolucionáře, kdy jednou fandí tomu a tomu a za týden píše palebné blogy proti, kdy je v poledne nadšen, aby ze stejné věci byl večer pobouřen, by právě on měl vážit slov, že někdo, kdo přeci jen zajistil Evropě svého času klid...že zdrhnul. Ta doba je, oproti autorovým únikům do jiného pangejtu, vážně dost dlouhá na to tohle razantní zhodnocení vystříknout. Ostatně některé změny ve státech lze podporovat jen s tím předpokladem, že je odezva na domácí půdě. Proto máme dodnes státy s režimy, kde se věci i po otevření možnosti sunou zpátky. Viďte? Jsem ráda, že my jsme toužili a povedlo se. Jsme ale jiný region. Vím. Prostě skutečná složitost...Splašily? Zdrhly?:-/

8 2
možnosti
Foto

Ano, zdrhly způsobem, který dovedl tu zemi tam, kde je. Odejít měly USA už dávno, a nemusely by dnes zdrhat. Dokud šly po al Kaidá, dala se jejich snaha chápat. Jenže tenhle cíl se za těch 20 let tak nějak rozplyznul. O tom je můj blog.

5 3
možnosti
JH

Autor mi pripadá ako Hurvínek. Prečo toto nenapísal pred rokom, mesiacom, týždňom ... ??? Po boji generál, štvorhviezdičkový ....

7 3
možnosti
ZZ

On by rád napsal k tématu, ale tajné služby jej neupozornily - stejně jako vás, že situace je kritická.

Naše armáda i tajné služby nás informovaly, že vše je pod kontrolou a Afgánské ozbrojené síly se staly pevnou součástí NATO a Afgánský lid fanatické islamisty brzy potře sám.

Předávání velkých měst a celých oblastí islamistům bylo více-méně prezentováno jen jako strategický ústup a koncentrace sil před zdrcujícím útokem demokratických sil.

:-)

2 3
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám