Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dnes souhlasím. Jen jsem zvědav, jestli na to skutečně dojde.

1 0
možnosti
ZH

Nevím jak daleko sahá hrdost Porošenkova a Ukr. vlády, ale cokoliv na způsob federalizace znamená 20 let problémů a skončí to zase válkou. Povstalci budou chtít jen prachy z Kyjeva potažmo EU na obnovu toho co společně rozmlátili a pak se stejně připojí k Rusku. Možná by Porošenko měl souhlasit s vyhlášením těch Novoruských republik a na oplátku si vyjednat nějakou investiční podporu od EU. Merlová s Hloandem by zase měli podporu nabídnout, výměnou za okamžité kompletní převzetí zákonů kterékoliv země EU, která má k Ukrajině blízko. Jinak se Ukrajina bude z těch sr...k hrabat 30 let.

0 2
možnosti
JH

J25a96n 15H98a53v57l12i19n98a

12. 2. 2015 14:56

Zatim Kyjev tahal prachy z vychodnich oblasti, ty sponzorovaly zbytek Ukrajiny.....

A opet predvadite, ze absolutne nevite, ktera bije.........problem Ukrajiny jsou zlodeji u moci a to od zacatku!! Stale vytahujete meritka mimo misu a predpokladate, ze problem je v legislative.....problem je V LIDECH!!! Porosenko je OLIGARCHA, ZLODEJ, ktery se podilel na upadku zeme, neni ani lepsi ani horsi nez Janukovyc, JE STEJNY a ta jeho parta je jeste horsi, nez co bylo doposud!! Dalsi vec je korupce uplne vsude, takze muzete mit nakrasno super zakony, ale KDO je bude vymahat??? Fakt nevite, o cem pisete

2 0
možnosti
JH

J18a20n 37H85a75v67l46i66n74a

12. 2. 2015 13:38

Bohuzel, ani v Bosne a Herzegovine se EU diplomacie moc nevytahla, ten konflikt neni vyreseny, jen uspany......jakmile se EU jednotky stahnou, tak se tam zacnou resit stare krivdy a znovu potece krev, takze tenhle stat bude jeste dlouha desetileti protektorat EU

1 0
možnosti
JS

Pane Kroupo, velice dobře napsáno. Mám stejný názor. Samozřejmě karma. R^

2 0
možnosti

Jinak, Vladimíre, zajeďte si sem - https://vlkovobloguje.wordpress.com/2015/02/12/minsk-vystupy-z-jednani/

Pokud by se tohle podařilo naplnit, pak je nějaká naděje. A jsem zvědav na USA. Dovolím si tvrdit, že budou dělat psí kusy, aby se to nezdařilo. A mimochodem zase ten arcilotr znovu zachraňuje Kyjevy zadek. Debalcevo - pokud alespoň na chvíli příměří - je tam vpodstatě zabráněno masakry kyjevských Ukrajinců. Obdobně jako původní Minsk zabránil tehdejší možné ofenzívě opolčenců,

0 0
možnosti

Jste naprosto realistický. Na rozdíl od expertů, které nám servíruje jako ty experty naše vaše čt. Takový Jan Širc, prý odborník na mezinárodní vztahy není ani schopen pochopit reálný stav mezinárodního práva a vychází ze skutečnosti, jakoby dne bylo mezinárodní právo bylo vymahatelné právními prostředky stejně jak třeba kauza odcizení vozidla. Pro Jana Širce a jemu podobné odborníky jsou zjevně naprosto nepochopitelné zájmy jednotlivých zemí, tím spíše těch, které mají charakter velmocí.

To, jak tito tzv odborníci nejsou sto pochopit tak triviální věc, jako naprosto rozdílné představy toho východu a západu Ukrajiny, což je po tom zabíjení už jen eufémizmus a jak intrpretují míru autonomie, kterou ten východ na základě logické nedůvěry zcela logicky požaduje, je už neuvěřitelné. Jste Vladimíre vpodstatě daleko větším odborníkem než všichni ti renomovaní politologové, komentátoři a experti ražení Fendrycha, Romanceva, Kocába, Peheho, Schwarzenberga atd, atd. Je půvabné jak se v naší vaší čt a v těch expertních stanoviscích figur typu jmenovaných mlčí o doslova xenofóbní rétorice Kyjeva ve směru k východu Ukrajiny i ke Krymu obsažených i v zákonech na základě sporu o Stěpana Banderu zarputile mlčí. A je tam nesporné, kdo s tím začal. Juščenko, jenž udělil nejvyšší státní vyznamenání Stěpanu Banderovi. Janukovyč ho mrtvému Banderovi odebral. A jak k tomuto aspektu na Ukrajině západ celou dobu mlčel, ba toho kam to dospělo jen využíval.

8 0
možnosti
Foto

Díky, ale necítím se být expertem.R^ Jen se snažím se na věc dívat očima sedláka...

3 0
možnosti
Foto

Jsem stejného názoru a jsem zvědavý co bude následovat, pokud se ukončí válka na východě Ukrajiny.

Mám obavy, že Kyjevští nacionalisté toto nestráví, navíc se mohou bouřit i obyvatelé dalších oblastí východní Ukrajiny, do toho hospodářský bankrot Ukrajiny, nevidím to dobře.

Pan Chovanec zde zmiňuje Podkarpatskou Rus.

Ale co s ní?

Jak jí zajistit státní samostatnost?

0 0
možnosti
JV

J92a41n 31V41l49č74e71k

12. 2. 2015 12:19

Co bude následovat? To je přece jasné - Rusáci se stáhnou i s těžkými zbraněmi a bude konečně klid.

1 1
možnosti
JC

Východní Ukrajinu bych už nechal na pokoji.

Teď je spíš třeba zabývat se záchranou Podkarpatské Rusi. Ta nikdy v minulosti Kyjevu nepodléhala, teprve od roku 1945. A nyní mají jít synové a vnuci našich bývalých spoluobčanů válčit za nějaký Kyjev.

Místo problematiky Donských rovin by se česká diplomacie měla zaměřit na zajištění státní samostatnosti Podkarpatské Rusi.

2 0
možnosti
Foto

To jako že by Česká republika získala "zpět" Podkarpatskou Rus, a mezi ní a Prahou byla Bratislava...?

1 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám