Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Ten zákaz mě úplně zdrtil. Poprvé v životě jsem dostal chuť si zazpívat na veřejnosti Internacionálu a v Půlnočním království je opět zakázáno, co bylo odvoláno.

0 0
možnosti
MK

S autorem lze souhlasit ale napsat že je to na pár dní je dost naivní představa

1 0
možnosti
JR

J45a66n 13R10á49ž

4. 10. 2020 18:24

Jako velké nebezpečí do budoucna vidím stále víc mesmiřizelné rozdělení společnosti. Už není společný jmenovatel pro jedem názorový proud jen antibabiš, ale objevil se další prvek , který rozdělení dál prohlubuje a tím je ochota nebo neochota respektovat vládní opatření. Obávám se, že takto připravujeme půdu pro obnovení když ne přímo diktatury, tak rozhodně pro silně autokratický způsob vlády. , To je jediný historicky prověřený způsob, jak občany dostat "do latě". Demokratické volby mezi mnoha stranami bez silných a respektovaných lídrů. , jak se ukazuje i u nás, racionálním řešením nejsou.

Nebo někdo zná jiný způsob, jak hluboké názorové příkopy, které dnes občanstvo rozdělují, odstranit dobrým slovem ? Rád bych věděl jak na to, protože mne nic nenapadá. Jen mi naskakují v mysli jména řešitelů společenských krizí jako Napoleon, Hitler, de Gaulle, či Putin.

1 0
možnosti
ZZ

Tolik tupounů, kteří na každém protiepidemiologickém opatření, hledají nějakou mouchu, jako tady na diskuzích Idnes, se jinde hned tak nenajde.

;-D;-D;-D

0 1
možnosti
DZ

Pan Kroupa se moc bojí, škoda Rv

2 0
možnosti
Foto

Chudáci husiti (CČSH), jejichž liturgie je zpívaná.

1 0
možnosti
Foto

Není nad jasná pravidla:

„Tak nám dal Prymula na vědomí, že není škodlivý skupinový sex, ale skupinový zpěv. Sex lze však vykonávat pouze v počtu max 6 osob u stolu nebo ve skupině 20 lidí, pokud ho bereme jako sport. Pokud sex vykonáváme jako profesionální sport, může nás souložit až 130, ale bez diváků. I tak ale platí, že u toho nesmíme zpívat. Ideální by bylo, kdyby byl grupáč v divadle. Pak by se mohlo účastnit až 500 souložících, ale muselo by se to dělat na žídlích.“

6 0
možnosti

A co když se Prymula mýlí? Viděl jsem video s testem jedné operní zpěvačky a zpěvem se nevydechuje víc aerosolu než při běžné mluvě. Však ministr Vojtěch na rozdíl od Prymuly to musí vědět. proto to opatření nebylo už na jaře, ale až po odchodu Vojtěcha.

1 0
možnosti
KF

K40a96r77e82l 64F34a53j96t

3. 10. 2020 11:36

A čemu na tom svém obrázku, který je mimochodem trošku přitažený za vlasy (a to ty body ani nemusím uvádět) nerozumíte? V čem ten chaos spatřujete? Když byl plošný zákaz všeho mimo "životně důležité", tak se to kritizovalo, když se udělají pravidla, aby se nějak jelo, tak taky. Co je nepochopitelného na tom, že se udělá v rámci divadla nebo sportu jako celku, rozdělení na to co ještě jo a co ne dle rizikovosti, nebo pro zachování, byť omezené činnosti profesionálů? Ono je to ostatně obdobné jako s těmi hospodami - místo zavření se udělalo nějaké ořezání činnosti (otevíračka, rozsazení u stolů) tak aby to bylo uchopitelné pro všechny, protože nešlo vzít desítky tisíc českých podniků a každému dávat notičky zvlášť a najednou ti kteří byli rádi na jaře alespoň za možnost okénka a rozvozu řvou, jaká je to blbost a jak je nejednoznačné mít maximální počet lidí u stolu. Já to teda vidím tak, že nic jednoznačnějšího neznám, ale asi jsme uvažováním každý na jiné vlně. Rozhodně lepší než počítat metry čtvereční a krychlové provozovny, délku a šířku stolu, rozestupy mezi nimi a poloměr mezi židlemi (s tím, že pokud jsou zády k sobě tak to neplatí) etc ... Nejvíc přitom křičí ti, kterých se to vůbec netýká, ale mají potřebu všem sdělit, že je to "chaos", a pak ti - v případě té hospody- kterým tam teď (bohužel) chodí tak málo lidí, že to omezení je pro ně stejně irelevantní ...

1 0
možnosti
KF

K59a75r42e96l 76F95a16j25t

3. 10. 2020 11:38

pardon ... to mělo být reply na příspěvek z 1.10.2020 22:13 ... špatné textové pole (na tabletu)

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám