Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

Enaz

29. 11. 2011 21:51
Zase

nepochopil. Jo a kde by to ubohé dítě, po mléčné dietě, kterou má od narození, potkalo kečup? Že by mu ho nějaký takový dal ochutnat a uvařil mu? :)

0 0
možnosti
MP

Martin V2

29. 11. 2011 9:00
Zajímavé

Tak jsem to dočetl a mám takový neodbytný pocit, že si Mistr myslí, že "svíčková" se říká té omáčce.

1 0
možnosti
TK

honda_mrkos_pajdusakova

29. 11. 2011 9:52
Re: Zajímavé

No, v tomto případě si to mistr myslí celkem správně. Slovo "svíčková" má skutečně v češtině vývojem dané dva významy - jednak ten kus hovězího masa zpod hřbetu, z kterého se dělají bifteky (a neznám nikoho, ani tu nejluxusnější restauraci, kde by z tohoto masa připravovali pokrm "svíčková na smetaně") a jednak právě tuto omáčku (resp. celé jídlo sestávající z hovězí pečeně, na kterou se užívá tzv. "falešná svíčková", neboli váleček a je to kus zadního hovězího, a smetanové omáčky z kořenové zeleniny a specifického koření, zpravidla podávané s houskovým knedlíkem).

Což nic nemění na faktu, že to, co za svíčkovou vydává Kroupa, s ní nemá nic společného. Jeho příšerný recept na tuto dobrotu byl mým prvním setkáním s ním, a dodnes mi to lehce zvedá žaludek.

1 0
možnosti
PA

Pickup Anddropoff

28. 11. 2011 17:31
A jeste jeden odkazek pro Mistra

http://www.vitalia.cz/clanky/pekelna-ceska-kuchyne/

V

0 0
možnosti
PA

Pickup Anddropoff

28. 11. 2011 17:16
Klizka je taky levnejsi nez svickova, co?

Jenze, kdyz delam jakousi smes omacky  na klizku, do ktere vrznu provensal a jine srandy, nebudu tomu rikat svickova. Stejne jako pomazankove maslo, piskoty, smetana a kakao s kavou netvori TIRAMISU. A o tom to je. A taky o tom, ze by dnesni deti nemely vyrustat s kecupovopodravkovoajdamovymi mnamkami. Ono to tem lidem az tak kolikrat nechutna, ale bylo to levny, je toho hodne, tak to snime a basta. A Mano, ten pangacius byl fakt dobrej, zvlast kdyz se postrouha sejr a da tam kecup... Nabidka ceskych restauraci je snad horsi nez za komousu a zeleninova obloha to jenom dekoruje. Memo o samostatnem salatu jeste Cesi nedostali. Apropo, u vas na Zizkove se delaji nejake bubliny za usima?..."a mlaská si u toho, až má za ušima bubliny."... No, snad se vam nedelaji boule.   Kdyz clovek ji, mel by jist nejen pro energii,  vyzivu, ale i  potechu. Ochutnat chut puvodnich surovin a minimalne dochucovat. A o tom je Pohlreich a ne Babica.

2 0
možnosti
RK

lemrouch sv. Matouše Přečáply

27. 11. 2011 14:30
pane Vladimíre,

myslíte si, že je svět opravdu takový, jaký je?

0 0
možnosti
VTAJK

Vaska Trubačev a jeho kamarádi

27. 11. 2011 18:18
Re: pane Vladimíre,

"Jsou otázky, na něž je odpovědět snadné. Však jsou i takové, k nimž hledat klíč, ber kde ber, je marné…" (snad smím hovořit Mistrovými slovy, výstižnými verši). Zde se můžete přesvědčit, že i pro samotného Mistra zůstávají některé otázky - bez odpovědi... http://vladimirkroupa.blog.idnes.cz/c/167238/Bez-odpovedi.html#t2

1 0
možnosti
VJ

V. Tajk

25. 11. 2011 11:35
ten má rád to a ten zas tohle...

a co má rád Vladimír Kroupa?

0 0
možnosti
IB

isabell

25. 11. 2011 11:55
Re: ten má rád to a ten zas tohle...

Kterého myslíte, takových přece je?

Pokud tohoto blogera, tak jistě, že nemohu mluvit za Mistra, ale domnívám se, že samozřejmě jen to nejlepší, tedy to, co mu chutná a pokud možno vše najednou, dohromady v jednom jídle ;-)

Např. : http://vladimirkroupa.blog.idnes.cz/c/125047/Kdyz-vari-chlap-aneb-Zdivocele-kure.html

nebo http://vladimirkroupa.blog.idnes.cz/c/178326/Kdyz-vari-chlap-aneb-Zapecena-tilapie.html

1 0
možnosti
VTAJK

Vaska Trubačev a jeho kamarádi

24. 11. 2011 16:56
koukám, Kroupo,

že jste dělal odbornýho poradce u filmu Otesánek http://www.fdb.cz/lidi/93574-vladimir-kroupa.html - to byl dobrej nápad, bejt měsíc mořen vaší kuchyní, taky pak sežeru všecko - mámu, tátu, bábu s nůší, sedláka s povozem... A "JUDr." jste ze z Plzně?

2 0
možnosti
EB

tenterhook_willow

24. 11. 2011 16:32
Kečup ano,

ale pouze jako příloha k jídlu (ty zmiňované hotdogy). Kečup, stejně jako majonéza, by neměl být tepelně upravován. Opravdu to není dobrý. Proto lidé vyrobili věci jako rajský protlak, či nakládaná rajčata.

0 0
možnosti
EB

tenterhook_willow

24. 11. 2011 16:44
Re: Kečup ano,

Ach, už to tu je...

0 0
možnosti
D

Ducharovic

24. 11. 2011 11:59
To je prostě náš Vladimír...

= Jasně, že „můj“ Afghánistán bude ve finále trochu o něčem jiném, než ten,

který je k nalezení v Asii, že jde vlastně jen o mou vlastní

variaci na sny jednoho lehce ulítlého fantazírujícího skladníka s počítačovými střílečkami, kterým že se to říká

„virtuální realita“... Znovu se ptám – no a co?... Moje psaní je o lehce defektní fantazii a nedostatku sebekontroly, ne o striktním dodržování jakýchkoliv mantinelů... Podle mého názoru není divný ten, co si to či ono vymýšlí, a až usvědčen ze lži a zahnán argumenty do kouta přizná pravdu,

ale spíše ten, kdo tenhle fakt o rozdílnosti lidských úchylek nechápe…=Tak na Vladimíra, takového, jaký je!!!

1 0
možnosti
JB

pafffka.obet.kroupova.bonzovani

24. 11. 2011 13:34
Re: To je prostě náš Vladimír...

A tuto kroupologickou perlu jste našel kde? 8-o:-)

0 0
možnosti
MM

captain cook

24. 11. 2011 10:28
dik isabell

stranka 3, odkaz na blog o mimibazaru  (Pricina zvysene rozvodovosti v Cechach)8-o8-o8-o

Jsem radu hodin pred SEC a v dobe kdy se rozjela diskuze jsem uz spal. Proto jsem to nasel teprve ted. I cteno se zpozdenim to je hruza.8-oRv

0 0
možnosti
IB

isabell

24. 11. 2011 11:24
Re: dik isabell

Děkovat za takou hrůzu netřeba ;-)

 Já přečtením toho článku ztratila hodně iluzí, nemám ve svém okolí moc známých s malými dětmi, ani takové, co by se realizovali na nějakém podobném webu, takže i když jsem tam občas něco koupila nebo prodala, nějak mě minulo, že se tam sdružují podobná individua, co si radí, jak ničit žaludek a vkus dalším generacím ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3082x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám