Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V poslední době se mi to stává čím dál častěji. V rádiu slyšíte zprávu, chcete si k tomu něco najít a zjistíte, že tam řešili problém starý několik měsíců či dokonce let. O ZP se diskutuje již několik let a vzhledem k tomu, že propagátoři ZP mají dost nereálné požadavky stran výše tohoto příjmu, tak se ani moc neobávám, že by to mohlo projít. 

Při dobrém nastavení by to ale vyřešilo mnohé problémy a mezi prvními ten, kterého vy se paradoxně nejvíc obáváte. Nemakačenka by dostávali stejně jako vy a ani o korunu více. Vám to jen nedochází, třeba časem.

0 0
možnosti
JR

J51a40n 48R28á78ž

9. 9. 2014 18:00

No, jak bych to ještě doplnil o to, aby každý občan dostal příspěvek na bydlení, protože je přece nefér, aby nepracující, který bydlí v třipokojovém bytě s dálkovým topením a teplou vodou, dostával příspěvek na udržení tohoto komfortu a jiný, který z úsporných důvodů bydlí v malém domku a topí dřevem, ten příspěvek na bydlení nedostal.

P. S. Příspěvek na bydlení pro nájemníky bytů I.kategorie považuji za největší zhovadilost, kterou lze vymyslet.

0 0
možnosti
Foto

Co se ošíváte, ještě budete rád, až Vás vyrazí z práce a EU Vám nadělí aspoň nějakou pětku na tuzemáka.

0 0
možnosti
FF

Kruciš...proč já všude chodím pozdě, než pak stačím něco plácnout, tak je vše podstatné řečeno a husí kůže v trapu.

Jsem ale rád, že vás zdejší diskutéři zklidnili a odpolední siesta proběhne v pohodě. Jinak Vás, Vladimíre, obdivuji...protože zaslechnout neúplnou zprávu a vyvodit z ní kostku, rozhodně není jednoduchý úkol;-)

1 0
možnosti
PV

Není to nová myšlenka a EU to kopíruje od Švýcarska, kde už na tohle téma proběhlo několik hlasování - místních referend. Samozřejmě je potřeba se zamyslet mnohem hlouběji, posoudit vše ekonomicky, sociálně, eticky a já nevím, jak ještě... odhodit letité předsudky (vždyť takto to fungovalo v prehistorii vždy)... Ale myšlenka je to zajímavá, u našich slovenských sousedů jsou v tomto ohledu mnohem dále.

Mimochodem, dnes je to teze pravice, ušetří se. Svého času se u nás začalo uvažovat o podobném a bylo to z dílny pana Tlustého & co. (4000,-Kč na hlavu) a to, jak jistě víte, byl pravicový ekonom.

1 0
možnosti
Foto

Evropská unie usiluje jen o masivní přerozdělování. Pomateným úředníkům je úplně lhostejné, že nás tím uvedou do bídy. Snížit daně nemohou, protože pak by museli zrušit všechny ty zbytečné komise, pracovní rady, pracovní skupiny a vyházet tisíce parazitů ze svých řad. Tak nás budou dál okrádat a přitom se tvářit, že je to pro naše dobro.

Zajímalo by mě, co jsou to ty základní potřeby, které budou tím příjmem zajištěny, je to voda, suchý chleba a teplá houně nebo ještě něco víc?

2 0
možnosti

No samozřejmě, že ještě něco víc! Zapomněla jste na toaletní papír! ;-O

2 0
možnosti
Foto

Mně se libí to okénko ke Kroupům na začátku. Takhle se rodí velké myšlenky! Baby se tahají o koupelnu, všude kolem ruch všedního dne se svou spoustou nepodstatností, ale Vladimír se do něj vtáhnout nenechá. Uši nastraženy, oči na stopkách, zápisník pohotově. Právě, když namáčí loupák do kakaa, zaslechne tu zprávu. Tu čivy zbystří (v důsledku čehož naskočí husí kůže) a všech dvaasedmdesát mozkových buněk začne pracoval na plné obrátky, přesně jak švýcarské hodinky. A tak je zaděláno načlánek. :-)

Jinak z dílny EU to opravdu zní děsivě. Ona sama ta myšlenka blbá není, podrobně to popisuje von Hayek tuším v díle Právo, zákonodárství a svoboda, říká tomu pozitivní daň a jde tam o to, že by se zrušily všechny možné další dávky a celá administrace s přerozdělováním, zároveň podstatnou částí toho je zrušení povinných odvodů na pojištění, prostě by každý (úplně každý, tedy i bohatí) dostal nějakou paušální částku a dělal by si s ní, co by chtěl. Podle všelijakých propočtů by se na tom mělo dost ušetřit oproti dnešním systémům, jenže jenom za podmínky, že by už žádné další přerozdělování nebylo. Což je v poměrech EU samozřejmě nesmysl, tam můžeme čekat prostě jenom další prošustrovaný prachy a vyšší daně. Otázka je, v jaké fázi tenhle nápad je, jestli zbytečně neplašíte.

9 0
možnosti

Přesně tak. Je úplně jedno, jakým způsobem se to bude dělat, jisté však je, že z dańových poplatníků budou chtít politici vždycky vytáhnout co největší množství peněz a ty přerozdělit. Já osobně jsem se s tím smířil už dávno a zajímá mě hlavně to, aby to přerozdělování bylo pokud možno aspoň co nejlogičtější a nejspravedlivější.

2 0
možnosti
OF

ZPRÁVY O MASE

   Lidé volají do rádia City: „Je to pravda, že v Moskvě bylo maso?”

   „Ano, je to pravda!”

   Lidé se ptají dál: „A je pravda, že v Kyjevě bylo maso?”

   „Ano!”

   „A je pravda, že i ve Volgogradě bylo maso?”

   „Ano,” přisvědčí komentátor, „výstava je pojízdná!

1 0
možnosti
OF

Moc se mi nepodařilo, ale s Vladimírem je stejně sranda.

Ahoj, Vladimíre R^;-D

0 0
možnosti
MT

To ale není žádná nová nebo převratná myšlenka, přesně jak píše dole pan Andrle. Pokud by to bylo skutečně následováno zrušením všech ostatních dávek, taky by to pravděpodobně znamenalo významné úspory.

Takže jestli jste zprávu ani celou neslyšel, tak je asi zbytečné si husit kůži...:-)

2 0
možnosti
Foto

S těmi úsporami nesouhlasím. Neumím si představit, že by někteří lidé, ve chvíli, kdy by toto bylo zavedeno, nezačali uvažovat o dalších pěti - šesti svých dětech...

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám