Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

R^ Karma, že je Okamura dno jsem věděla, ale tohle to už přesahuje všechno.

0 0
možnosti
Foto

Mně docela zaujalo, že si Okamura osobuje právo soudit "z vlastní zkušenosti", protože sám v dětském domově vyrůstal. Bohužel jsem ale nikde nenašel informaci, jak dlouho. I na svých stránkách totiž uvádí, že tam byl "nějaký čas", což vyznívá tak, že tam byl krátkodobě. Pak ale jen těžko může mluvit za ty, kteří v děcáku prožili celé dětství (a kteří na rozdíl od něj ani rodiče nikdy nepoznali). Ale přiznávám, že pouze dedukuji .....

K samotnému tématu - ztotožňuji se s názorem pana Vladimíra, že pro dítě je vždy lepší vyrůstat v rodině s hodnými a obětavými homosexuálními rodiči než v ústavní péči, která často vede k citové deprivaci.

Navíc se snad i názor na homosexualitu ve společnosti výrazně liberalizoval a tito lidé nejsou bráni jako "nemocní či úchylní". Coming out celebrit přeci ukazuje, že jde často o velice inteligentní a slušné lidi, pouze s odlišnou sexuální orientací. Příkladem může být třeba youtuber Kovy, Aleš Cibulka, Matěj Stropnický, Aneta Langerová nebo jedna z nejslavnějších lesbiček světa Martina Navrátilová.

Za blog R^

1 0
možnosti
PB

Mně docela zaujalo, že si Okamura osobuje právo soudit "z vlastní zkušenosti", ..

Každý má právo soudit z vlastní zkušenosti. Tak to prostě je. To dává logika. Naopak soudit nějakou věc bez vlastní zkušenosti je až hodně vzadu v pořadí. To dá taky logika věci.

1 0
možnosti
KL

jj, Vláďo. To, co předvádí pan Okamura (a nejen on) je bohužel klasickou ukázkou toho, kam až to může dojít, když ve společnosti existující dva názorové proudy za sebe nechávají mluvit zastánce extrémních křídel, kteří žádný konsenzus nehledají, protože ani nechtějí, a když neprotlačí svoje požadavky silou, tak použijí sílu ještě větší. Jedna strana vystupuje jako rozmazlené dítě, která dupe nožičkou a snaží se upoutat pozornost křičením "já to chci" a druhá je jako banda hulvátů soutěžící v tom, kdo jakou větší sprostotu vypustí z úst.

Jediným výsledkem toho všeho je, že žádný výsledek být nemůže.

1 0
možnosti
Foto

Tak pokud má nějaká skupina požadavek a je úplně jedno o co jde musí prokázat vůli a snahu ho prosadit. Jinak to přece nejde. Pokud bude někdo stát v koutě a mlčet tak nikdy nic nezmění....Okamura říká jen to co chtějí slyšet jeho voliči a jeho slova vypovídají spíše o nich než o něm.

3 1
možnosti
JZ

Zasloužená karma. R^:-)Také coby konzervativec dávám přednost heterosexuální rodině, ale i stejnopohlavní páry mohou klidně vychovávat děti. Ono se to statně už děje, a vím o případech, kdy homosexuální páry vychovaly heterosexuálního potomka.

4 0
možnosti
Foto

Proč by také ne. Přírodu neokecáš a i když Tě budou vychovávat dva gayové, nebo dvě lezby, až Ti bude čtrnáct (někdy i dřív... :-)) a uvidíš holku v mokrém tričku, tak máš rázem jasno, pokud to tak příroda chtěla. A pokud ne, tak to prostě příroda chtěla jinak, určitě nebude mít vliv to, co chtějí, nebo nechtějí ti, co Tě vychovali...;-)

1 0
možnosti
BG

Třeba by byl šťastný, kdyby ho adoptovali Vémolovi. ;-D Co na tom, že jsou oba tupí jak necky, je to muž a žena. :-P

8 0
možnosti
PB

P92e27t76r 91B48u85r52i39a22n

29. 4. 2021 12:20

Myslím si, že taháš za kratší konec, Vláďo. Okamura mluví o svém vlastním pocitu a navíc ze situace, kterou sám prožil, takže má na svůj názor právo ve smyslu, že se mu nedá nijak vyvrátit.

Jestli to řekl účelově pro své voliče, anebo jestli jindy mluvil jinak, to je druhá věc a to mu můžeš klidně kritizovat. Ale ne to, že zveřejnil svůj vlastní pocit. Naopak za cizí pocity a bez podložení mluví ti, kteří tvrdí, že by děti z děcáku chtěly raději do homosexuální rodiny, než zůstat v ústavu. Může se nám to zdát jako objektivně logické prohlášení, ale proti tomu Okamurovu výroku je to až druhé v pořadí.

A zamontovat do toho sex za přítomnosti dětí ve spojitosti s Okamurou (na konci blogu), byla podpásovka.

7 0
možnosti
Foto

Kdyby to Okamura řekl někde v hospodě u piva, jako svůj názor, tak bych to tak bral. Jenže on to řekl při debatě před hlasováním o pro mnoho lidí důležitého zákona. A v tom případě by měl, pokud by byl čestný, brát ohled především na zájem ostatních lidí, ne na tom, jaké má on osobně z něčeho pocit. Můžu osobně nenávidět vodu, přesto nemůžu hlásat její škodlivost před hlasováním o jejím šetření. A co se sexu týká, tak fakt si myslíš, že zrovna ve spojitosti s Okamurovými názory je to až taková podpásovka...?

1 1
možnosti
JL

Vždyť jsou to jen prázdná gesta. Skočil z okna. Tak leda z přízemního.

3 0
možnosti
JV

J71i25r37i 54V93r82a76b26e37c

29. 4. 2021 12:07

Ten SPD vudce partri do stredoveku jako snad i jeho priznivci.

Dobre napsano R^

4 7
možnosti
VV

A navic v jeho rodne vlasti.

0 0
možnosti
PS

P69e67t43r 89S30k69á84l11a

29. 4. 2021 11:49

Jen pro ilustraci "stálosti" názorů pana Okamury kopíruji příspěvek z diskuse na hlavní straně:

Nějaký pan Okamura Tomio, pro magazín nakluky.cz, léta páně 2013:

"Podpořil byste adopci dětí homosexuálními páry?"

"Jen v hodně krajním případě. Děti patří do normální rodiny a bez servítků si řekněme, že biologický normál je muž, žena a dítě. Asi bych neupíral možnost umělého oplodnění matce v lesbickém páru a následnou adopci partnerkou."

[...]

"A uznávám, že mít dva milující táty, je pro dítě lepší než být „sám“ v padesátihlavé smečce, bez člověka, který vás přitulí a pohladí. To je pak strašné. Vím, o čem mluvím, sám jsem v dětském domově v Mašťově u Podbořan v dětství vyrůstal."

6 0
možnosti
Foto

Já jezdil na voně do Mašťova z Doupova na pivo...:-)R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3082x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám