Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Před několika minutami jsem napsal do diskuse pod článkem pana Šupy, že jedním z největších rozdílů mezi Biblí a Koránem je důraz na spravedlnost v Koránu a  nahrazení spravedlnosti láskou v Novém Zákoně. Nicméně, jde jen o teorii, většina křesťanů po úderu druhou tvář nenastavuje. Západní vojáci kteří rozvrátili islámské státy a de facto stvořili toho obávaného islamistu hlavy neuřezávají, zabíjejí daleko efektivněji. I když jsem osobně žádného islamistu nepoznal a ti obyčejní se nijak zvlášť od ostatních po této stránce nelišili 

Přes ty dílčí výhrady, ta základní myšlenka vašeho článku, vyjádřená v nadpisu podle mého názoru patří mezi to nejlepší, co bylo na toto téma napsáno.

0 0
možnosti
Foto

Mno, to co jste napsal značí, že ste nedával pozor při četbě Životopisu proroka Mohameda. To co je v něm, potažmo v koránu, předkládáno, jako spravedlnost je jen póza. Snaha udělat se navenek hezčí. Jako třeba, když obléhal Mohamed jakýsi kmen a vyjednávaly se podmínky kapitulace, tak se zeptal vyjednavačú zda přijmou verdikt jejich bývalého druha, nyní muslima v jeho řadách. Oni v naději, že je jejich bývalý druh ušetří, protože než padl s karavanou do rukou Mohameda a nekonvertoval na muslima, tak byl spokojený člen kmene, souhlasili a vydali se Mohamedovi. Jenže Mohamed dobře věděl, jak on rozhodne. Aby ne, když ho indoktrinoval nenávistí k vlastnímu kmeni, vymyl mu mozek a věděl, že aby se zavděčil a potvrdil svou loajalitu Mohamedovi, bude mnohem přísnější a ještě navíc bude Mohamed považován za milosrdného, spravedlivého a moudrého. Verdikt zněl: všem mužům setnout hlavu, dívky a bezdětné ženy si rozdělí bojovníci a ženy s dětmi si už nepamatuju, ale také je čekalo něco podobného, jestli ne otroctví. Mimochodem, také Vám to připadne podobné IS?  Podobnost čistě náhodná. (?)

0 0
možnosti
Foto

Není žádný ani sebemenší rozdíl mezi islamistou a radikálním islamistou. Všichni se řídí koránem, džihádem a  právem šária.  Džihád je povinností každého muslima, neboť islám musí zvítězit a ovládnout svět pomocí meče. Je to jenom válka mezi jednotlivými kmeny o to, kdo má právo zastupovat Mohameda na zemi. Přirovnávat   válku v Arabských zemí k  fanouškům Baníku  Ostrava  svědčí o totální neznalosti Islámu a stejně tak tvrdit, že křes´tané vraždili jménem Boha je silně zjednodušují a také svědčí o nezlalosti dějin a Bible.

2 0
možnosti
ZH

Mě to zase přijde, že tady máme přehršli odborníků na islám a korán, ale ti odborníci znají muslimy tak maximálně jako obsluhu od All inclusive v Turecku nebo Tunisu.:-)

0 1
možnosti
ZH

No, já hned zítra až dorazíme do přístavu a Ahmet nás přijde vykládat, řeknu že je teda muslim na baterky, když po letech začal znova dělat přesčasy, aby mohl těm svejm holkám na Cambridge university poslat něco na přilepšenou.

 Ale to je vlasně zbytečný, jeho stará(mladá) Alischa mu to určitě vysvětlila, vždyť mu v práci dělá šéfovou.;-D

1 0
možnosti
JM

Je Ahmet radikální islamista?

0 0
možnosti

Zajímavý pohled. Je to logické: Dívku provdají rodiče, mnohdy ženicha nezná. Je povinna rodit mu děti a to bez lásky. V šedesátých letech byl u nás proveden dlouhodobý sociologický průzkum jak žijí děti chtěné a děti, které byly matku donuceny porodit, přesto, že je nechtěly. Na základě tohoto průzkumu byly zrušeny komise, protože některým ženám byly potraty zamítnuty. Zjistilo se, že rozdíl mezi životem chtěných a nechtěných dětí a jejich matek je propastný.

1 0
možnosti
JM

Co si pamatuji, tak naprostá většina mých známých v dobách před hormonální antikoncepcí měla nechtěné dítě. Ale většinou to řešili svatbou, málo kdo měl žaludek na to aby nechal svého vlastního potomka utratit. Nemyslím, že by to za předchozích generací bylo výrazně jiné.

0 0
možnosti
Foto

trochu černobílé a zjednodušené vidění světa- ale svým způsobem máte pravdu, když se ve jménu Boha  mezi sebou vraždili protestanté a katolíci, určitě to bylo jen z nedostatku lásky, stejně jako inkvizice, upalování čarodějnic, obě světové války, atd.

hippíci na to přišli, když volali:make love no war

ale ne všechny západní ženy jsou dnes zahrnovány láskou a úctou, jak to idealisticky líčíte-narůstající trend západních mužů, odložit použitou manželku a nahradit novou čerstvou milenkou spíše naznačuje, že i pro mnohé z nich žena není nic než objekt potěšení který se dá střídat jako ponožky

1 1
možnosti
Foto

Asi Vám v mém článku uniklo dvakrát uvedené spojení slov - "v drtivé většině"...

1 0
možnosti
MD

Je v tom spleteni si pojmu. I kdyz clanek mluvi v jednotlivostech o pojmu 'vazit si nekoho', priradi to nakonec lasce. Nemusime kazdeho milovat, ale muzeme si ho vazit. Jejich zakladni problem tkvi spise v tom, ze si nevazi 'zdejsiho pozemskeho byti.' Ani sveho.

2 0
možnosti
KA

K37a83r65e93l 45A48d44a81m

26. 6. 2015 12:38

Jak muslim odlišuje radiální a Ne radikální?

0 0
možnosti
Foto

Já nepsal - muslim, já psal radikální islamista. V tom je myslím rozdíl.

3 0
možnosti
OK

Ten nadpis je tak přesný, že to není třeba ani dále rozvádět. Frustrace, která je obvykle cestou k radikalismu, rozvíjí pocit nenávisti na úkor empatie, citů, lásky...

4 0
možnosti
OK

Samozřejmě dávám karmu.

0 0
možnosti
Foto

Nenávist je hybným motorem islámu. Nikoliv jenom radikálního islámu.

3 2
možnosti
Foto

zjednodušující generalizace, asi jako vydedukovat z pohledu na řádící fanoušky Baníku, že všichni Ostraváci jsou agresivní magoři-milióny muslimů chtějí jako my jen žít v míru, mnozí proto před radikálními islámisty utíkají, nenávist rozdmýchávají mocní tohoto světa mezi národy, rasami a náboženskými skupinami, aby tak ve zfanatizovaných a vyděšených masách získali v rámci boje o zdroje a suroviny poslušný nástroj ochotný vraždit a nebo alespon platit vysoké daně na vojenskou mašinérii

3 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám