Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Pane Kroupa, nepokládám Vás za nějakého slabocha. Jsem naivní, ale odmítám jakoukoli nesvobodu. Myslím tedy, že bychom se nikdo neměli ptát, zda někam můžeme s něčím. Automaticky můžeme všude, protože svoboda je normální. Totalitní kovidové zákony jsou nespravedlivé a pro svobodu je nemůžeme dodržovat. Jsme na tom zle, všichni.

0 0
možnosti
PB

P23e76t13r 77B31u33r34i82a47n

29. 5. 2021 13:44

V pohodě, já jsem si potvrzení nabrnkal na PC sám, sám i oštemploval a opatřil muří nohou. Na blbý příkaz, blbé plnění.

2 0
možnosti

Po druhém očkování lze stáhnout mezinárodní certifikát na https://ocko.uzis.cz, který se dá vytisknout, nebo uložit do mobilu. Do databáze se klient bohužel dostane až po druhém očkování, dříve certifikát nelze získat. Podle mne by neměl být takový problém evidovat tam klienty už po prvním očkování, formulář tomu zcela vyhovuje (je tam pořadí očkování a datum vakcinace). Pro lidi, kteří prodělali covid-19 ten certifikát použít nelze, ti asi budou muset počkat na universální covid pas.

1 0
možnosti
VV

A to to mate jeste jednoduche.

Ja se pokousel jeste navic zjistit co musim nebo nesmim mit abych byl vpusten do CR.

Na ceskem konzulate pani mimo frazi nevedela nic. A ministerstvo zdravotnictvi tvrdi neco jineho nez ministerstvo vnitra a ministerstvo zahranicnich veci.

Znami z CR kteri se mi snazili pomoct mi pak vysvetlili ze je to bezne a proto pry na ta narizeni jaksi z vysoka .

0 0
možnosti
Foto

Chtít něco jasného a srozumitelného po vládě může jenom naiva, který ji nezná. Ale bratr zavolal svojí lékařce, že by potřeboval potvrzení, že prodělal Covid a ona mu mailem poslala potvrzení, že prodělal Covid. Možná je to jednodušší, než kvůli tomu psát blog.:-)

0 0
možnosti
Foto

Běžte si rýt na zahrádku a vykašlete se na mě.

2 0
možnosti
VB

I u očkování - stát prostě nezvládá základní právní náležitosti: němečtí občané mají právo vyžádat si od očkující osoby hned potvrzení o očkování s razítkem, nikoli je nějakou "kartičku". U nás je to fakt džungle: většina "odborníků" si myslí, že stačí poslat SMS (to je zřejmě naučil p. premiér), jenže poslat někoho do izolace, to je vážný zásah do života občana, na to by měl být automaticky vydán úřední papír s razítkem v zákoně předepsané jednotné formě v celé ČR. Jsme právním státem, když nezvládáme na úrovni úřadů a dalších institucí základní správní akty či co vlastně a jak má být vedeno v úředních "šanonech"?

0 0
možnosti
VB

ČR není dostatečně právním státem, v oblasti práva se často chová jako rozvojová země; např. vláda nařídila zaměstnancům nechat se testovat, ale nezajistila jim potvrzení o výsledku (to by se v západ. zemi nestalo). V SRN či Rakousku by vám stačilo cokoli, co potvrzuje, že jste covid už měl: např. rozhodnutí hygienické stanice o vaší izolaci nebo potvrzení o pozitivním výsledku PCR testu (podle mě by bylo lepší mít to potvrzené na papíře s razítkem - hygienik, lékař, ale když se v hospodě apod. může předložit výsledek testu v mobilu, pak by to mělo stejně platit pro uzdraveného). Na okraj věci: když se z veřej. peněz platí očkování a testování na covid, pak by i uzdravení měli dostat test na protilátky a potvrzení zdarma - z veřej. peněz, aby uzdravení nebyli diskriminováni.

0 0
možnosti
VV

To je logicke.

Prezident musi nejdrive pockat co mu Moskva povoli pronest. A s pravem to bude asi podobne.

0 0
možnosti
Foto

Pravda je, že to není nikde dané. A protože to není přesně určené, tak stačí kartička jakou dostaneš při prvním očkování (u nás to tak je) a 21 dnů, nebo test, jaký ti vystaví v práci. A pokud jsi po nemoci, tak jim musí stačit SMS, ale na také není nařízení, že ji musíš uchovat. Nebo potvrzení od lékaře, ovšem ten také nemá nařízení, že jej musí vydávat. Já bych hygieně před cajtem ukázal občanku, ať si to prověří. Databáze na to mají plno a plné.

1 0
možnosti
Foto

To máš pravdu, fakt, že jsem prodělal covid, a od kdy do kdy, musí být v několika databázích. Tím vyžadováním potvrzení v kapse si to stát jen ulehčuje a přehrává celý problém na občana.R^

1 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3082x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám