Putin vyložil karty, jsou falešné až běda…

Situace na východní Ukrajině dospěla do stádia, kdy se konečně prezidentu Porošenkovi rozsvítilo v hlavě, a došlo mu, že bez mírových sil OSN to nepůjde…

Otázkou mimo jiné je, jak se k tomu odpovědní činitelé z OSN postaví, při jejich známé nechuti k čemukoliv, co by zavánělo plněním povinností této pseudo-organizace, bych si tipnul, že budou žvanit, jednat, žvanit a jednat, až jim huby zmodrají…

Celá věc je ale zajímavá v jiném směru – jde o reakci Ruska na takovou možnost, tedy na to, že mezi rozdivočelé kohouty přijde někdo, kdo se vlastní přítomností pokusí zamezit pokračování bojů.

A ejhle, Rusko je „ostře proti“…

Co to o vzniklé situaci vypovídá?

Že je Rus dobyvačný parchant, co strká svůj lačný čumák do věcí samostatného cizího státu. Pokud by mělo Rusko spravedlivé úmysly s Ukrajinou, mohlo by snad být proti tak zjevné možnosti, jak zabránit dalšímu krveprolití? A vůbec, co je jim do toho, koho na své vlastní území prezident Ukrajiny pozve?

Je jim do toho hodně, protože je nyní nad Slunce jasnější, že jejich vliv na ukrajinském území není jen ve smyslu „humanitárních konvojů“.

Takže karty jsou na stole, co teď, ptám se…?

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Kroupa | čtvrtek 19.2.2015 11:43 | karma článku: 27,93 | přečteno: 1404x