Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Obama poznamenal: "Putin učinil to rozhodnutí v souvislosti s Krymem a Ukrajinou ne proto, že měl jakousi velkou strategii, ale, ve skutečnosti, protože byl zaskočen neočekávanými protesty na Majdanu a také útěkem Janukovyče poté, co jsme vystoupili jako prostředník při přechodu moci na Ukrajině ... Od té doby ta improvizace stále dál zaváděla Putina do situace, která je porušením mezinárodního práva, porušuje územní celistvost a suverenitu Ukrajiny."

Po připojení Krymu k Rusku se Spojené státy snažily, aby Moskva utrpěla těžké ztráty, řekl americký prezident.

Další plány Bílého domu vidí hlava USA takto: "Budeme se držet "obousměrné" kurzu - zintenzivňovat tlak na Rusko a stabilizovat Ukrajinu."

Obamovo prohlášení komentoval bývalý šéf izraelské tajné služby Yakov Kedmi. Podle něj se Washington již nestydí mluvit o svých záměrech a snahách změnit nepohodlné režimy v zemích po celém světě.

"Hrozba, kterou USA představily v podobě Ruska, jim umožňuje udržet kontrolu nad Evropou s vysvětlením, že ji ohrožuje Rusko," řekl Kedmi.

Převzato z CNN.

3 0
možnosti
MK

M60i65l89a83n 30K17e73s41l

19. 2. 2015 22:10

S tou Ukrajinou se to již nějak dlouho táhne.Lidé,kteří dění pečlivě nesledují,v záplavě protichůdných informací ztrácejí orientaci v tom,kdo za co může  kdo to všechno vyprovokoval.Nakonec si řeknou,kdyby té Ukrajiny nebylo, to by se nám to žilo.Bez stresu,bez obav z války ,bez nevraživosti mezi lidmi i mezi státy.Tak jako dříve.A proč? Může  za to vedení  Ukrajiny minulé i současné.Na startovní čáře byli stejně jako Rusové.A výsledek - chudý stát a desítky oligarchů dokonce s vlastními armádami, proti kterým je i Babiš žebrákem.Kromě korupce nic tam nefunguje.Jak z toho ven.Sami na to nestačíme si řekli Ukrajinci.Přidáme se k tomu,kdo slíbí více - západ nebo východ.Rozhodli se pro západ.Tak jsme přišli k vyživovací povinnosti k Ukrajině.Ani jsme si nevrzli a platíme alimenty a to nejen ty finanční.To nás příjde na víc než případné Putinovy sankce.Holt je to na draka.

2 0
možnosti
Foto

Pane Šejno, jestli nepřestanete hrubě urážet ostatní diskutující, vymažu Vaše příspěvky sám, a upozorňuju, že nadále budete v mých diskusích persona non grata...

4 2
možnosti

pokud mě někdo označí za bolševika, označím ho za nevychovaného spratka. Pokud s tímto mým přístupem máte problém, vymažte mě. Sbohem.

3 7
možnosti
JK

Dnes už separáti ostřelují okolí Mariupolu z moře. Informace ve všech světových médiích. Zastánci Ruska budou mít stále těžší tuhle agresi nějak obhájit. Lidi, mělo by vám všem jít hlavně o obyvatelstvo toho koutu země. Granát nerozliší kdo je Rus, Ukrajinec nebo Tatar. Střílí se pouze ze strany separatistů (jak se sakra mohli dostat bez Ruska k námořní technice? Černomorskou flotilu konfiskoval Rus, nikoliv separát? Jak tohle obhájíte příznivci bestie Putina?)

13 2
možnosti
Foto

Bez toho, že bych chtěl kohokoli obhajovat, či obvinit! Jinak i Ukr. má své námořní lodˇstvo

a nemalé. Takže tolik z dost. tuzemsk. medií:

13:38

Armádní mluvčí Andrij Lysenko na tiskové konferenci v Kyjevě oznámil, že povstalci soustředili značnou palebnou sílu u Novoazovska, města vzdáleného asi 40 kilometrů od přístavu Mariupol. K útoku na pozice vládních jednotek se vzbouřenci zatím neodhodlali, zprávy ukrajinských médií o ostřelování Mariupolu z moře Lysenko nepotvrdil.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/mirove-jednotky-osn-na-ukrajinu-daf-/zahranicni.aspx?c=A150219_074224_zahranicni_skr#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6

1 0
možnosti
Foto

Občas nahlédnu na slov. TV3. Mnohdy zajímavé info. Včera např. i rozhovor s maskovaným slovákem v řadách Uk. vojsk.  Naozaj ,,poučné"8-oI o ,,krajáncích". Na obou stranách. Složení v pravdě ,,internacionální", jejich ,,pohnutky" pak též ,,obdivuhodné".V celé škále jejich ,,motivací"8-o

Na Čt občas i Karas tu a tam ,,leccos" sdělí, či naznačí ;-)

2 0
možnosti

Modré přilby by možná bylo řešení. Rusko by stálo před volbou. Okamžitě, ještě před vysláním modrých přileb stáhnout vojáky i zbraně nebo se smířit s faktem, že rozsah ruského angažmá bude během následného odzbrojení zdokumentován.

Putin je totiž maximálně spokojený s OBSE - to je úžasně impotentní organizace, která nemůže nic. Není přece v zájmu Putina, aby ho někdo opravdu kontroloval a brzdil jeho posun na západ.

Dodatek: Ne že by tedy OSN byla k něčemu. Ale pořád lepší než šaškování OBSE. Ale ono Rusko je stejně v RB OSN, tak by to všechno bylo i tak na dlouhé lokty.:-/

12 1
možnosti
Foto

Ano, v tom by mohl být problém. Myslím v právu veta ze strany Ruska.

7 0
možnosti
Foto

,,Putin vyložil karty, jsou falešné až běda…"

Nojo. To jo. Von pokr je holt pokr. Nejsou to holt pasináns8-oTady je to pokr, míchanej s licit. mariášem. Blufujou. Všichni. A karty cinknutý sou. Všema. Jen se zapomíná, kdo rozdává. Kdopak to drží bank?Jojo. Je to na bednu;-).

4 4
možnosti
Foto

Aha. Já, kdo ho drží, a on to pan Ševčík8-o.

0 3
možnosti
BM

Jak tak koukám, tak opět nastoupí do diskusí příznivci Putina a Ruska.

Lidi, prosím Vás uvědomte si, že nám skutečně hrozí vážné nebezpečí, neboť Putin rozehrává dost vysokou hru... Nechápu proč mu tak fandíte, je to člověk bez skrupulí a schopný všeho!!!

15 3
možnosti
PH

Pane Bedřichu, to nekoresponduje s tím, jak, se všeoběcně tvrdí, že  j Rusové jsou  na huntě. Jak by to asi udělali, když celý svět, jak se tvrdí, tj. 7mld lidí bojují proti Rusku. To si vážně nedovedu představit.

2 4
možnosti
KS

Velmi silná slova gaučového bojovníka Kroupy.,

"Rus dobyvačný parchant, co strká svůj lačný čumák do věcí samostatného cizího státu"

     Z gauče,ale mnoho nedokážete.Je třeba odjet bojovat s ukrajinskými fašistickými přáteli proti dobyvačným parchantům.Jinak Vám praskne žilka.

3 12
možnosti
Foto

Díky za radu, mám za to, že radíte z vlastní zkušenosti...

6 2
možnosti
PH

...a v SS si mnou pěkně ruce, jak se jim to pěkně podařilo. Zásada čím větší bordel tím lépe.

1 2
možnosti
VV

Tady vam taky nerozumim. Schutz Stafel byla zrusena v roce 1945 a ti nejvetsi zlocinci potrestani v Norimbergskem prozesu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám