Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

O Salvinim jste nikdy neslyšel? A Orbán je politik, kterého bychom potřebovali.

0 0
možnosti
MV

Vse se odvíjí velmi individuálně - silný a charismatický vůdce pro někoho, slaboch pro druhé.

0 0
možnosti
JT

J35i34r46i 18T37i80c41h96y

1. 8. 2020 17:49

Ve vasem vypadu proti Trumpovi jste plnne opakoval fasistickou propagandu Deocratu, kteri si od prvniho dne jeho vstupu do voleb vymysleli denne jednu lez za druhou - nikdy neopravenou a nebo omluvenou, s pomoci bezvyznamnych lokalnich soudcu stezovasli jeho vladni rozhodnuti, kdyz se to nedarilo, zkouseli "impeachment". Prezident ne tak silny jako Trump uz by se z toho zhroutil, Trump odolal, tomun rikam silny, charismaticky president.

1 0
možnosti
Foto

Pane Tichý, mě stačí to, co vidím na vlastní oči a slyším na vlastní uši. Ty Trumpovy nesmysly stran možnosti vstřikování dezinfekce nemocným s COVID-19 a pak to o stavbě plotu na severní hranici Nového Mexika nejsou žádné lži a výmysly, to Trump řekl v přímém přenosu a je to zdokumentováno.

0 1
možnosti
JR

J28a80n 29R64á22ž

1. 8. 2020 12:11

Souhlas s tím, že současná doba, kdy převažují pseudoliberální trendy, nepřeje silným lídrům. A je to také důvodem postupující sebedestrukce naší civilizace, ve které se ztrátou respektu k lídrům, se automaticky ztrácí respekt k zákonům, etice, morálce i vzdělanosti a vše, co má skutečnou hodnotu se nahrazuje symboly bez jakékoliv trvalé hodnoty.

Výsledkem je i ubohá nabídka formálních vůdců, kteří postrádají schopnost být respektovanými osobnostmi. Copak při volbě Drahoš/Zeman, či Trump/Biden může mít volič pocit , že volbou jednoho, či druhého volí osobnost ktera je hodna respektu ?

1 0
možnosti
AK

Reagan byl nekdo, ale Trump ma mnohdy vic “balls” nez kdo jiny. Neni to idealni manekyn, secteny myslitel, ale... i se vsemi jeho chybami (mame je vsichni) je to clovek, ktereho Amerika dnes potrebuje.

3 0
možnosti
Foto

No nevim, Reaganovi se taky smali, ze je jen komediant, ale rozhodne on (a jeho poradci) vedel, ze "America first" dovedla svet - a nakonec i Ameriku - do dvou velkych valek, protoze ani ta velika voda okolo Statu neni zarukou bezpecnosti, treba ne lidi jako takovych, ale americkych zájmů. Nastesti se zda, ze kdyz ne Trump, tak sirsi jeho okoli si uvedomuje roli USA ve svete a tak jeho reci nejsou tak uplne v souladu s ciny, ale uvidime...

1 0
možnosti
PC

Běda národům, které potřebují nějakého Vůdce!

5 2
možnosti
PK

Nazval bych to osobnost - Čechům by se hodila, význam to má veliký.A taky hned aby nevyměnil manželku za mladší či obecně zlatokopku.:-)

0 0
možnosti
JS

KarmaR^. Je to fakt bída. Politici přestali mít vlastní vize a jen se řídí podle průzkumů veřejného mínění. Jsou to prostě jen politici, nikoliv státníci. Myslím, že jsme měli velké štěstí, že v 80. letech, kdy se začal drolit komunismus, stáli v čele klíčových západních zemí opravdoví státníci, opravdové osobnosti (ať už jejich politické barvy byly jakékoliv) - Reagan, Thatcherová, Kohl, Mitterand. A K tomu Jan Pavel II. A nezapomeňme ani na Gorbačova. Tahle sestava byla absolutně výjimečná. A bohužel asi neopakovatelná.

16 0
možnosti
MK

Moc dobře vystihnuto.

2 0
možnosti
JN

Ahoj, když bych si položil otázkou, kdo byl v západním světě (řekněme v poslední dekádě) silnou politickou osobností, tak jako první mě napadne Angela Merkelová. Není sice prezidentkou, nýbrž kancléřkou, ale jak známo, kancléř je v Německu mnohem důležitějším postem než prezident. A když bychom si položili otázku, zda je přínosné, když je v čele země dlouhodobě někdo takový jako právě Merkelová, tak bychom asi k jednoznačnému závěru nedospěli. A také by to dosti pravděpodobně jinak viděli Němci, a jinak zbytek Evropy...

2 2
možnosti
PK

Já jsem nikdy v Merkelové nějakou mimořádnou osobnost neviděl. Protlačil ji tam překvapivě nebožtík Kohl, důvody? Přitáhnout více opratě Ossis, rivalita s Bayern - ti měli lepší politiky ale ti v SRN "no passaran"? Její výhoda - je z nejmocnější části Evropy. A Němci jsou disciplinovaní, i to Wir schaffen das spolkli víc než jsem čekal. Musím ale uznat, že je o více levlů výš než stávají EU šéfka "von" a prý zavolala sultánovi a je na čas s Kyprem pokoj

1 0
možnosti
MK

Protože pokud se jen někdo projeví, tak ho ta současná, ultralevičácká, multikulturní, korektní banda uřve nebo ho zlikvidují tzv. správná média.

9 0
možnosti
Foto

Případně ho uštípou komárci. ;-D

0 0
možnosti
Foto

na západě je potřeba charizmatického vůdce dána dobou a událostmi.

Vždyť i Churchill byl vůdce na jedno použití. Skončilo nebezpečí a už jej nikdo nechtěl.

3 0
možnosti
PK

On taky bumbal už od rána a Briti chtěli aby alespoň až po obědě:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3082x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám