Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Po víkendu, kdy jsem nebyl v dosahu PC, jsem zjistil, že ona raketa podle všeho nebyla Iskander, ale Točka. Tím pádem se omlouvám, za svůj omyl, ve chvíli, kdy jsem článek psal, mluvil sám vojenský zástupce dané oblasti o tom, že šlo o Iskander. Z toho jsem vycházel a podle všeho jsem se v tomto mýlil. Ale trvám na tom, že kráter, nebo nějaká větší tlaková vlna, nejsou při použití kazetové munice nutné - stačí, aby nebyly použity malé bomby, ale "jen" kuličky, střepiny, nebo nějaký další nevýbušný, přesto však díky své kinetické energii smrtící, materiál. Taková kazeta vybuchne dostatečně vysoko nad zemí, aby náplň oné kazety měla před dopadem na zem čas dostatečně se rozptýlit a zasáhnout co největší území. Představa, že kazeta vybuchne dva metry nad zemí je nesmysl,

0 0
možnosti
KV

O tom, že na tom nádraží vybuchla jakási raketa, podle dosavadních informací "Točka" myslím není sporu. Problém je jednak čí ta raketa byla, tento typ mají nebo měly ve výzbroji obě strany a v druhé řadě je problém informování o události. V informační válce se hodí absolutně cokoliv. Takže rozhodně to musí být Iskander, to přeci zní a všichni ví jaké je to "svinstvo" použít jej na nádraží.

Naaranžování snímků aby byly co možná nejdramatičtější se také hodí.

Blbé je, že takováhle snaha , byť pochopitelná, bývá často kontraproduktivní v okamžiku kdy je konfrontována se skutečností.

Tohle platí obecně, pro obě strany, byť tedy ta ruská bývá mnohdy až k smíchu.

Takže souhlasím s autorovým nadpisem s tím, že by se ho měl také držet.

1 0
možnosti
Foto

R^ Tak. Ovšem autor je odborník, ba až expert na fšechno;-)

0 0
možnosti
MS

Osobně si myslím, že rusáci budou chtít dehonestovat UA armádu v očích jejích spojenců. V současné době se Ukrajina drží díky dodávkám zbraní a velkým finančním podporám a to budou chtít rusáci přerušit. A když se jim nedaří narušit vlakové konvoje fyzicky z oblohy, tak to budou zkoušet útoky na civilisty municí, kterou pak budou prezentovat jako ukrajinská. Rusácká a ukrajinská výzbroj je v některých věcech podobná, Ukrajinci jsou zvyklí na sovětskou výzbroj..Takže opravdu rusákovi stačí na nosnou raketu napatlat modrožlutou barvu a incident je na světě a Lavrov se Zacharovou mají vodu na mlýn. Důležité je, nenechat se nachytat i touhle taktikou.

6 0
možnosti
Foto

Hloupostí jsou plné blogy, zejména u těch. u kterých začala historie ukrajinského konfliktu letos v únoru.

6 10
možnosti
LS

Vy jste zářný příklad.

Ukrajinský konflikt? Ne, Ruska agrese!

12 0
možnosti
LS

Panu Bártovi se článek hodně nepovedl.

Už kdo s ním souhlasil je důkazem.

3 1
možnosti
JB

J16i27r53i 79B64o68r

8. 4. 2022 17:50

Přečetl jsem si celou diskuzi. Toto je přesně to kde nás chtějí mít. Názor laika proti názoru laika, pochybnosti, nepodložené důkazy. "Kdo ví jak to bylo". Takhle se dělá propaganda. Jde nám to tady náramně.Rv

3 0
možnosti
JK

Kdo nás chce kde mít ?

1 0
možnosti

Pane Kroupo,

já s vámi beze zbytku souhlasím. Sehrát takový tyjátr by bylo výrazně složitější, než ty lidi regulérně pozabíjet. Nicméně myšlenka, že by se něčeho podobného někdo proti vlastním lidem dopustil, ta je vysoko nad moje rozlišovací schopnosti. Na tom nádraží byli ti, kteří před válkou prchali: takže především ženy a děti.

Tam prostě ukrajinská raketa nepřistála!

Útok na Ukrajinu byl v podstatě vysvětlen tím, že Ukrajinci jsou fašisté a ruskou menšinu na jejich území – jak to kulantně napsat... „trápí“. V Doněcké a Luhanské oblasti, předtím na Krymu. Jednoduchá otázka: jak je potom možné, když teď z Ukrajiny před válkou utíkají sta a sta tisíce lidí, že k podobnému exodu (a nepochybuju o tom, že bychom se to dověděli) nedošlo, když „fašoun Ukrajinec“ trýznil Rusa?

Osobně si myslím, že válka Ruska s Ukrajinou není o ničem jiném, než o bezproblémovém přístupu Ruské Federace k přístavům v Černém moři. To je strategicky patrně velká parketa.

Ale je to válka, ve které – zcela zbytečně - umírají lidé, z mého pohledu je jednoznačně dílem Moskvy.

8 0
možnosti
OU
Foto

,,Proboha, přemýšlejte, lidi, hledejte informace, než napíšete hloupost...";-D Inu, bloger kontra bloger. A co kus, to odborník:-P

Iskander (v kódu NATO: SS-26 Stone) je ruský mobilní taktický raketový systém schopný vypouštět a balistické rakety krátkého dosahu. Dosah systému je přibližně 500 km. Je určená na ničení systémů protivzdušné a protiraketové obrany, či silně chráněných významných pozemních cílů

;-)

2 0
možnosti
Foto

A vy si myslíte, že na Iskander nelze nasadit hlavici s kazetovou municí...:-)

1 0
možnosti
MK

Z těch záběrů a fotek bych tipoval pád sestřelené ruské rakety, respektive jejich zbytků. Ukrajinci jich sestřelili několik a také dopadly do obydlených oblastí. Paseku to nadělá také velkou.

0 0
možnosti
JK

Rakety měly být dvě, to dost snižuje pravděpodobnost, že vše proběhlo jak píšete.

0 0
možnosti
Foto

Blog jsem dočetl až do konce a nenašel, kam si pro zaručené zprávy chodit. Tak pro ty zbloudilé a nevědoucí- pravdivé informace najdete na ukrajinských webech a převzaté a řádně přeložené vám sdělí ve zprávách ČT.

3 11
možnosti
JK

Musíte všude spamovat ?

8 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám