Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mně pořád nejde na mysl, jak to, že se pravicoví Starostové dali do koalice s levicovými Piráty? Proč, proboha? Aby byli silnější proti ANO? Je z toho teď takový dort pejska a kočičky a podle mě víc v té koalici "řvou" Piráti, Starostové se drží krapet stranou a to jim hodně ubírá preference. Škoda. STAN bych volila, ale tahle směs je pro mě nevolitelná.

5 0
možnosti
ZZ

Mezi námi - Spolu je také kočkopes, který by měl být pro zásadové a čestné lidi, nevolitelný.

:-)

2 0
možnosti
VV

Není třeba, aby mi někdo říkal, co bude po volbách dělat. Úplně mi stačí, co už teď předvádějí Piráti ve vedení Prahy s panem primátorem. Představa, že by se to rozšířilo do celé republiky, hovoří za vše.

10 0
možnosti
Foto

Je pravda že v té Praze se to na ně provalilo. Sice chtějí být transparentní až hrůza, ale normální lidi z nich z toho důvodu mají hrůzu, takže se s nimi nikdo nechce bavit.... Sázím na to, že - řečeno s Machiavellim - každý ministr dříve či později zatouží, aby se jeho společenské postavení promítlo i v přiměřené hmotné úrovni. A vladař pro to má pochopení a dá mu tu příležitost. A zase vše bude fungovat jak má - a různí nebožáci zase budou křičet "Korupce!" a život zase poplyne ve starých, dobrých kolejích...

1 0
možnosti
MH

Je to jednoduché. Babiše má většina lidí kromě jeho fanatických fanoušků plné zuby. Takže lidi hledali alternativy. Bartoš uměl mluvit, vypadal sympaticky, Piráti celkem věcně upozorňovali na spoustu slušně řečeno "přešlapů" Babiše a vlády a neváhali tepat i další tradiční strany, většinou za oprávněné kauzy. Plus Piráti byli bráni jako ti co by zlegalizovali marihuanu a kteří kdysi bojovali za svobodu stahování.

Když se ale Piráti začali blížit k tomu, že by místo opozice měli vládnout začaly vyplouvat na povrch všechny ty nehezké věci. Je z toho spousta věcí hoax či lží od Babiše? Nepochybně. Nicméně stačí sledovat věci, co hoaxem či lži nejsou. To že Piráti hlasují v evropském parlamentu s ultralevicovými Zelenými, často proti vlastní zemi. Že primátor Hřib v Praze řeší a vyhazuje peníze na aktivistická témata, místo komunální politiky. Extrémní názory řadových Pirátů, které se vedení marně snaží uklidit pod kobereček. Minulost Bartoše - jeho podpora Antifě, to že by neměl problém s muslimskou Evropou. Mladická nerozvážnost? Ještě před 4 lety neměl pan Bartoš jasno ani o NATO. Vystoupení z EU si možná představit dovedu, vystoupení z NATO či jen debata o tom je v kontextu rozpínavosti Ruska sebevraždou. Spousta zbytečných eko/gender témat, na které Češi neslyší. Strana, která začala tím, že bojovala proti šíleným pokutám za stahování a snažila se zablokovat ACTA (vládní šmírování co kdo stahuje) nyní nemá problém s cenzurou na internetu a nahlašování "nevhodných" názorů.

K tomu Pirátská kampaň nápadně připomíná tu ANO. Piráti brečí o hnojometech a hoaxech, Babiše křičel kampáň. Piráti i ANO obviňovali své předchůdce prakticky ze všeho a za nich tu mělo být už líp. Koblihy vs. zmrzlina to ani nemá cenu komentovat.

Nejlíp to vyjádřil Kalousek, kterého fakt nemám moc rád. Chceme-li přežít, premiérem by neměl být ani Babiš, ani Bartoš.

8 0
možnosti
Foto

Díky, shrnul jste to naprosto brilantně!R^

3 0
možnosti
ZZ

Tak se nám ukazuje už i ta Rakušanova kauza v trošku jiném světle, než to tvrdili Piráti:

....v té je mimo jiné zkopírovaná věta z koaliční smlouvy.

„Pro tyto účely bude analytickým týmem Poslaneckého klubu Pirátů ve spolupráci s krajskými sdruženími dopracovaná detailní reputační analýza identifikovaných osob hnutí STAN. V situaci, kdy se objeví např. skutečná či fiktivní korupční kauza, která může ohrožovat spolupráci na jakékoliv úrovni, bude pro tyto účely vytvořen mechanismus následného řešení.“

Na základě této věty premiér vyslovil domněnku, že údajné kompromitující materiály tak na předsedu STAN hledala právě Pirátská strana.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/vit-rakusan-andrej-babis-pirati.A210812_172232_domaci_kzem

;-D;-D;-D

4 0
možnosti
MS

Bože to je ulhaný blábol zakomplexované konzervy...

2 6
možnosti
Foto

Raději zakomplexovaná konzerva, než progresivisticekj budižkničemu...

9 0
možnosti
JR

Vy jste prostě lhář. Danění se má týkat "komerčních nemovitostí", v programu to je jasně napsáno. Pokud nechápete výraz "komerční", pak si to nechte vysvětlit někým chytřejším.

Vyvlastňování bytů jsem nenašel, mohu požádat o odkaz? Díky. Stejně tak "uznání stovky pohlaví, záchody pro nebinární neorientály či povinnost jezdit na kole.

Našel jsem zjednodušení daní, zdanění velkých firem, které odvádějí daně do zahraničí (nebo je neplatí vůbec), zjednodušení daňového systému a hlavně daňových výjimek.

Nemusí se mi jejich program líbit, ale kvůli tomu ještě nemusím lhát. Je to ubohé.

(jo a díky za ty odkazy)

3 9
možnosti
Foto

Hlavně je na zvážení, jestli nějak daňově neregulovat ty expandující skladové parky. Jsme skladiště pro celou střední Evropu a ty kamiony jaksi musí po něčem jezdit. Jasně, platí se mýto, ale zdaleka ne všude a mám velkou pochybnost, že je to adekvátní náhrada za to zatížení dopravních staveb a všeho, co s tím souvisí. Neviděl jsem na to nikdy žádnou studii a něco mi říká že ani neexistuje a já vím, jaký je toho důvod.

0 0
možnosti
RG

Hodně výstižné a pravdivé....

4 0
možnosti
MS

V čem? Můžete tu pravdu nějak doložit? Je to totálně zmanipulované a vylhané.

0 0
možnosti
SB

Stejně jako autor tohoto blogu, tak i já si myslím, že pan Ferjenčík je v rámci své strany nevinná oběť, tedy jakýsi hromosvod toho, co dlouhodobě dělá špatně celá strana. Má plné právo cítit to od svých spolustraníků jako nespravedlivou a zcela nezaslouženou křivdu.

Ale mně ho líto není. Byla to jeho volba, že do té hry vstupoval. V mnohem menší míře, ale podle stejného principu, zažil to, co například Rudolf Slánský. Oba tito funkcionáři svých stran byli semleti právě svými stranami, kterým sloužili. A protože se na současné Piráty dívám podobně, jako s odstupem času vidím Gottwaldovy spolupracovníky, tak vidím i paralelu mezi tím, jak se zachovali komouši ke Slánskému a jak Piráti k Ferjenčíkovi. Rozdíl je pouze v míře, jak daleko to zašlo. Avšak v samotném principu rozdíl není.

7 0
možnosti
AN

A80l66e79š 33N30o91v42á90k

13. 8. 2021 8:53

proti Slánskému dopadl Ferjenčík ještě dobře...zatím ho jen vymazávají ze společných fotek...:-)

1 0
možnosti
LK

Spíše zakopaný papoušek kapitána Flinta :) jinak ale ano. Piráti už pomalu kupovali nábytek do premiérské kanceláře.

2 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám