Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J76o83s94e53f 27P43o97t98r

28. 3. 2015 0:11

Lidský mozek prostě není materiální zařízení, kde je  a+b=c. Ve všech ostatních  oblastech  bytí to tak platí, ale ne v lidské mysli. Znechucení, trauma, láska, nenávist ...., jsou věcí, které ostatní nemůžou poznat, případně jen velmi nedokonale jak se o to pokouší v  psychických a psychologických testech.

0 0
možnosti
JK

Lufthansa má jeden z nejpropracovanějších manuálů. Pokud se ten člověk léčil s depresemi (opravdu s depresemi, píše se "leccos", vyhoření, rozchod s přítelkyní, změna sexuální orientace, islám...), do kokpitu by se vůbec nedostal. Nechte to být, jedná se o samé bulvární spekulace. Vyšetřovatelé jistě prověřují i hlavního pilota, protože dle interní směrnice firmy neměl vůbec kokpit opustit, aniž by ho ho dočasně nahradil stevard. V kokpitu NIKDY nesmí zůstat jediný člověk! Hlasový záznam komunikace sám o sobě nestačí k objasnění události.

0 1
možnosti
Foto

R^Jsem opravdu zvědavý na konečnou zprávu, až bude vyšetřování definitivně uzavřeno

0 0
možnosti
VV

Pane Kroupo jak vas rad ctu,

tak tentokrat jste mne nepotesil. Prenechte prosim uvahy o letectvi profesionalum a piste o vecech ktere znate.

0 0
možnosti
Foto

Já dnes psal o depresích (mimo jiné), a věřte mi, že tím pádem píšu o věci, kterou znám...:-)

0 0
možnosti
AF

pane Kroupa, vy už jste asi dlouho nikam neletěl, že?

Jinak byste věděl, že na hodně letech již fungují nejenom letušky, nýbrž i "letušáci".

Nakonec i tento co-pilot pracoval několik měsíců u Germanwings jako steward.

0 0
možnosti
Foto

To vím, a letěl jsem naposledy tuším 24.7.2014.:-)

0 0
možnosti
AF

celý svět řeší problém, jak zabránit suicidu pilota, který chce sebou strhnout co nejvíce lidí.

 

A hle - pan Kroupa se opovržlivě vyjadřil k navrhovanému řešení, protože zřejmě pouze on ví, jak na to! Má to ale jeden malý, zanedbatelný háček. A sice jak sdělit světu, že v Česku již mají leteckého experta, který se navíc ještě vyzná i v psychologii !

1 0
možnosti
Foto

Nesmíte se tolik najíst na noc. Pak jste plná plynů a jedů:-)

0 0
možnosti
MT

Někteří víme, že supermani jsou jen v pohádkách a a že i to nejhustší síto má v sobě díry. Díry nemá kastrol, ale zase přes něj nejde cedit.:-)

1 0
možnosti
OK

Celé je to o snaze selektovat mezi lidmi nadlidi, kteří se nechovají jako lidi, což je principiálně zvrácené.

1 0
možnosti
Foto

Ne. Celé je to o snaze, aby pilotovat mohli jen ti nejlepší z nejlepších. Nějak nechápu, co se Vám na tom nelíbí. Létáte často?

0 0
možnosti
DP

D98a91d76a22k 10P87e66t23r

27. 3. 2015 12:05

Proboha. co je to za blábol. To síto výběru je tak husté, že hustější být nemůže. Kolik je na světě pilotů s licencí na velká dopravní letadla? Kolik podobných případů znáte v Evropě za posledních 50 let ? To nelze zachytit.

0 0
možnosti
Foto

Kolik je na světě pilotů velikých dopravních letadel? Hodně, vzhledem k stále hustějšímu leteckému provozu. To nic nemění na skutečnosti, že asi jich nebude tolik, kteří měli problémy s psychikou ještě dříve, než se stali piloty, a přesto se jimi stali. Jak vidíte, stačí jeden jediný, a už je Evropa vzhůru nohama...

0 0
možnosti
VH

To, co navrhujete, je naprosto nereálné. Je to srovnatelné se snahou prevencí zabránit  dopravním nehodám, nebo napadení schizofrenikem. Je zázrak, že podíl takovýchto činů na leteckých nehodách je tak malý. Buďme rádi !!! 

Čímž však současně neříkám, že i duševnímu zdraví pilotů není třeba věnovat dostatečnou pozornost. Ale ojedinělému aktu individuálního "šílenství" to nikdy stoprocentně nezabrání.

3 0
možnosti
Foto

Tady se nebavíme o zničehožnic propuklému problému, který ano - nelze předvídat,  - ten člověk už měl psychické problémy dříve, než vůbec obdržel pilotní licenci...

1 0
možnosti
Foto

No ale to bychom mohli aerolinky úplně zrušit. Piloti nejsou supermani, jsou to lidé jako já nebo vy. A tedy taky podléhají všemu, co je potká. Měli by snad dělat psychotesty před každým letem? A nejlíp třikrát a pokaždé s jiným psychologem? Nebo bychom měli tomu, kdo jednou v životě se dostane do nějakým psychických potíží navždy uzavřit možnost vykonávat jeho práci? To je přece hloupost. Tragédie jako je tahle se stávají a nijak jim nezabráníte. 

Leda byste chtěl systém, který vás ihned eliminuje, pokud vykážete nějakou odchylku od dokonalosti. Doporučuji film Gattaca.

1 0
možnosti
Foto

Tady se nebavíme o "jakékoliv práci", ale o práci pilota. Každý pilot může být řidičem auta, ale ne každý řidič auta může být pilotem...

1 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám