Omlouvám se, ale já volit nepůjdu…

Ne že bych nechtěl, ale volit, respektive vybírat si ze dvou možností, přičemž ani jedna se mi nelíbí, pokládám za hloupé…

 

Je to tak, já si nemohu vybrat za svého ani jednoho z kandidátů. Pan Zeman byl hodně dlouho mimo vysokou politiku, a tak jsem už skoro zapomněl na jeho chování, na jeho názory, na jeho vystupování, které mi vadilo kdysi, a které mi vadí i dnes.

Dnes možná ještě více, neb se mi zdá, že je ve svém projevu ještě arogantnější, ještě hulvátštější, než kam moje paměť sahá. Snad to přišlo s jeho postupujícím věkem, snad mu povyrostl hřebínek vlivem zdravého ovzduší z Vysočiny.

Nevím, každopádně nepředstavuje člověka, kterého bych já osobně chtěl mít za prezidenta. A to mluvím jen o stránkách jeho verbálního projevu, o jeho některých myšlenkách a postojích ani nemluvě…

Přijde mi, že i ten dnes už skoro nenáviděný pan Klaus, měl jakožto prezident více co nabídnout, než právě třeba pan Zeman. I když i s p. Klausem arogance a ego mlátí od futra k futru, je alespoň uznávaným ekonomem. Pane Zeman je pro mě (s prominutím) něco jako brouk Pytlík, který všechno zná, všechno ví, ale ve skutečnosti od něho nedostanete nic konkrétního o možném postupu, jak „na věc“. Připadá mně, že ve svém projevu nadměrně využívá (zneužívá…) spíše případných chyb druhých, které přemílá stále dokola, čímž ukazuje jak jsou druzí „hloupí“, aniž by dokázal, jak je on „chytrý“.

 

Tak to je jedna možnost v dnešních prezidentských volbách – pro mě zcela nepřijatelná.

 

A teď tedy ta druhá možnost…

 

Na panu Schwarzenbergovi mi vůbec nevadí jeho šlechtický původ, neřeším jeho vadu řeči, nechává mě klidným fakt, že jeho žena nevládne naším, českým jazykem. To jsou podružné záležitosti, kterých může proti němu použít jen někdo, kdo nemá jiné, konkrétní trumfy. Mimochodem, ještě si dovolím vrátit se na skok k panu Zemanovi - musím zkonstatovat, že jeho narážky na vadu řeči pana Schwarzeberga byly neskutečně podlé, hloupé, a opravdového státníka nehodné.

Na panu Schwarzenbergovi mně vadí jiné věci – třeba to, že vzhledem k jeho stranickému původu má tak blízko k panu Kalouskovi, kterého pokládám za zhoubu této země. Dále mně na něm vadí to, že i on, když mluví na nějaké téma, jako by jen papouškoval naučené fráze, mluví dokola o tom, jak by něco mělo být, i když si musí být setsakra vědom toho, že spousta věcí u nás není tak, jak by měla být i jeho přičiněním.

Řekl bych, že se z povědomí nás – občanů a voličů, v této době tak trochu vytratil fakt, že pan Schwarzenberg je přímým „spoluviníkem“ politického, morálního a ekonomického marasmu, který u nás v současnosti vládne. Vždyť on seděl při jednáních sněmovny, nebo vlády, hned vedle lidí, kteří dovedli naši zemi tam, kde je, a kde se asi většině z nás nelíbí.

Já osobně nevěřím tomu, že člověk, který doteď chtěl s vlky býti, a chutnalo mu s nimi výti, bude najednou díky nějaké státnické funkci jiný.

Okolo pana Schwarzenberga se tak nějak uměle (podle mého názoru) vytváří aureola morálky a občansko-politické korektnosti. A já se ptám – kde byly ony jeho nyní vychvalované údajné vlastnosti v minulých dnech, měsících, letech, kdy si všichni ti Kalouskové, Bártové, Vondrové dělali z naší země trhací kalendář…?

Proč, když údajně vládne takovým vysokým morálním kreditem, proč se od vší té špíny naší politické scény nedistancoval, proč si nezaložil třeba vlastní novou stranu, kde by se snažil o prosazení a nastolení tak potřebné polické morálky u nás…?

Pokud to mělo být s TOP09, tak to mu tedy (opět dle mého soukromého názoru) dost nevyšlo…

A jsem u konce s možnostmi. Nemohu si v dnešních volbách vybírat z jiných kandidátů než z těch, o kterých jsem psal.

A já za svého prezidenta nechci ani jednoho.

 

Omlouvám se, ale já ani dnes, ani zítra k volbám nepůjdu…

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Kroupa | pátek 25.1.2013 11:51 | karma článku: 17,70 | přečteno: 1206x