Odborníci varují, „sluníčka“ však stále nevěří…

Těmi odborníky myslím profesionály zabývající se bezpečnostní problematikou a bojem proti terorismu, těmi „sluníčky“ pak naivy, kteří stále volají po přijímání uprchlíků ze Sýrie a spol. …

 

Každému, kdo používá mozek, a kdo se někdy vážně zamyslel nad taktikou teroristů, musí být jasné, že teroristé z Islámského státu ( IS ) by museli být doslova na hlavu padlí, aby si nechali ujít příležitost, dostat do Evropy spolu s tisíci skutečnými běženci, utíkajícími z regionů, kde právě IS působí, své vlastní lidi.

Lidi, kteří se stanou spícími buňkami, podhoubím terorismu, které budou čekat jen na chvíli, kdy budou vyzbrojeni, připraveni, a kdy přijde povel k provedení nějakého masakru. Od „sluníček“, tedy lidí, kteří bez ustání volají po masivním přijímání uprchlíků, zaštiťujícími se humanitou a lidskými právy, neustále slyšíme, že nesmíme házet uprchlíky do jednoho pytle.

Tahle jejich myšlenka má jednu velikou vadu – oni už jsou v jednom pytli, spolu s nikterak nebezpečnými běženci, dostávají se do evropských států právě i teroristé. I kdyby se na tisíc bezproblémových běženců do naší země dostali tři nebezpeční teroristé – je to cena, kterou nelze akceptovat.

Jakou mírou humanity a lidských práv, se kterými by měli být podle „sluníček“ přijímány tisíce běženců, lze poměřovat životy a zdraví případných obětí teroristických útoků jedné jediné teroristické buňky, která třeba jen ve dvou lidech dokáže rozpoutat pravé peklo někde v nákupním středisku, kině, nebo na nějaké sportovní akci?

Opravdu jsou všichni ti páni Poličtí, Kohouti, Peszyňští a co já vím, kdo všechno, vzít za svou odpovědnost za roztrhaná těla výbuchem, nebo rozstřílené děti?

Kolik zmařených životů bude v „normě“, s ohledem na uvádění humanity v praxi…?

Evropa není proti rozesetí teroristických buněk na svém území zrovna moc připravená, v Evropě se totiž stále více žvaní, než aby se plány uváděly v realitu. Vezměte si například takový stát Izrael. Je to vlastně trpaslík, jakýsi David vedle mnohem větších Goliášů. A i když má hranice přímo se Sýrií, tedy s místem, které se postupně stává baštou Islámského státu, a přestože jsou Židé jedni z největších nepřátel islámu, přesto si na Izrael Islámský stát netroufne. Izrael totiž není měkký jako Evropa, umí se o svou bezpečnost postarat, a když dojde na nejhorší, umí se setsakra dobře bránit.

Jak už jsem psal na začátku, odborníci na bezpečnostní problematiku začínají konečně nahlas varovat, používají totiž mozek. Zajímalo by mě, co používají k přemýšlení „sluníčka“, podle všeho je to všechno možné, ale mozek to asi nebude…

 

 

Autor: Vladimír Kroupa | středa 1.7.2015 10:10 | karma článku: 39,35 | přečteno: 1868x