Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rajče nebo rajské jablíčko, já si myslím, že ochranka měla vše zmapované a věděla, že rajče se k vodce hodí...

0 0
možnosti
ZU

Radši, ať nejezdí do Sarajeva!!!

0 0
možnosti
Foto

No co, nechtěli se nechat pomazat kečupem.

1 0
možnosti
PH

"Nikdo se nesnaží donutit prezidenta, aby se sklonil pod úroveň střechy vozu." Nebuďte troškař! Jaképak sklánění? Já bych jej rovnou nechala lehnout  břichem na zem nebo jej na tu zem srazila! Profesionální zákrok je profesionální zákrok! A Vy se tak nedívejte na ty americké filmy, leze Vám to pak na mozek. Ochranka měla zřejmě o "útočníkovi" dostatečný přehled a situaci pod kontrolou a uznala za vhodné, nenechat Zemana kvůli již zpacifikovanému člověku s rajčetem válet po zemi. ;-)

1 1
možnosti
JC

J56i90r66i 45C84e14e

5. 2. 2015 17:27

Sancta simplicitas.

0 0
možnosti
JC

J26i46r23i 14C15e16e

5. 2. 2015 16:29

Podle mého se čeká na první pořádný průser. U nás se v mírových dobách stříleli politici naposledy ve 20. letech (Kramář, Rašín), takže ochranná služba s nějakým podobným útokem zřejmě nepočítá. 

Naivně jsem se domníval, že po onom trapném incidentu se střílením na Klause dojde k nějakému přehodnocení ochrany prezidenta. Po opětovném selhání ochranky 17. listopadu 2014 už se nedivím ničemu. Ani tomu, že ochranka stojí a čumí jako tele na nový vrata.

6 0
možnosti
PH
Foto

,,Ochranka prezidenta opět „zazářila“…"

Oni neměli připravené deštníky?8-o Tó teda;-€;-D

5 0
možnosti
JS

Chování ochranky je pro mě nepochopitelné. Pokud by vedle našeho prezidenta stál prezident USA, tak ten, kdo by chtěl něco hodit, by byl prostřílený jako řešeto. Je pro mě nepřijatelné, aby na českého prezidenta někdo střílel ze dvou metrů nějakou pistolkou nebo na něj něco házel a bylo to hodnoceno jako přestupek. Chápu, že kníže a spol Zemana jako prezidenta neuznávají, ale myslím, že je nutné s tím něco udělat alespoň pro toho příštího.

3 3
možnosti
Foto

Tady jde z profesního hlediska o jinou věc, než o to, zda byl, nebo nebyl pachatel "roztřílen". Tady jde o to, že lidé z nejužšího okruhu strážců, co mají na starosti přímo tělo chráněné osoby, se nesmějí starat o to, aby dobře viděli na něco, co se děje padesát metrů od nich. Oni mají jedinou povinnost - okamžitě při jakékoliv známce incidentu zajistit, aby svého chráněnce dopravili okamžitě do bezpečí, nebo aby ho vlastním těly kryli, nebo aby zajistili, že zaujme polohu co nejvíce bezpečnou z hlediska toho, že jakýkoliv incident může být jen masykrovkou pro další akci někoho, kdo má zálusk na zdraví a život chráněnce. To, aby byl pachatel zajištěný, nebo eliminovaný, je starostí dalšího bezpečnostního okruhu. A oni ti "tělaři" čuměli co se kde děje, místo toho, aby se starali jen o jedno - o prezidenta.

3 0
možnosti
PP

Brilantní rozbor od člověka, který do předmětné problematiky vidí, rozumí jí, zná ji. Škoda, že není kategorie Ochranka roku 2014. Můj hlas byste jistě získal.

7 0
možnosti
FF

Fuj, to sem se lek,.....já už myslel, že zas sedm kulí v Sarajevu....

4 0
možnosti
Foto

No vidíte, a ony tam tehdy byly ty kule jenom dvě...:-)

0 0
možnosti
Foto

Policie České republiky

Útvar pro ochranu prezidenta České republiky

P.O.BOX 62/UOP   

170 89 Praha

Stavte se tam. Už na Vás jistě čekají a příště to bude, s Vámi, lepší. ;-)

4 4
možnosti
Foto

Pane Alexo, my tady s panem Kroupou jen tak občas navzájem laškujeme, nic osobního. ;-)

0 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3082x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám