O sportu na ,,bitevním" poli...

Existuje řešení? Existují jasné odpovědi? Kdo má pravdu? Všichni, někdo, nebo nikdo…?

 

Tak se nám chlapci zase pustili do sebe. Ti zvolení na půdě parlamentu, ti rádoby vyvolení na půdě sportovních stadionů. Což o to, problém to je a pravda / řešení - v nedohlednu.

Ministr vnitra říká, že sportovní klání je v podstatě soukromou akcí a pohlíženo na ni tímto způsobem, nelze prý zneužívat peníze daňových poplatníků na policejní akce, které si čas od času atmosféra na těchto ,,soukromých“ akcích vyžádá. Je prý věcí pořadatelské služby, aby problém řešila…

Běžnému občanovi (plátci daní), tedy i mně se chce zatleskat. Když se nad tím zamyslím, vyvstane mně ale několik ,,ALE…“

Jak by měla postupovat pořadatelská strana? Je v jejích možnostech například vpouštět na své stadiony jen ,,registrované“ fanoušky? Pravda, kluby (alespoň ty prvoligové) jsou většinou bohaté a když mají peníze na přeplácení dvacetiletých hráčských ,,primadon“, jistě by mohly v zadních kapsách trenýrek najít pár ,,drobných“ a ty vhodit do společného měšce, ze kterého by třeba šlo financovat právě kroky související se založením a provozem jakési databáze ,,povolených“ fanoušků.

Nevěřím ale tomu, že by si pan ministr vnitra neuvědomoval, že k něčemu podobnému kluby donutí jen těžko, neb ani zákony nejsou něčemu podobnému tak úplně nakloněné. A navíc, tvrdit, že když si pořadatel zajistí na půdě svých stadionů jen ,,kvalitní“ publikum, že bude problém vyřešený, je podle mě mírně řečeno omyl.

Ti mladí blázni, kteří se jedou mnohdy i stovky kilometrů jen poprat, se přejedou poprat stejně. Prostě si to se znepřátelenými fandy rozdají někde na ulici před stadionem. Když se zamyslím, je mně jasné, že u ,,problémových“ zápasů se to bez asistence policie stejně neobejde.

Chce snad pan ministr tvrdit, že za lidi, označenými šálou v barvách toho, nebo onoho klubu, kteří se rvou a dělají vše možné a protizákonné, ručí finančně sportovní kluby i někde na ulici? Je snad v silách a lidsky řečeno v možnostech klubů, ovlivnit chování kdejakého trotla, co si oblékne klubové barvy, nalije se a umí dělat jen bordel?

Podtrženo – sečteno, policie bude muset při těchto zápasech stejně asistovat. Muži v policejních barvách budou muset být i se svou technikou stejně v ulicích a jakékoliv snahy (či nesnahy) sportovních klubů na tom houby změní.

Když budu pořádat oslavu narozenin, na které se sejde větší počet lidí a ,,serve“ se to tam, když někdo bude někoho ohrožovat na majetku, na zdraví, či na životě a já zavolám na policii s žádostí o pomoc, uslyším od operačního důstojníka v telefonu -,,…vy pořádáte soukromou oslavu? Jo tak to je váš problém. Cože? Krev? Zranění? No dobře, tak my přijedeme, ale připravte si šrajtofli vážený. Ale nebojte se, že máte ty narozeniny, uděláme vám cenu…“ ?!

No, asi bych možná měl do telefonu říci -,,…ale ten, s tím nožem (klackem, židlí, teleskopickým obuškem…) při tom řádění hajluje a nadává do černých (býlích, blonďatých, zrzavých, malých, velkých…) sviní…!“

Potom by možná zásah policie na mé zahradě financovalo veledůležité ministerstvo ,,pro lidská práva a práva menšin“…

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vladimír Kroupa | úterý 24.2.2009 10:09 | karma článku: 17,40 | přečteno: 993x