Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Podle mých zkušeností dost záleží na tom, jakého mají zrovna kuchaře a jak tam pracuje dietní sestra. Před pár lety jsem byla v jedné brněnské nemocnici a jídlo velmi chutné. Za půl roku jsem se tam ocitla znovu a rozdíl byl citelný. Prý jim odešel kuchař na lepší místo. Kdysi jsem měla smůlu v porodnici na první oběd - knedlo, vepřo, zelo. Cítila jsem se dobře, docela mi vyhládlo, tak jsem se nadlábla. Odpoledne jsme všechny na pokoji skučely a bylo nám, jak když vlk sežral Karkulku. Shodly jsme se na tom, že konečně chápeme problémy nejmenších miminek s větry, co chudáci zažijí, než jim břišní svaly zesílí. Po dotazech a stížnostech jsme se dozvěděly, že jim odešla dietní sestra. Přitom takovou blbost by neudělala porodní bába před 100lety, aby ženám po porodu s povoleným břišním svalstvem dala zelí.

0 0
možnosti

D66a11v82i56d 30A15d47l84e87r

15. 9. 2014 16:49

Vcelku souhlas, Vladimíre, akorát si opravte zrujnovalo na zruinovalo. :-)

3 0
možnosti

J36a21n 97H68l18e31d88í40k

15. 9. 2014 16:24

co byste chtěli zadarmo ?? Obraťte se na socana Bohouše Sobotku--- ten prohlašuje, že na všechno má, ten zrušil poplatky za hotelový servis, nemocnice nemohou ani zdaleka zaplatit personál, kterému se odebrali odměny, prémie a některým byl snížen plat--- to je socialistická "pravda", nemocnice ztěží zvládají stále vyšší sazby za vodné-stočné-plyn- elektřinu-úklid-drahý odvoz biolog odpadu, suroviny na jídlo, hygienu a pomatení pacienti zvyšují bezhlavě své nároky-- opět prudce stoupl počet lůžek, penzistky začínají šetřit na vánoční dárky

3 0
možnosti
Foto

Milej, zlatej, tady je řeč o nešvaru který trvá několik desetiletí napříč vládami všech stran. A zadarmo? Jak zadarmo, vy snad neplatíte každý měsíc zdravotní pojištění...?

2 0
možnosti

Nevím,v kterých porodnicích tedy maminky pobývají,protože já si nemůžu stěžovat na žádnou.Rodila jsem 4x.za minulého i současného režimu,najedla jsem se a dokonce mi chutnalo.Stejně tak dcera rodila nedávno a neměla důvod si stěžovat.Ostatně 3-4 dny v porodnici,i když tam není jídlo jako v hotelu,se dá vydržet.

3 1
možnosti

To preci nemusi byt jidlo jako v hotelu.  Jde o kvalitu.

3 0
možnosti
Foto

Moje žena s "láskou" vzpomíná na vánočku k snídani, svačině a někdy i k večeři. Co mi na tom fascinovalo, že nikdy nebyla čerstvá a měkká. Párkrát jsem to ochutnal a fakt to nešlo ani polknout. Od té doby když vidí vánočku, otáčí se a jemně dáví.....:-) Ovšem nutno konstatovat, že tam spolu strávily ( žena a vánočka ) 3 měsíce z důvodu vícečetného těhotenství......:-) Mimochodem něco podobného fungovalo na vojně s chlebem.....;-D

4 0
možnosti
Foto

Té omáčce u nás říkáme uhoř (univerzální hnědá omáčka ředěná...)

9 0
možnosti

P95e28t37r 69P91e93t35r85o90v

15. 9. 2014 13:22

A copa jste měl dnes dobrého vy, pane Kroupo? Ty vaše texty, to je zhusta taky slušnej porod.

4 1
možnosti
Foto

Karbanátky, vařený brambor a kyselou okurku. Nekojím:-)

0 0
možnosti

A už je tu ta stará písnička, doktoři a nemocnice by tak strašně chtěly, ale ty sfinské pojišťovny okradou všechny.

Pokud to nevíte, všechny mají zákonem stanoveno, kolik si mohou nechat - na platy, techniku, nájmy, energie, opravy, investice (třeba do nové budovy). Takže jak by mohly krást?

Nemocnice na druhé straně dostane peníze a jak s nimi naloží nikdo nehlídá. Jestli třeba nový ředitel, člen managementu či primář neprotěžuje nějaký nákup techniky od jisté firmy, kdo co opraví či dostaví, od koho se nakoupí zdravotní materiál, kolik půjde na platy, kdo a za kolik navaří, kde se koupí suroviny ...

Vždyť ani není jistota, že regulační poplatek v nemocnici - údajně určený právě na to ubytování a stravu na tento účel nejde.

Takže zklidněme hormon a emoce a zkusme se zamyslet a ne paušálně vinit do nekonečna toho, kdo může možná za sotva pár procent problému.

1 3
možnosti
Foto

Pokud jste si nevšimla, tak v článku jmenuju jako žáby na prameni nejen pojišťovny...

0 0
možnosti

Vzpomínka na porodnici u Apolináře před 16 lety:

- guláš (trochu pálivý) s kolínky

- bůček, knedlík, zelí

- čočka s párkem...

Opravdu skvělá výživa pro kojící matky. Z jejich novorozenců by po této stravě byly balónky a mohly by vyletět oknem. Nebo spíš malá nešťastná ukřičená stvořeníčka s bolavými bříšky.

Ještě štěstí, že nám většině nosili příbuzní vhodné potraviny.

Myslela jsem si, že se to aspoň trochu zlepšilo. Ale jak je vidět tak ne...

11 0
možnosti

M63a48r34e58k 29Š35k12o91d19a

15. 9. 2014 13:38

Pardubice před 10ti a 7mi lety - čočková polevka, zelí s knedlíkem a k večeři paštika, krapet jsem nechápal, co to žena jí, když má kojit dvoudenní mimino. Po 3 letech to samé, jen byla hrachová kaše. To snad trumfla jen školní družina, kde dětem předhazují prejt se zelím a brambor.

5 0
možnosti

Za 70 Kč v hospodě málokde dostanete 100g meníčko - a to je  jenom jedno jídlo, tři jídla denně vám za ty prachy nikdo nevykouzlí. Když se chcete jakž takž nadlábnout, tak musíte z peněženky vytáhnout zhruba dvakrát tolik. Tak ať si pacienti za stravu platí zvlášť. Já vím, většina z nás si platí zdravotní pojištění - ale to je podle mého názoru za zdravotní péči a ne za stravu. A teď mě můžete kamenovat.

9 0
možnosti
Foto

Pacienti jsou zákazníci, kteří každý měsíc platí do zdravotního pojištění. Kolikrát za život (běžná a pracující - tím je řečeno vše...) žena rodí a kolik dní je v porodnici, aby nemohla mít po tu dobu kvalitní stravu?

3 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám