Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Důvod určitě je, ale je uklízení rozlitého mléka, které přinese ještě více nepříjemností. Jedna z nepříjemností je, že útočí na území státu, který sice byl ochoten o tom jednat, ale co by se USA bavily. Jen poznamenal mluvčí, že sýrie stejně nemá nad tím územím kontrolu. Vida, co takhle kdyby RF bombardovala Donbas s poznámkou, že území není pod kontrolou Kyjeva. A přitom Assadovi vojáci jsou jediní v regionu, kdo dokáže ISIL čelit. Turecko se nechce přímo angažovat, tak kdo jiný pošle vojáky? A kdo je nakonec vyzbrojí? No přeci spojenec Assada, Rusko. Protože jen vojenské údery je nezaženou. A kruh se uzavře.

3 0
možnosti

IS byl ochoten jednat?

0 0
možnosti

M77i34l70a34n 78R72a12d31e83k

23. 9. 2014 19:13

v tom mate pravdu, uz se ozvali od vcerejska, pry je to zase americka agrese. Ze tim spise chrani Evropu, ktera ma byt podle IS casti chalifatu je nezajima, jen si plivnout na USA at dela neco ci ne.

Ale obavam se ze to bombardovani moc nepomuze.

0 0
možnosti
Foto

Agrese to skoro je, přeci jen Sýrie je nezávislý stát. Je jedno, jestli mají v tuto chvíli společné zájmy.

2 1
možnosti
Foto

Jednu kritickou připomínku bych si dovolil potichu poznamenat. Pravděpodobnost vzniku Islámského státu by se blížila k nule, kdyby se USA a další státy nevměšovali vojensky do Iráku a Sýrie. Dodnes nelze pochopit, proč 333 333 amerických stříbrných křepelek muselo dobývat Bagdád jenom proto, aby město zbavily jedné ne příliš velké sochy.

4 1
možnosti

J10o58s34e25f 53Š31p84e44r96l

23. 9. 2014 12:57

S článkem naprosto souhlasím a nemám žádný problém.

Civilizace nedospěla do stavu, kdy jsou všechny národy schopné domluvy. Pokud náboženský fanatik věří tomu, že v Koránu napsané slovo je nad všechny zákony, těžko mu můžete oponovat. Jeho pravda je absolutní a pokud se  mu ji budeme snažit vyvrátit, vyprovokujeme agresy. Bohužel, nefunguje ani druhý přístup, nechat fanatika, ať si doma dělá co chce. Takto zase zavíráme oči nad zvěrstvy, které ve jménu tohoto náboženství páchají sami na sobě.

Jelikož jsme morálně uvědomělí, příčí se nám řešit takové spory násilím. Jenže žádný jiný způsob neexistuje a tak je to situace, kdo z koho. A v takové situaci nechápu, proč bych měl vystupovat proti zásahu a použití síly proti vrahům, kteří ÚMYSLNĚ vraždí neozbrojené muže, děti, ženy. Dokonce se tím ještě chlubí a natáčejí.

4 0
možnosti

P21a20v40e69l 60K24u59r93a25l

23. 9. 2014 20:07

Oni ovšem vraždí z důvodu jedné ideologie... to co vy nazýváte "morálním uvědoměním" není nic jiného než ideologie jiná. za kterou se taky vraždí.

Ve skutečnosti ani jedna není objektivně lepší, ani jedna není objektivně horší. Jde jenom prostě o to na které straně barikády stojíte.

Zabíjet lidi s jinou ideologií je prostě v našem zájmu, stejně jako je v jejich zájmu zabíjet nás. O ničem jiném to není - jenom o tom kdo poslední zbude. A pokud si tohle konečně většina lidí v Evropě uvědomí - že zabíjet musíme protože to je v našem zájmu a přestaneme se schovávat za hovadiny typu "šíření demokracie" a nebo "lidských práv" budeme i mít šanci vyhrát.

Prostým přiznáním toho že jediný důvod proč zabíjíme je naše přežití a přežití naší kultury... a kvůli tomu musíme zabít příslušníky a zničit kulturu jinou.

Pokud NATO tohle konečně veřejně přizná nebudu s jeho zabíjením mít naprosto žádný problém. (Pokud tedy nebude pokrytecky kritozovat když to samé udělá někdo jiný... třeba Putin)

1 0
možnosti

Ano přesně takhle NEKDO chce aby to vyznělo..

1 5
možnosti

jo zase ten tajemný "někdo" ;-D

5 0
možnosti

Evropa se musí rozhodnout, zda se spojí s Ruskem proti islamistům, nebo s islamisty proti Rusku.

4 3
možnosti

Rusko se do neceho zapojilo? Ma to za kopcem a ........NIC.

5 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám