Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Napsal jste to skvěle, karma. R^

2 0
možnosti
Foto

Vyjimecne rozumny clanek na dane tema R^

2 0
možnosti

Poprvé s Vámi souhlasím p. Vaňourku.

0 0
možnosti

Je to stejně legitimní jako nechtit tu buddhisty, krestany, hare krušná, judaisty atd.

0 1
možnosti
Foto

Pro pana Koláře, Manukjana, Bártu, a mnohé další, co nám neustále podstrkují, že chceme někoho zavřít do koncentrák, pobít, zbavit občanství apod....

Podle mě zcela záměrně ignorujete dvě základní věci:

1) Nikoho nechceme zabíjet, deportovat, ani zbavovat občanství. To co chci já, a jsem přesvědčen i většina IVČRN, je to, aby byl Islám:

A) shledán v rozporu s ústavou ČR a jako takový postaven na úroveň např. nacismu, nebo

B) byla přijata omezení praktikování a učení islámu (podobně, jako v Rakousku, ale přísněji)

2) Že je islám nenávistná ideologie mnohem víc, než víra. Co uděláte s církví, která bude hlásat nábožensko-rasovou čistotu a za proroka prohlásí Hitlera? Budete za ni také tak zaslepeně bojovat?

Já osobně jsem za variantu B s tím, že by byla časově omezena. Za dejme tomu 10 let by zástupci muslimských obcí do jedné, museli přijít s konsensem výkladu a praktikování islámu, aby byl bez náznaku porušování naší ústavy a listiny práv a svobod, která je její nedílnou součástí. Pak bych byl první, kdo by podepsal petici za 2. stupeň registrace pro muslimské obce v ČR.

8 1
možnosti
Foto

pane Ptáčku to co tvrdíte je nesmysl.

Zda je v rozporu s ústavou by musel rozhodnout ústavní soud, nic vám nebrání iniciovat takové podání, ale nepochybně bude odmítnuto jako nedůvodné

Nikdo nemusí dávat žádné výklady.

Pokud je porušován zákon pak je věcí policie aby to prokázala

0 2
možnosti
Foto

Pane kroupo jsou tisíce muslimů, kteří se v ČR narodili. Jsou statisíce až miliony lidí, kteří chtějí aby se naše země podílela na pomoci uprchlíkům, kterým nelze dostatečně pomoci v místě konfliktu a to bez ohledu na náboženství. j zcela legitimní toto chtít

Odpovím ve vašem duchu

Pokud si někdo myslí, že Islám je pro naši zemi nebezpečí a zejména pokud si myslí, že je větší nebezpečí než odklon od svobody vyznání a dalších svobod potom si nevidí na špičku nosu. Pro takové lidi mám jednu radu-ať se odeberou dožít svůj život do nějaké totalitní země (např.KLDR). Jistě tam budou vítáni, protože jim nebude dělat potíže přizpůsobit se tamním životním podmínkám a nebudou se muset muslimů bát.

2 16
možnosti

Pane Polický, sami muslimové tvrdí, že z českých konvertitů je to několik set žen a pár mužů. Ti ostatní jsou přistěhovalci. Myslím, že to řekl ten jejich mluvčí, když salafista Alrawi byl zrovna v Bosně v době atentátů v Paříži. Kde jste přišel na ty tisíce rodilých? Vaše zbož

3 1
možnosti

Jste velice pilný, pane kolego:) Je docela možné, že touha žít v míru, v klidu, beze strachu z násilí k nám ty Muslimy přilákala. Naši kulturu ohrožuje spousta věcí. Pokud by se vyznavači Islámu dostali zhruba nad 5% populace byl by to pro naši kulturu problém. Největší ránu dostal naše kultura v posledních letech, ale od Američanů. Nahrazování Ježíška Santou, hraní amerických koled místo českých, Valentýnek, filmy, atd. Je těžké se tomu bránit. Když jsem opustil jedno nákupní centrum kde hráli "Jingle bells" a přejel do jiného, po pár minutách jsem to slyšel znovu. Nemyslím, že zákaz písničky by byl vhodným řešením.

Je vaším svatým právem bránit se proti něčemu co vás ohrožuje. Nemáte ale žádné právo vyhánět z Čech lidi kteří nesdílí váš strach z Muslimů, ani je samotné, pokud jsou již čeští občané. Nemáte také právo útočit na lidi, kteří vám nic neudělali, jen proto, že si myslíte že by vás v budoucnu mohli ohrozit. Ten kdo chce žít v klidu a míru, beze strachu z násilí by se neměl snažit rozdmýchávat konflikt s lidmi kteří žijí v klidu a míru. Přiznal bych vám právo na obranu, kdyby vám Čeští muslimové vyhrožovali, vymezovat se proti Českým muslimům, pro něco, co udělal francouzský nebo dánský muslim, je šílený nápad. Kupte si auto, a jeďte si demonstrovat do Francie, nebo do Dánska, pokud vám vadí chování tamějších lidí. Nebo jestli chcete, klidně si demonstrujte u nás, ale pak to třeba nazvěte demonstrace proti praktikám Islámského státu.

Je jedna osvědčená cesta, použili ji Indové, když se snažili vymanit z britské koloniální správy. Nekupujte si kebab, ani nic jiného od Muslimů, pokud je tu nechcete. To samé platí i pro Vietnamce, Němce a všechny ostatní.

1 15
možnosti

Umírnění muslimové by měli dokázat, že jsou umírnění. Třeba udělat nějaký svůj muslimský rituál, ve kterém udělí asistenčním a terapeutickým psům za jejich věrnou službu titul "kočka honoris causa", takže už nebudou asistenční psi muslimy urážet, protože kočky muslimy neuráží.

4 1
možnosti
Foto

Proč by měli něco dokazovat?

2 7
možnosti
Foto

K81a22r54e93l 35C91a62c80h

16. 2. 2015 15:18

Nechtít v ČR islám je právě tak legitimní, jako nechtít v ČR křesťanství. Obojí je náboženství a obojí usiluje o ovládání mas lidí ve jménu nějakého boha. Tím pádem je to politika jak vyšitá. Neměli bychom se tedy k jakýmkoli náboženstvím chovat jako k něčemu výlučnému a nedotknutelnému, ale jako k politickým ideologiím. Jestliže někdo ve jménu jakéhokoli náboženství poruší zákon, musí být za to brán k zodpovědnosti. Zákony se nemohou podřizovat náboženství, ale naopak, každé  náboženství se musí podřizovat našim zákonům, jinak na našem území nemůže být legálně praktikováno. To by si měl uvědomovat kažý, kdo chce nějaké náboženství jako svou duševní oporu praktikovat. Je v tom nutná důslednost a nesmí být brány na zřetel nějaké ohledy na kulturní odlišnosti. Největší průšvih se stane v momentě, když politický prostor ovládne nějaké náboženství - lhostejno jaké. V náboženských systémech se nedají očekávat demokratické prvky. Proto v zemích s převažující religiozitou se daří spíše diktaturám. Je-li diktátor osvícený, nemusí to být velká tragedie.

Pokud jde o současný problém islámských zemí, tak největší chybou byla likvidace místních diktátorů a vývoz demokracie tam, kde to prakticky není možné. Otevřel se tak prostor pro fanatickou lůzu a v každé takové revoluci, kde vládne lůza, tam teče krev. Pak odtud utíkají lidé, které je nutno někde přijmout.

11 5
možnosti

Náboženství pochopitelně není politickou ideologií, ta se však náboženstvím zaštítit může. Křesťanství ve vztahu k ČR má navíc zcela jiný vztah než islám, neb kulturní kořeny stejně jako morálka jsou s křesťanstvím těsně spjaty. Proto lze předpokládat že i právní systém, který v demokracii vychází, alespoň co se morálního kodexu týče, z morálního cítění většiny společnosti, což zase vychází z křesťanské tradice.

K vašemu poslednímu odstavci. Ne že by to nebyla vůbec pravda, ale problém je širší. Evropané a Američané se vměšovaly do fungování zemí, z nichž mnohé jsou islámské, nejen včera, ale i mnohem dříve. Ostatně první muslimská imigrace do Evropy chodila právě díky evropské kolonizaci.

5 1
možnosti

Jasně... až na to, že v ČR se jedná o naprosto banální a bagatelní problém. Máme problémy mnohem větší, které tyhle demonstrace úspěšně zakrývají. Nebo si vážně myslíte, že ty 3-4 tisíce lidí vám nedají spát? Hlavně že si na tom někdo honí politické body, např. Vrchní Ochmelka, kterému je najednou vše proruské a pročínské (a spoustu dalších bot týkajících se ohýbání pravomocí - třeba vláda bez mandátu) odpuštěno.Rv

3 7
možnosti
Foto

To je ale přesně důvod, prož by tato diskuse měla proběhnout teď - dokud je problém "banální" a za pomoci prevence se dá poměrně snadno předejít jeho eskalaci. V okamžiku, kdy bude v ČR muslimů tolik co v západních státech, tak už bude na řešení a diskusi pozdě.

12 1
možnosti

A sakra, pomalu čekám, že mi začne krvácet obrazovka, nebo dokonce vyletí do vzduchu. ;-D

2 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám