Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Opožděná a zasloužená karma R^:-). Vadilo mně, že nedávno Česká televize odvysílala sovětskou do ruda ideologicky podbarvenou filmovou epopej Osvobození. To dost dobře nechápu, proč tohle dávat na obrazovku. Na druhé straně jsem rád za nové ruské filmy jako je Unaveni sluncem od režiséra Michalkova a rovněž televizní seriál Mistr a Markétka podle Bulgakova je skvělý. :-)

0 0
možnosti
LT

L88e49o79n 42T71o63m69e88v

19. 6. 2020 5:55

Nesledovat ..... CNN u mne ztratila kredit již dávno. A teď i TV Prima.

0 0
možnosti
Foto

J28a37n 66A12n67d94r48l63e

19. 6. 2020 3:39

Vladimíre, souhlas, přebírají i opravdové "skvosty", důvody neznám, ale vliv na české diváky tu jistě je a možná by bylo zajímavé zjistit, kolik takový "dokument" stojí koupit a jestli nebudou tak trosku nekým "dotované" :-/ , mmch, před několika dny tam vysílali i dokument severokorejský pod produkcí ČLR o prohnilosti západní propagandy, to bylo něco, tuším že na ZOOM...

1 0
možnosti
Foto

Jo, vidíte, to už tam dávali kdysi, taky jsem to viděl, a byla to síla.R^

0 0
možnosti
Foto

Copak, Vy nemáte rád černý humor?

Dříve sovětská (dnes ruská) populárně vědecká díla byla zdrojem naší zábavy. V podnikové knihovně jsme našli skvosty jako knížku o bájných ruských silácích, jeden např. sám udržel nad hlavou malé pódium s deseti hudebníky, kteří hráli!

A já si dokonce z knížky I. Rjazanceva Elektrický zrak vypsal (VK vzor!) několik úryvků: "... zatímco v USA slouží fotočlánek jen pro zvyšování zisku, v Sovětském svaze pracuje fotočlánek i pod zemí..." :-)

1 0
možnosti
MV

Já fakt zírám...

2 0
možnosti
LU

Prečo by rašelina nemohla dosiahnuť bod varu, ak sa vznietia vysoko horľavé plyny, ktoré obsahuje, vplyvom vysokej vonkajšej teploty?8-o

"Ačkoliv má rašelina pro člověka mnoho využití, zároveň přináší závažné problémy. Když je suchá, může vznikat nebezpečí požáru. Požáry v rašeliništích mohou hořet téměř do nekonečna (nebo alespoň do vyčerpání paliva), a to i v podzemí, pokud je hoření zásobeno kyslíkem."

https://cs.wikipedia.org/wiki/Ra%C5%A1elina

0 0
možnosti
Foto

Tam ale nebyla řeč o požáru, ale o varu. To jsou myslím dvě odlišné věci...

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti
Foto

Já nevím, jestli jste tak hloupý, nebo to jen děláte. Odkaz na článek, který jste sem dal, se týká informací zveřejněných 17.6. - tedy VČERA. A teď si najděte, kdy jsem já psal svůj článek o panu Vystrčilovi a jeho cestě... Nejsem si ale jistý, zda pochopíte, že v době, kdy jsem ten článek psal, byly informace stran obsazení letadla zcela opačné - také jsem o tom dal tehdy do diskuse odkaz na článek, který o tom tehdejším problematickém "zájmu" pojednával...:-)

1 0
možnosti
Foto

na té Primě, či na jiné podobné stanici mě to netrápí, moc na ně nekoukám a hlavně si vybírám.

Ale co mě zaráží je, že ČT neumí udělat detektivku, či krimi seriál, aby tam nebylo duchovno, horoskopy a podobné hověziny.

0 0
možnosti
Foto

Asi myslíte Vraždy v kruhu, nebo Labyrint atd. Máte pravdu, že v poslední době několik takových seriálů vzniklo. Asi je to nějaká móda, nebo co. Na ČT 2 se zase objevují seriály severského typu, kde jakoby režiséři spolu soutěžili, kdo natočí větší krvavou bizarnost. Já osobně mám na ČT jen jednoho favorita co se krimi týká - Případy 1. oddělení. Za tímhle seriálem je dlouho dlouho nic, pak možná Kriminálka Anděl (kde se člověk alespoň zasměje frkům Taclíka a mladého Švehlíka) a další díla. Vlastní kapitolou je pak Policie Modrava, ale ta jde myslím na Nově. Tam je hezká jen ta šumavská příroda, jinak je to z tématického hlediska běs nad běsy...;-)

0 0
možnosti

J91a36k15u26b 33Š95o97l57c

18. 6. 2020 13:13

Mě překvapují hlavně ruské dokumenty na ČT. Onehdá byl dokument o Molotovovi a to jsem nestačil zírat.

3 0
možnosti
MB

Doba ze mne udělala zcela jiného diváka. S vděčností vzpomínám na slovenské pondělky.Kvalita tam skutečně byla. Podobně . kdy jsem nadšeně hleděl na socialistické reklamy pana Vajíčka. "Vitana vaří za vás" ... !

Je to právě nynější, příval reklam, který mne změnil - Okamžitě přepínám. Sleduji cosi jiného a opět jsem nucen přepnout ! Už ani nevím, co jsem vůbec sledoval prvotně! Pak právě dobré ty pořady - ČT 2, ZOOM. Snaha, dostat se - Stopy - Fakta svědectví . Upřímně - Žádný nástup ruské propagandy nevidím. Pokud tam, jsou jejich pořady - jistě tam je. Nicméně člověk je již odolný, viz zprávy v ČSSR 19:30 hod. Zahájení znělka - Triumfální vjezd kombajnu do polí ! "Zprávy ze zahraničí - 100% začínaly - Sovětský svaz" ..

Ideální semji jeví, jak píše Naďa - You Tube. Nekonečný zdroj doslova všeho. Od L. Zeppelin, přes rady jak vyměnit pružinu unašeče na sekačce AL - KO, přes vyprávění Y. Přenosilové u K. Šípa, kterak v 21 letech emigrovala. To jsou mé ruské večery - doporučuji ! ... :-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3082x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám