Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Opět se přesvědčuji, že je lepší mít rum ve sklepě, než peníze v jakékoliv bance.

0 1
možnosti
JC

Jen je škoda, že tzv. demo opozice neprozradí, jak to vlastně dělat. Pokud vím, Kalousek byl dvakrát ministrem financí a neudělal se státním dluhem nic. A to měl ještě tu drzost, aby nám poslal složenku.

Dokud se budeme mít nejlépe, jak jsme se měli v historii, tak se nic nezmění.

Kromě toho jestli v r. 2008 byla ta kríze, tak jsme žili skoro 40 let v těžké krizí, ale nevěděli jsme o tom a mysleli jsme si, že je to normální.

1 1
možnosti
MS

Obdivuji lid, kteří mají schopnost něco veřejně komentovat bez toho, aby chápali, jak to funguje.

Skladba a kapitoly rozpočtu. To je oč tu běží.....

0 0
možnosti
Foto

To já zase obdivuji lidi, co nepochopili, že můj článek je právě voláním nevědoucího po důkladném vysvětlování...

0 0
možnosti
LN

Pane Kroupo, když se dostanu k nějaké mimořádné částce, tak se přece nenažeru k prasknutí, ale splatím část hypotéky. Vy byste to udělal jinak? Pravda, když vidím ty plné obchody nakupujících, tak nejspíš dělám chybu já. Před deseti roky jsem taky škudlil. Ale přece nezačnu rozhazovat...

0 0
možnosti
PV

Jsem spíše pravicově zaměřený. Rozumím proto argumentaci pravicově orientovaných politiků. Ale už od časů Václava Klause jsem nepochopil jejich logiku, kdy chtěl dohánět Západ, ale příjmy českých zaměstnanců chtěli držet pokud možno na stejné výši (teda až na výjimky, kterou byly platy politiků, tam ta tolerance byla zcela odlišná).

0 1
možnosti
MH

Takže pane Kroupo.

Když vydáte 100 vyděláte 62 a 40 si půjčíte tak jste podle vás 2 v plusu ?

3 1
možnosti
Foto

Děkuji, ne, raději řízek:-)

2 1
možnosti
AW

Ano! Náš štíhlý státní aparát šlape jako hodinky. Žádné miliardy nemizí v černých dírách. Mocní hráči neparazitují na dotacích.

Jsem šťastný jako vy a mám se zbytečně dobře.

0 0
možnosti
Foto

Popište mi, prosím, v čem se máte hůř, než jste se měl třeba co já vím, před osmi lety?

1 0
možnosti
PS

Ono to je těžké, když se občané/lidi/jedinci mají jako v bavlnce, chybí motivace něco zlepšovat. Jsou jako pára v hrnci, hledají skulinu v poklici a tou nejsnažší cestou se vydají. Je na vedení státu provádět regulaci závadného stavu. Sounáležitost naší společnosti totiž denně prokazují záchranné složky, policie, hasiči, záchranáři. Sounáležitost a regulace jsou podle Petra Hampla dva hlavní znaky prosperující společnosti - viz jeho kniha "Prolomení hradeb", viz: http://www.nastvanematky.cz/.

8.1.2019 bude pan Hampl v Brně, http://www.nastvanematky.cz/petr-hampl-hovori-o-sve-knize-prolomeni-hradeb

0 0
možnosti
Foto

Taky jsem si říkal, jestli sním nebo bdím, když jsem četl tohle PR, oslavnou ódu na výkony Babišovy vlády. Už jenom to: co by, kdyby je požitkem vskutku nebeským.

Už jsem se ptal vícekrát a zeptám se i vás:

Dokážete, milý autore, uvést jediný počin této vlády, který by měl zásadní pozitivní přínos pro hospodaření státu a jeho efekty myjí strategický dosah?

Děkuji předem. :-)

11 10
možnosti
RC

Jeden by se precejenom nasel, ale nevyvazi ty spatne. Naucili se vyuzivat Statni pokladnu, projekt rozjety Kalouskem za ucelem efektivnejsiho rizeni likvidity (tedy penez ve statnim rozpoctu) a za ucelem vyssiho prehledu o financich jednotlivych rezortu. Projekt byl dokoncen 2013 (po vyraznem zdrzeni; klasicky IT projekt). Takze Kalousek uz z nej tezit nedokazal, zato ANO dobre.

Proti tomuhle ale hned postavim statni dluh (a jeho fiktivni pokles). Pokles byl diky napujcovanym penezum z dob Kalouska a prave projektu statni pokladny. Pokles ale ANO vykazuje jen v dobe pred volbami a na konci roku - hezky to vypada, je to vyborne PR. Jiz v roce 2016 NKU kritizoval MF, ze nevytvari rezervy pro pripad, ze by se na financnich trzich nedalo pujcovat. To jim uklada zakon. V te dobe byla rezerva pouhle 3 mld. V roce 2017 Babis zacal prodavat kratkodobe statni pokladnicni poukazky se zapornou sazbou se splatnostia pred volbami. A po volbach zacal prodavat dlouhodobe statni dluhopisy. Zisk ze zaporne urocenych SPP je radove mensi, nez budouci vyssi naklady - mezitim se totiz na statnich dluhopisech se splatnosti kolem 10 let navysila urokova sazba o vice nez procento. Rekace Babise? "Nikdo nemohl cekat, ze sazby porostou." Nikdo kde? V ANO? Cely trh ocekaval rust sazeb!

8 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám