Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VN

Kolik Vás stojí u České pošty nic?

18 Kč. Jistě je to částka zanedbatelná, banální, nestojí za řeč. Ale ta absurdita!

Po přechodu od jisté nejpoužívanější české banky u které platíte nesmyslné poplatky za udržování účtu k jiné, konkurenční, jsem s určitými administrativními problémy u České pošty zrušil SIPO. Rozhodl jsem se, že veškeré platby zadám jako trvalé příkazy u své nové banky. 

Čekalo mě překvapení, když jsem po zrušení obdržel do schránky složenku platebního dokladu SIPO na částku 5,- Kč za úhradu poště za "platbu prostř. JPÚ". Platbu za nic - za žádný platební úkon zprostředkovaný poštou, za nulové platební položky. Zdálo se mi to natolik pitomé a absurdní, že jsem si to vysvětlil tak, že za to může automat - program, kterému nedošlo, že už není za co platit a načetl mi tudíž alespoň položku za "služby pošty". Šlo o b1b3jch pět korun. Shodou okolností jsem z jiného důvodu musel navštívit poštu,tak jsem si toho bůra připravil s tím, že zaplatím, abych měl pokoj a nemusel platit automatu případné další částky za nesplacení. I paní u přepážky přes její povinnou loyalitu k mateřské firmě se divila. Pětikorunu odmítla, naúčtovala mi korun osmnáct, tedy včetně služby spojené s touto náročnou finanční transakcí.

P. S. Cestou domů jsem vyhlížel jakéhokoli reprezentanta oněch lidí loudícími "drobásky" se kterými jste se jistě všichni již setkali. Dal bych mu i dvacet. I kdyby si za to koupil půlitr piva, byly by to z mého hlediska lépe investované peníze.

No, alespoň mám dobrý pocit, že jsem dotoval skomírajícího polostátního molocha - českou poštu.

0 0
možnosti

Jdete na to ze špatné strany. Mnohem účinnější je zásilku převzít a zavolat na Katastr, že jste převzal bez podpisu. To byste se divil, jak by z Katastru letěla žádost o vysvětlení jak a kdy Vám bylo doručeno (od data doručení rozhodnutí totiž běží lhůta pro nabytí právní moci rozhodnutí, není-li doručeno, lhůta neběží a rozhodnutí nenabyde PM).

1 0
možnosti

Obecně je datum doručení úředního dokumentu a prokazatelnost doručení jednou ze základních věcí. Zejména pokud něco nařizuje nebo přikazuje.

0 0
možnosti
JC

Porušení listovního tajemství je trestný čin.

Máte-li pozdezření na porušení listovního tajemství, máte to oznámit též Policii ČR. Samozřejmě po zajištění potřebné důkazní situace.

Jde-li o písemnost katastrálního úřadu, určitě nejde o šikanosní paranoiu. Katastrální úřad se zabývá majetkem a nahlíží-li kdo do jeho písemností neoprávněně, může být součástí velmi vážného a rozsáhlého zločinného spolčení.

Ohne sranda.

0 0
možnosti
Foto

Český telekomunikační úřad- tam si postěžuj. stačí mailem. Ten na ně platí.

0 0
možnosti
Foto

Už jsem dostal odpověď od info@cpost.cz, že se tím budou zabývat, tak jsem zvědavej, jak to dopadne.

0 0
možnosti
PP

Pane Kroupo, tentokrát zcela vážně. Držím palce, ať vás soukolí toho molocha doslova nesemele. S tou ombudsmankou je to dobrý nápad, ale ... "Pokud však záležitost nebyla nejprve řešena jako stížnost nebo reklamace v rámci standardních procedur České pošty, nemůže se ombudsman takovým podáním zabývat." - citace z webu pošty. Takže začarovaný kruh. Průběžně nás informujte, jak kauza probíhá. Myslím, že v takovéto situaci platí okřídlené - víc hlav víc ví. Jistě vám někdo rád přispěje dobrou radou. A je dobře, že se nenecháte odbýt.

1 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám