Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Není vždy radno ani u starého, bytˇ rudým lišejníkem obrostlého medvěda jeho drápy podceńovat. A čas, ten koupit nelze, neb stále plyne, ač mnozí by i s ním rádi kšeftovali;-)

1 0
možnosti
Foto

Souhlas. Většina uloženkových aut byla uložena tak dlouho, že nebyly schopné vůbec natočit motor. Puška (samopal) vz 58 je výtečná zbraň a ve světě uznávaná. U nás jsem v něm měli ostré jen jednou při prověrkách a to jen polovinu palebné síly (tak nějak se to říkalo ne). Zbytek jsme dostávali slepé a ty dokázaly komoru zasvinit důkladně. Kola aut jsme černili tím krémem na kanady. Jen s těmi jaderkami stále váhám. Jestli je už Putin odstřihnut od reality, a bude zahnán do kouta, nevěřil bych mu.

3 0
možnosti
Foto

Záleží na tom, jestli v tom koutě bude jen on sám...;-)

1 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

0 0
možnosti
Foto

J38a75n 70Š61i14k

15. 3. 2022 13:59

Nevím. Historie ukazuje, že v drtivé většině případů nevyhrává ta strana, která je i skutečně silnější, jako spíše ta, která podcenila druhou. Z hlediska propagandy vítězí jednoznačně Ukrajina, mají skvělého a akčního prezidenta hodícího se do války, média i skoro celý svět stojí za nimi. Jak je to v reálu z vojenského hlediska na to nemáme dost informací. Běh událostí současného světa sice zrychluje, ale vozidla jedou určitou průměrnou rychlostí, víc z nich Rusové technicky nevymáčknou a od začátku války uplynulo fakticky několik dní. Visí tu článek, že Němci mají bojeschopnou jen polovinu techniky, Francie má prý jen 200 tanků, Ukrajinci na tom o moc lépe než Rusové nebudou. Tak kdo je na tom lépe a kdo hůře? Já bych Rusy nepodceňoval, ještě není konec. Na druhou stranu: i kdyby vyhráli vojensky, politicky nikdy na Ukrajině nezvítězí. Prohráli v den, kdy jejich hranice přejelo první BVP. Hezký den

6 0
možnosti
Foto

Těžko říct, jasně, že má Putin k dispozici i elitnější složky armády, jako SPCNAZ atd. , které si možná šetří na něco "za Ukrajinou", ale stejně, když vidím,, jak si ze Západu dodaná vojenská technika na Ukrajině dobře vede proti ruské technice, tak si říkám, že Putin má dost možná hodně velký problém...

1 0
možnosti
RK

Vychází mi z toho jediné. Nemyslím si, že by Ruská armáda byla až taková Potěmkinova vesnice. S morálkou to bude bída. Ale veškeré její pomalé chování směřuje jen k tomu, aby se zvedla mohutná uprchlická vlna. Ta rozloží Evropu naprosto spolehlivě s použitím užitečných idiotů ( pane Bango, termín je přímo z učebnice politologie) typu Trikolóry, komoušů, Okamury... K čemu by mu byl blitzkreig? I "šetrné" ostřelování jaderné elektrárny do toho zapadá. Zvednout na Ukrajině co nejvíc lidí a poslat je do Evropy a z Ukrajiny udělat spálenou zemi. Dvě mouchy jednou ranou.

3 1
možnosti
Foto

Tomu rozumím, ale nějak mi do toho nezapadá jedna věc - Putinovo ego...

0 0
možnosti
PK

Za prvé. SA 58 nebyl zase tak špatný samopal. Soudě dle toho, že i já, jakožto naprosto neschopnej střelec, jsem se s tím dokázal trefit do terče.

Co se týče rusáka a jeho informovanosti o bojeschopnosti jeho vlastních zbraní.

Pořád mi to připomíná onen slavný film, zvoucí se Poslední dny Adolfa Hitlera. Kterak tam v bunkru stáli generálové a jiné vysoké šarže. Nikomu z nich se nechtělo svému führerovi říci, skutečný stav věcí. A když přeci jen. Alespoň trochu, nastal onen slavný, často parodovaný kousek, s výbuchem hněvu, vzteku a frustrace. Mimochodem. Skvěle zahraný.

Počítám, že tento úryvek viděl i Adolf Visarionovič Putin a že se zachová stejně. Spolkne jed a potáhne do pekel.

Problémem ovšem je, co by asi tak dělal jeho předchůdce, Vladimir Vladimirovič Hitler, kdyby jaderné zbraně k dispozici měl. Pravdou však je, že si umím představit, že ani jeho generálové, tak jako doufám v generály Putina, by pravděpodobně spuštění těchto zbraní zabránili.

Děkuji za článek. Docela mi mluvíte z duše a upřímně ... příspěvky slavných tragédů, jako jsou Paroubek, Koudelka, Kobza ..... už ani nečtu. Pořád nechápu, že se mezi najdou ubožáci, schopni tak či onak, agresi rusáka obhajovat. Mimochodem. Jejich nářek nad zákazem proruských webů mě občas sice rozesměje, ale častěji mi přijde smutné, že tací s námi dýchají demokratický vzduch.

Do Mišelinky tahat pneumatiky bych je nahnal. Hajzli jedny imperialistický.

Až takovej já jsem demokrat.

1 0
možnosti
Foto

Tu větu z Černých baronů znám...;-) Ale věřte, že SA58 nejen že nebyl špatný samopal, on to totiž vůbec samopal nebyl. Byla a je to útočná puška, protože do samopalu se používá "pistolová" munice, kdežto do útočných pušek, což je i případ SA58, se používá munice "pušková"....;-)

0 1
možnosti
JK

Jenže maj atomovky a Putin je na to magor velkej dost.

1 0
možnosti
Foto

Jenže Západ je má taky, takže co s tím Putin nadělá...?

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám