Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

chudacek.blog.idnes.cz

1. 6. 2012 21:40
Hoalndští kolonisté

Vladimíre, mohl byste mi prosím Vás sdělit, kde jste se dozvěděl, že Nymburk založili holandští kolonisté. Dost by mne to překvapilo. Na české i německé Wikipedii se mluví o německých kolonistech.

0 0
možnosti
VS

Astaroth

21. 5. 2012 10:38
Ta prvni fotka :D

Novorenesancni stavba skvostne zakryta betonovou lavkou :D To je dada!

Osobne mam pocit, ze Nymburske centrum bylo docela zplanyrovano a je moderni :( Krom tech hradeb a nejakeho industrialu moc historie nema.

3 0
možnosti
VTAJK

Vaska Trubačev a jeho kamarádi

21. 5. 2012 8:50
rada a cihly

Vladimíre, tu druhou várku si nechte na zítra. Co když se tu dneska strhne nějaká politika a vy už budete mít vystřílený zásobník!

Jinak cihlová gotika nemá s Holanďany zas až tak moc společného, byla obvyklá v celém Polabí, protože se tam blbě shání kámen. Třeba v Hradci Králové byl z cihel i hrad, než ho teda Žižka rozebral. Jinak k fotkám... No, nevim. Docela se mi líbí čtyřka, ale jinak mi uníká jejich smysl.

4 0
možnosti
JM

hriva5

21. 5. 2012 9:38
Re: rada a cihly

Přesně tak, cihlovou gotickou fortifikaci lze najít i v severním Německu, Polsku, Litvě a jedná se opravdu jen o nedostatek kamene. Přepravujte také nějaké těžké náklady po středověkých cestách. To ví jen čert, kdy se Mistr přestane vyjadřovat k věcem o kterých nemá ani páru.

3 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3082x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám